Tel: 08-124 105 25 | Man - Fre 9 - 16
Meny
StartsidanResor till Central- och SydamerikaKubaHöjdpunkter & badsemester Trinidad
14 dagar:

Kuba rundresa med badsemester i Trinidad

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Havanna med flygbyte på vägen t/r
 • Transfers till och från flygplatsen i Havanna med egen chaufför
 • VIAZUL-buss från Havanna – Viñales – Trinidad – Havanna
 • 7 övernattningar på casa particulares inkl. frukost
 • 5 nätter på strandhotell i Trinidad med all inclusive
 • 1 x lunch (dag 4)
 • 1 x middag(dag 4)
 • Turistvisum till Kuba
 • Individuell rundresa; dock är alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är utresor dagligt

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Stadsvandring i Havannas gamla kvarter
 • Rundtur i Viñalesdalen, bl.a. med en segeltur i en grotta och färgglada målningar på en bergvägg och besök på en cigarrfabrik
 • Stadsrundtur i Trinidad
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter

Du har möjlighet för att ändra dina övernattningar i Havanna och Viñales från casa particulares till hotell mot ett tilläggspris från 4 250 kr per person

Enkelrumstillägg 6 300 kr
Rabatt ges vid 4 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

På denna resa kan du se fram emot Kubas absoluta höjdpunkter kombinerat med badsemester. Du upplever huvudstaden Havanna, där välbevarade kolonialtidsbyggnader, gamla amerikanska bilar och pulserande salsarytmer präglar stadsbilden. I den grönskande Viñalesdalen väntar natursköna upplevelser och besök till Kubas mest spektakulära droppstensgrottor. Resan avslutas i den arkitektoniska pärlan Trinidad, som finns med på UNESCO:s kulturarvslista. Överallt kommer du att märka av lokalbefolkningens avkopplande och lugna tempo, som ger Kuba en helt speciell atmosfär. Slutligen är det dags för avkoppling vid den vita sandstranden Playa Ancón.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige och ankomst på Havannas flygplats med mellanlandning(ar) på vägen. Här möts du av en chaufför, som kommer att skjutsa dig till ditt boende.

Övernattning Casa Particular - Havanna

Dag 2: Stadsrundtur i Havanna
Dag 2: Stadsrundtur i Havanna

I dag ska vi på stadsrundtur i Havannas historiska stadsdel, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Överallt präglas Havanna av det spanska kulturarvet och staden har mycket arkitektur från kolonialtiden. Vi går genom Havannas mysiga gamla gator, där vi passerar fina torg, de gamla historiska byggnaderna samt skulpturer och monument från äldre och nyare tid. Vi upplever kontrasten mellan de nyrenoverade och underhållna gatorna och byggnaderna, samt de mer förfallna områdena som gör Havanna så unikt.

Bland resans höjdpunkter kan nämnas stadens äldsta torg, Plaza de las Armas, där stadsmuseet och guvernörspalatset ligger. Vi ser också Plaza de San Francisco Asis med den vackra kyrkan, Plaza Vieja med de vackra gamla kolonialtidsbyggnaderna och Plaza de la Catedral med den vackra katedralen. Den sena eftermiddagen och kvällen ägnas åt egen valfri aktivitet.

Övernattning Casa Particular - Havanna

Dag 3: Havanna
Dag 3: Havanna

Inga utflykter planerade. Dagen ägnas åt valfri aktivitet där du kan utforska det fantastiska Havanna på egen hand.

Här är ett axplock av utflykter i Havanna som kan köpas till:

Övernattning Casa Particular - Havanna

Dag 4: Havanna – Viñalesdalen
Dag 4: Havanna – Viñalesdalen

I dag lämnar du Havanna och åker mot Viñalesdalen där fantastiska naturupplevelser väntar. Du åker med VIAZUL-buss till Viñales – en bussresa som tar cirka tre timmar. Landskapet domineras av frodiga dalar med bananpalmer, mangoträd, tobaksfält och kalkstensberg, även kallade ”mogotes”. Bönderna här odlar fortfarande grödor och tobak på gammeldags vis med hjälp av oxkärror.

Viñalesområdet är känt för att ha några av de bästa tobaksplantorna och från detta område kommer de blad, som senare rullas på Havannas cigarrfabriker och blir till världskända märken som Cohiba och Montecristo.  Du besöker en cigarrfabrik där du får se hela tillverkningsprocessen.

Du besöker också Kubas mest spektakulära droppstensgrottor, som tidigare beboddes av indianer. Du seglar genom grottorna på den flera kilometer långa floden som rinner genom grottorna.

Övernattning Casa Particular - Viñales

Dag 5-6: Viñalesdalen
Dag 5-6: Viñalesdalen

Inga utflykter planerade. Dagarna ägnas åt valfria aktiviteter där du kan utforska det vackra Viñalesområdet på egen hand eller beställa en av utflykterna nedan.

Här är ett axplock av utflykter som du kan köpa till:

Övernattning Casa Particular - Viñales

Dag 7: Viñalesdalen – Trinidad
Dag 7: Viñalesdalen – Trinidad

Du hämtas tidigt nästa morgon och skjutsas till busstationen, där bussen mot Trinidad avgår. På vägen kan man se konstigt ihopsatta fordon och man ska inte heller bli överraskad om det plötsligt kommer en oxkärra eller en häst och vagn på vägen.

Sen eftermiddag ankommer du till den charmiga staden Trinidad, som finns med på UNESCOs världsarvslista och som har vackra byggnader från kolonialtiden.

Övernattning Hotel Brisas Trinidad del Mar

Dag 8: Trinidad
Dag 8: Trinidad

I dag ska du på en guidad stadsrundtur i Trinidads vackra gamla stadsdel. Trinidads kullerstensgator är väldigt ojämna, så ta på dig bekväma skor.

Du besöker bland annat det pittoreska torget Plaza Mayor och stadens katedral Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad, som är en av Kubas största kyrkor. Din guide berättar om stadens spännande historia och arkitektur under turens gång. Turen innehåller självklart en drink på en av de mysiga lokala barerna.

Övernattning Hotel Brisas Trinidad del Mar

Dag 9-11: Badsemester vid Trinidad ”Playa Ancón”
Dag 9-11: Badsemester vid Trinidad ”Playa Ancón”

Dagarna tillbringas på egen hand. Du kan endera ta en taxi in till Trinidad, som ligger 1 mil bort, välja en av nedanstående utflykter eller så kan du slappa på stranden och ägna dig åt någon av de vattensportsaktiviteter som erbjuds, t.ex. windsurfing, snorkling, en tur i cykelbåt eller kajak.

Här är ett axplock av utflykter som du kan köpa till:

Övernattning Hotel Brisas Trinidad del Mar

Dag 12: Trinidad - Havanna
Dag 12: Trinidad - Havanna

I dag åker vi tillbaka till Havanna. Resten av eftermiddagen ägnas åt valfri aktivitet. Dagen kan ägnas åt att besöka ett av de många museerna i Havanna t.ex. Revolutionsmuseet, som visar Fidel Castros historia och hans väg till makten. Du kan också bege dig ut till strandpromenaden El Malecon, där man kan gå längs vattnet och uppleva kubanernas vardagsliv och se de berömda gamla amerikanska bilarna eller koppla av på ett av de många torgen i det gamla kvarteret.

Övernattning Casa Particular - Havanna

Dag 13: Hemresan påbörjas
Dag 13: Hemresan påbörjas

I dag går turen tillbaka till Sverige. Du hämtas på ditt boende och skjutsas till flygplatsen där hemresan påbörjas.

Dag 14: Hemkomst
Dag 14: Hemkomst

Ankomst i Sverige.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Trustpilot

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.