• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaKubaKuba kör själv resa från väst till öst
16 dagar

Kuba kör själv resa från väst till öst

Kör-själv-semester i Kuba från väster till öster. Upplev Havanna, Viñalesdalen, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Bayamo, Santiago de Cuba och den vackra stranden i Guardalavaca.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kuba kör själv resa från väst till öst Kuba kör själv resa från väst till öst
16 dagar

Kuba kör själv resa från väst till öst

Kör-själv-semester i Kuba från väster till öster. Upplev Havanna, Viñalesdalen, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Bayamo, Santiago de Cuba och den vackra stranden i Guardalavaca.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Havanna med flygbyte på vägen t/r
 • 1 inrikessträcka: Holguin – Havanna
 • Transfers till och från flygplatsen i Havanna
 • Bilhyra från dag 2-11, inkl. fria km (Model Mercedes Benz B180 eller liknande)
 • 12 övernattningar på bra hotell och casa particulares inkl. frukost
 • 2 övernattningar på strandhotell i Guardalavaca med all-inclusive
 • 2 x middag (dag 3+6)
 • Stadsvandring i Havannas gamla kvarter
 • Turistvisum till Kuba
 • Individuell rundresa; dock är alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det finns möjlighet för daglig avgång

Kortfattat om resan

På den här kör själv-resan på Kuba får du uppleva landets höjdpunkter från väst till öst. Det ger en fantastisk frihet att ha egen bil och Kuba är ett relativt enkelt land att köra runt i. Alla övernattningar är bokade i förväg och du kan uppleva landets sevärdheter i ditt eget tempo med så många stopp på vägen som du har lust med.

Ditt kör själv-äventyr börjar i Kubas härliga huvudstad Havanna och fortsätter mot Viñalesdalens vackra och frodiga natur. Härifrån åker du till Cienfuegos och Trinidad – de historiska pärlorna från kolonialtiden. Du passerar många spännande platser på vägen till östra Kuba, där du besöker Kubas andra största stad Santiago de Cuba. Staden är känd för sin historia, musik och helt unika karibiska atmosfär.

Du avslutar på Guardalavacas kritvita sandstrand med palmer och turkosblått vatten innan du åker tillbaka till Havanna.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev hela Kuba från väst till öst i hyrbil med frihet att själv planera dina aktiviteter och göra stopp när du har lust
 • Njut av de färgrika kolonialtidsstäderna Havanna, Cienfuegos, Trinidad och Camagüey
 • Känn av den speciella afrokaribiska stämningen i mat och musik i landets näst största stad, Santiago de Cuba
 • Koppla av vid Guardalavacas sköna karibiska strand efter ett spännande kör-själv-äventyr i Kuba

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige och ankomst på Havannas flygplats med mellanlandning(ar) på vägen. Här möts du av en chaufför som kommer att skjutsa dig till ditt boende.

Övernattning:
Dag 2: Stadsrundtur i Havanna - Uthämtning av bil

Efter frukost är det dags för en stadrundstur i gamla Havanna. Ta på dig ett par bekväma skor och låt din guide lotsa dig genom Havannas kullerstensgator till imponerande platser med vackra gamla kolonialtidsbyggnader. Du upplever kontrasten mellan de nyrenoverade och välskötta gatorna och byggnaderna samt de mer nedgångna områdena, som gör Havanna så unikt. Du besöker bland annat stadens äldsta torg Plaza de las Armas där stadsmuseet och guvernörspalatset ligger. Plaza de San Francisco Asis vid Havannas hamn, Plaza Vieja och Plaza de la Catedral med den vackra katedralen. Det finns goda skäl till att gamla Havanna med på UNESCOs världsarvslista.

På eftermiddagen/kvällen hämtar du din hyrbil så att du redo för att åka på äventyr nästa dag.

Eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 3: Havanna - Viñalesdalen

I dag börjar kör-själv-programmet och det är dags att lämna Havanna och bege sig mot Viñalesdalen, där fantastiska naturupplevelser väntar.

Landskapet domineras av frodiga dalar med bananpalmer, mangoträd, tobaksfält och enorma kullar i kalksten, även kallade mogotes. Bönderna odlar fortfarande grönsaker och tobak på gammeldags vis med hjälp av oxkärror. Viñalesområdet är känt för att ha bland de bästa tobaksplantorna i världen och från detta område kommer de blad som senare rullas på Havannas cigarrfabriker och blir till världskända märken som Cohiba och Montecristo. Det är möjligt att besöka en av Kubas mest spektakulära droppstensgrottor, som tidigare beboddes av indianer, och man kan segla på den långa floden som rinner genom grottorna.

Dagens körsträcka: ca 210 km

Dag 4: Viñales på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill i mysiga Viñales. Du kan utforska det vackra området på egen hand eller välja en av nedanstående utflykter.

Dag 5: Vinalesdalen - Península de Zapata – Cienfuegos

Ni åker från Vinalesdalen till halvön, Península de Zapata, som är ett av landets viktigaste ekosystem och det mest omfattande våtområdet i Karibien.  Halvön är känd för att ha ett rikt växt- och djurliv med bl.a. 900 olika växtarter och 171 olika fågelarter, bland annat papegojor och kolibrier, som är världens minsta fågel. Det finns också en krokodilfarm där det i sumpmarken omkring lever 100 000 krokodiler. Här får du en inblick i krokodilernas liv i trygga omgivningar och om ni har tur kan ni kanske få se när de matas. Península de Zapata är också perfekt till vandringsturer, fågelskådning och vattensport.

Vid den berömda Grisbukten, som är full av historia, finns monument från USAs invasion år 1961. För att få en inblick i historien är Giron-museet värt ett besök. Vid bukten finns även de två vackra stränderna Playa Larga och Playa Giron. Det är möjligt att dyka året runt på grund av halvöns geografiska placering, som är skyddat av kallfronten från norr under vintern. På den vackra havsbotten vid Playa Giron kan du uppleva de underjordiska grottorna och klippformationerna samt de många olika exotiska fiskarna. Inte långt därifrån ligger Caleta Buena, där du hittar koraller, hornkoraller och havssvampar. Senare på dagen fortsätter ni till staden Cienfuegos, där ni övernattar.

Dagens körsträcka: ca 420 km

Dag 6: Cienfuegos – Trinidad

På förmiddagen kan du utforska Cienfuegos, som kallas Söderns pärla eftersom den ligger vackert ute vid den karibiska kusten i södra Kuba.

Cienfuegos grundades 1819 av en grupp franska immigranter från USA. År 1957 fick världen upp ögonen för staden då en grupp ungdomar tillsammans med Fidel Castros guerilla övertog militärbasen. Lyckan blev kort och rebellerna blev snart övermannade av Batista.

I dag är Cienfuegos en mysig stad med mycket välbevarade byggnader och av den anledningen är staden med på UNESCOs världsarvslista. Ta en promenad till Parque Martí, som är stadens centrala torg. Här hittar du bland annat den vackra, välbevarade teatern Tomas Terry från 1890 och det vackra borgmästarkontoret.

Du kan också ta strandpromenaden ut till Punta Gorda där du finner några av stadens mest förnäma byggnader. Njut av lunch eller en drink på Palacio de Valle, en mycket vacker byggnad som är som tagen ur ett arabiskt äventyr.

På eftermiddagen kör du vidare till Trinidad.

Dagens körsträcka: ca 90 km

Dag 7: Trinidad

Trinidad är det största sockerområdet på Kuba och är nog den vackraste kolonialstaden på ön. Den ligger mellan Karibiska havet och bergskedjan Escambray. Trinidad är liksom Cienfuegos och den gamla stadsdelen i Havanna på UNESCO:s världsarvslista. Staden grundades år 1514 och präglas av gamla hus och palats i pastellfärger från kolonialtiden. Stadens utgångspunkt är den pittoreska plazan, Palaza Mayor. Kring torget finns flera museer, bl.a. Museo Romantica där det finns juveler, porslin, målningar och skulpturer som tillhörde den spanska adeln. På torget ligger även stadens katedral, Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad, som är en av de största kyrkorna på Kuba. På Segarta-platsen hittar du de äldsta palatsen i staden, som är dekorererade med vackra kalkmålningar. De vackra palatsen är alla byggda av rika sockerbaroner under stadens storhetstid mellan år 1777 och 1850.

Dag 8: Trinidad – Sancti Spiritus – Camagüey

Idag beger ni er mot Camagüey. På vägen besöker ni Valle de los Ingenios, som ligger lite utanför Trinidad. Även denna har utsetts till världskulturarv av UNESCO. I den frodiga dalen, som är omgiven av gröna berg, ligger de gamla hacienderna, slavbostäderna och sockerkvarnarna. På 1800-talet byggdes det mer än 50 sockerkvarnar i dalen. Det var spanjorerna som under kolonialtiden hämtade slavar från Afrika och skapade sockerproduktionen, vilket snabbt gjorde Trinidad till en av Kubas rikaste städer. Ni kan också besöka sockerplantage-haciendan, Manaca Iznaga, som grundades år 1750 av Pedro Iznaga, som var en av Kubas rikaste män. Här står ett 44 meter högt torn. Från tornet höll man utkik så att slavarna inte rymde när de arbetade i dalen.

När ni fortsätter vidare mot Camagüey kan ni köra förbi staden Sancti Spiritus, som har livnärt sig på lantbruk, boskap, sockerrörs- och tobaksodling. Idag är det en marknadsstad för lantbrukarna som bor i trakten. Staden finns på UNESCO:s världsarvslista pga. dess trevliga centrum med gamla koloniala gator, torg och kyrkor. Stadens mest känd symbol är stenbron Puente Yayabo över floden med de 5 bågarna. I centrum kan man se det vackra koloniala palatset Quinta de Santa Elena, den centrala ”Plaza” eller Serafin Sanchez-platsen, som är omgiven av neoklassiska byggnader.

Härefter åker ni till Camagüey. Runt 11 mil öster om staden hittar ni Kubas tredje största strand, Santa Lucia beach. Den passar bra till snorkling och vattensport.

Dagens körsträcka: ca 270 km

Övernattning:
Dag 9: Camagüey – Bayamo – Santiago de Kuba

Camagüey är den tredje största staden på Kuba. Innan revolutionen blev staden rik på boskapsavel och stadens gator och byggnader bär prägel av forntidens rikedom. Staden är känd för sina många kyrkor, vackra torg och krokiga gator som på många ställen liknar ett spindelnät. Bland det viktigaste sevärdheterna kan nämnas Agramonte Park med sitt majestätiska bronsmonument som dedikerats till en av Kubas viktigste frihetsledare, Ignacio Agramonte, och det trekantiga torget, Plaza de los Trabajadores, där man hittar katedralen Nuestra Señora de la Merced, som är en intressant plats pga. katakomberna.

När ni har utforskat Camagüey åker ni mot Santiago de Kuba, landets näst största stad. På vägen dit kan ni köra förbi den lilla idylliska provinsstaden Bayamo, som har öns vackraste gågata. Kyrkan ”Basilica de Nuestra Senora del Cobre”, dit Kubanerna vallfärdar för att tacka La Virgin de Caridad, som är det kubanska helgonnamnet för jungfru Maria, är också värd ett besök. Påven utnämnde jungfru Maria till hela Kubas skyddshelgon år 1916.

Dagens körsträcka: ca 320 km

Dag 10: Santiago de Kuba

Santiago de Kuba grundades år 1515 och är känd som den mest karibienpräglade staden på Kuba. Den är omgiven av Sierra Maestra-bergen och den längsta floden på ön, Cauto. Olika etniska grupper och olika kulturer lever här sida vid sida. Musik är en viktig del för många av invånarna i Santiago de Kuba. Staden har varit födelseplats för viktiga musiker och musikgenrer och är berömd för sina karnevaler och den karibiska festivalen.

Santiago de Kuba ligger på en kulle med utsikt över bukten. Staden har därför många backiga gator. De mest berömda gatorna är Aguilera, som är den längsta gatan i staden, Enramadas, som är känd för sina marknader och Padre Pico, som är en lång trappa som är mer än 100 år gammal.

I Santiago de Kuba finns det många historiska byggnader. Bland de mest kända är San Pedro de la Roca-fästningen, härifrån vaktade man den vackra bukten mot piratangrepp, El Morro-fästningen, som ligger vid infarten till Santiagobukten med en vacker utsikt över hamnen, staden och Sierra Maestra-bergen, Moncada-barackerna, som angreps av soldater ledda av Fidel Castro år 1953 i ett försök på att välta diktatorn Batista samt Vivac, det gamla fängelset som idag är ett historiskt arkiv.

Andra platser som är värda att besöka är parken Cespedes, som är omgiven av gamla byggnader och monument såsom katedralen från 1522. Bredvid finns Casa Velazquez som tillhörde guvernör Diego Velazques. Detta tvåvåningshus är det äldsta på Kuba. Dessutom finns Revolutionstorget och kyrkogården Santa Ifigenia, där många upprorshjältar från självständighetskrigen mot Spanien, hjältarna från Castros revolution och Fidel Castro själv ligger begravna.

Dag 11: Santiago de Kuba – Holguin – Guardalavaca

I dag kör ni till Guardalavaca. På vägen kan ni stanna till vid Kubas tredje största stad Holguin, som kallas för ”Parkernas stad”. Staden är, förutom sina många parker, känd för åsnan Pancho som dricker öl och för artisten El Guayabero. Överallt i staden kan du se på toppen av Loma de la Cruz-fästningen från 1800-talet. Dess historia går tillbaka till år 1720, då munken Francisco Antonio de Alegria klättrade upp för den 272 meter höga Bayado-backen med ett kors på ryggen. Han startade Romerias de Mayo, som är en religiös spansk fest.  Sedan dess har de berömda Romerias de Mayo-festligheterna varit en tradition. Varje år den tredje maj bestiger folk de 458 stegen upp till korset.

Härefter fortsätter du till Guardalavaca där du lämnar tillbaka bilen. Resten av dagen kan du njuta av den vackra vita stranden med palmer och turkost vatten.

Dagens körsträcka: ca 200 km

Övernattning:
Dag 12: Guardalavaca

Idag kan ni koppla av och njuta dagen på den vackra stranden.

Övernattning:
Dag 13: Guardalavaca – Holguin - Havanna

Du blir hämtad upp på hotellet och körs till flygplatsen i Holguin, varifrån du flyger till Havanna. I Havanna möter ni en chaufför som skjutsar er till ert boende.

Resten av kvällen står till eget förfogande.

Övernattning:
Dag 14: Havanna på egen hand

Du disponerar dagen fritt och kan utforska fantastiska Havanna på egen hand eller köpa till en av nedanstående utflykter i förväg.

Dag 15: Hemresan påbörjas

Idag bär det av hem till Sverige. Du hämtas ditt boende och skjutsas till flygplatsen där hemresan påbörjas.

Dag 16: Hemkomst

Ankomst till Sverige.

Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 6 200 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 15 000 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.