• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
12 dagar

Kubas höjdpunkter

Följ med på en fantastisk rundresa i Kuba, som bjuder på spännande historia, vacker natur, färgrika kolonialstäder och ett möte med livsglada kubaner, rom, salsa och cigarrer.

Kubas höjdpunkter Kubas höjdpunkter
12 dagar

Kubas höjdpunkter

Följ med på en fantastisk rundresa i Kuba, som bjuder på spännande historia, vacker natur, färgrika kolonialstäder och ett möte med livsglada kubaner, rom, salsa och cigarrer.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev Kubas spännande historia, trivsamma kolonialtidsstäder och vackra natur på denna resa, där du har frihet att själv välja dina aktiviteter
 • Snöra på dig vandringsskorna och följ med på en guidad standsvandring i Havannas gamla stadsdel med eleganta torg, färgrika kolonialtidshus och gamla amerikanare
 • Besök den frodiga Viñalesdalen, som är känd för sina finurliga kalkstensberg, även kallade “mogotes”, som majestätiskt sticker upp mellan de många tobaksfälten
 • Upplev stämningen och rytmen i den färgrika kolonialtidspärlan Trinidad

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan

Kuba sjuder av historia, revolution, musik och dans och på den här resan upplever du landets absoluta höjdpunkter. Turen startar i Havanna där vackra kolonitidsbyggnader, charmiga amerikanska bilar, leenden och salsarytmer välkomnar dig.
Från den färgsprakande huvudstaden fortsätter turen ut på landet till den frodiga och idylliska Viñalesdalen där man bland annat odlar tobaksplantor som blir till några av världens bästa cigarrer.
Därifrån fortsätter turen via Cienfuegos, också känt som söderns pärla, till Trinidad. Det är nästan omöjligt att inte älska Trinidad! Kullerstensgatorna, de färgglada husen och den härliga livemusiken är balsam för både kropp och själ.

Från Trinidad går turen tillbaka till Havanna med ett stopp i Santa Clara, där du kan besöka Che Guevaras grav och mausoleum.

Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på en av Kubas vackra sandstränder.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Havanna t/r med mellanlandning
 • Transfer till och från flygplatsen i Havanna
 • Transfer till och från busstationerna
 • Buss: Havanna – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Havanna
 • 10 övernattningar på casa particulares inklusive frukost
 • 2 x lunch (dag 4+10)
 • 3 x middag (dag 4+6+7)
 • Turistvisum till Kuba
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelskspråkiga guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det finns möjlighet för daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i gamla Havanna
 • Utflykt till Viñalesdalen, bland annat med besök på en tobaksplantage och i en droppstensgrotta
 • Stadsrundtur i Trinidad
 • Stadsrundtur i Santa Clara, bland annat med besök på Che Guevara-museet och -mausoleet
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Havanna

Avresa från Sverige och ankomst på Havannas flygplats med en eller flera mellanlandningar på vägen. Här blir du mött av en av våra samarbetspartner på Kuba med en skylt med ditt namn på. En chaufför tar dig till ditt övernattningsställe i Havanna. Restid: ca 30 min. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 2: Stadsrundtur i Havanna

Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i gamla Havanna, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Ta på dig ett par bekväma skor och låt din guide lotsa dig genom Havannas kullerstensgator till imponerande platser med vackra gamla kolonialtidsbyggnader. Du upplever kontrasten mellan de nyrenoverade och välskötta gatorna och byggnaderna samt de mer nedgångna områdena, som gör Havanna så unikt. En av turens höjdpunkter är stadens äldsta torg Plaza de las Armas där stadsmuseet och guvernörspalatset ligger.Plaza de San Francisco Asis vid Havannas hamn, Plaza Vieja och Plaza de la Catedral med den vackra katedralen.

Eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Dag 3: Havanna på egen hand
Dag 4: Havanna – Viñalesdalen

I dag lämnar du Havanna och sätter kurs mot Viñalesdalen, där underbara naturupplevelser väntar. På vägen besöker du en liten tobaksplantage och får en spännande inblick i hur man framställer goda cigarrer. Kuba är världsberömt för sina goda cigarrer och Viñalesområdet är känt för att ha några av landets bästa tobaksplantor. Från detta område kommer tobaksbladen till de kända cigarrmärkena Cohiba och Montecristo.
Observera: Man måste vara minst 18 år för att komma in på cigarrfabrikerna på Kuba. Tänk på att cigarrfabriken har stängt på helgen.

Den sista biten av vägen in till Viñalesdalen är kurvig. Det görs ett stopp vid utsiktspunkten på Hotel Jazmines. Härifrån har du den vackraste panoramautsikten över den spännande dalen som med sina karaktäristiska kalkstensklippor, även kallade ”mogotes”, som sticker upp mitt i frodiga marker. Denna utsikt tar verkligen andan ur dig.

En bit utanför Viñales kommer du att få se en gigantisk väggmålning, Mural de la prehistoria, som symboliserar människans evolution. Den är gjord av den lokala konstnären Leovigildo González och kubanerna är mycket stolta över den.
Det sista upplevelsen på dagens tur är ett besök i droppstensgrottan, Cueva del Indio, som förr i tiden var bebodd av ursprungsbefolkningen. Du kommer att både vandra och åka båt genom den imponerande grottan.

I utflykten ingår lunch på en traditionell kubansk restaurang innan du blir avsläppt på ditt övernattningsställe i Viñales.

Resten av dagen tillbringar du som du vill. I dag ingår middag på det casa particular du bor på. Se fram emot en måltid med härliga ekologiska råvaror från området.

Dag 5: Viñalesdalen på egen hand
Dag 6: Viñales – Cienfuegos

Du blir hämtad tidigt på morgonen på ditt övernattningsställe och blir körd till busstationen varifrån bussen till Cienfuegos avgår. Det blir en lång resa på ca 8 timmar så luta dig tillbaka i de mjuka sätena och njut av det kubanska landskapet som susar förbi. På Kubas landsvägar möter du inte bara andra bilar och bussar. Här färdas fotgängare, cyklar, oxkärror och hästvagnar i överraskande harmoni med varandra. Och självklart kan du drömma dig bort när du tittar på de vackra, gamla amerikanska bilarna som är så karaktäristiska för Kubas gator.

På eftermiddagen kommer du till Cienfuegos, som även kallas ”Söderns pärla”. Du blir mött på busstationen och körd till ditt övernattningsställe. Resten av dagen tillbringar du som du vill. I dag ingår middag på det casa particular du bor på.

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad

Cienfuegos grundades 1819 av en grupp franska immigranter från USA. År 1957 fick världen upp ögonen för staden då en grupp ungdomar tillsammans med Fidel Castros guerilla övertog militärbasen. Lyckan blev kort och rebellerna blev snart övermannade av Batista.

I dag är Cienfuegos en mysig stad med mycket välbevarade byggnader och av den anledningen är staden med på UNESCOs världsarvslista. Ta en promenad till Parque Martí, som är stadens centrala torg. Här hittar du bland annat den vackra, välbevarade teatern Tomas Terry från 1890 och det vackra borgmästarkontoret.

Du kan också ta strandpromenaden ut till Punta Gorda där du finner några av stadens mest förnäma byggnader. Njut av lunch eller en drink på Palacio de Valle, en mycket vacker byggnad som är som tagen ur ett arabiskt äventyr.

På förmiddagen kan du utforska staden på egen hand. Du kan också välja att köpa till en stadsrundtur.

På eftermiddagen fortsätter turen till Trinidad. Restid: ca 1,5 timme. När du kommer fram blir du hämtad och körd till ditt övernattningsställe där värdfamiljen står redo med läcker kvällsmat.

Dag 8: Stadsrundtur i Trinidad

I dag ska du på en guidad stadsrundtur i Trinidads vackra gamla stadsdel. Trinidads kullerstensgator är väldigt ojämna, så ta på dig bekväma skor.

Du besöker bland annat det pittoreska torget Plaza Mayor och stadens katedral Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad, som är en av Kubas största kyrkor. Din guide berättar om stadens spännande historia och arkitektur under turens gång. Rundturen innehåller självklart en drink på en av de mysiga lokala barerna.

Resten av eftermiddagen och kvällen tillbringar du på egen hand. Vi rekommenderar att du tar en kvällspromenad genom staden för att uppleva stämningen. Vid Plaza Mayor ligger populära dansstället Casa de la musica och bara 100 meter därifrån ligger ett annat dansställe, Casa de la Trova, där det också alltid är livemusik. Om du inte redan kan dansa finns det möjligheter att lära dig Du kan självklart också bara njuta av synen av dansglada människor runt omkring dig.

Dag 9: Trinidad på egen hand
Dag 10: Trinidad – Santa Clara – Havanna

I dag är det tidig avgång från Trinidad till Santa Clara, där Che Guevara ligger begravd. Överallt på Kuba blir du påmind om revolutionen genom stora skyltar med slagord och bilder av Fidel Castro och Che Guevara. På revolutionstorget i Santa Clara står en bronsstaty av Che Guevara med den berömda texten “Hasta la victoria siempre”. Bakom statyn ligger hans mausoleum och ett spännande museum om hans liv.

Observera: Che Guevaras mausoleum och museum är stängda på måndagar och kubanska helgdagar.

Du besöker också Santa Claras centrala park, Leoncio Vidal Park, och tågmuseet som berättar historien om Che Guevara och hans män som 1958 fick ett hårt bevakat tåg fyllt med ammunition att spåra ur. Det var en viktig seger i kampen om att inta Santa Clara.

Efter lunchen, som ingår i priset, har du tid på egen hand i Santa Clara innan bussen avgår mot Havanna sent på eftermiddagen. Du kommer fram till Havanna på kvällen.

Resan från Trinidad till Santa Clara tar ca 3 timmar, och resan från Santa Clara till Havanna tar ca 4 timmar.

Dag 11: Hemresan börjar

I dag går resan tillbaka till Sverige. Du blir hämtad på ditt övernattningsställe och körd till flygplatsen.

Dag 12: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en spännande resa till Kuba.

Välj mellan möjligheterna härunder
Kombinera med

Förlängning med solsemester till Varadero, 3 nätter

Varadero ligger på Kubas nordkust, ca 2,5 timmars bilfärd från Havanna. Det är Kubas största och mest populära strandområde, och det är inte så konstigt. Den 20 km långa landtungan välkomnar dig med kritvit sand, azurblått vatten och vajande palmer.

I Varadero finns det massor av resorter, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Du kan också spela golf härute.

Koppla av i de bildsköna omgivningarna längs vattnet och skäm bort dig själv på hotellet med god mat och ett stort utbud av underhållning och aktiviteter.

Förlängning med solsemester till Jibacoa, 3 nätter

På den vackra kusten mellan Havanna och Varadero ligger Jibacoa, som en liten pärla omgiven av fantastisk natur. Här kan du avsluta din semester i lugn och ro på den härliga sandstranden Arroyo Bermejo.

Njut av hotellets många faciliteter och bra restauranger, och ta ett uppfriskande dopp i den stora poolen eller i det kristallklara havet. Bara några få meter från kusten finns ett rev där du kan snorkla och uppleva det fina färgglada livet under havsytan.
Om du gillar aktivitet kan du spela tennis, volleyboll och gå på små vandringsturer på de gröna kullarna bakom hotellet.
Njut av solnedgången med en svalkande mojito i handen från en av hotellets all inclusive-barer.

Observera att hotellet bara är för gäster över 16 år.

Tillägg för enkelrum 5 950 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.