Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaKubaKubas höjdpunkter
12 dagar:

Kubas höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

Havanna, Viñales, Cienfuegos, Trinidad samt Che Guevara-museet och -mausoleet i Santa Clara.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Havanna t/r med mellanlandning
 • Transfer till och från flygplatsen i Havanna
 • Transfer till och från busstationerna
 • Buss: Havanna – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Havanna
 • 10 övernattningar på casa particulares inklusive frukost
 • 2 x lunch (dag 4+10)
 • 3 x middag (dag 4+6+7)
 • Turistvisum till Kuba
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelskspråkiga guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det finns möjlighet för daglig avgång

Följande utflyktspaket ingår:

 • Stadsrundtur i gamla Havanna
 • Utflykt till Viñalesdalen, bland annat med besök på en tobaksplantage och i en droppstensgrotta
 • Stadsrundtur i Trinidad
 • Stadsrundtur i Santa Clara, bland annat med besök på Che Guevara-museet och -mausoleet
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

Kontakta oss om du skulle vilja ändra dina övernattningar från Casa Particular till hotell eller ändra transporten från buss till privat transport, så ordnar vi det mot en tilläggskostnad.

Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på en av Kubas vackra sandstränder.

Enkelrumstillägg 5 200 kr
Rabatt ges vid 4 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Kuba sjuder av historia, revolution, musik och dans och på den här resan upplever du landets absoluta höjdpunkter. Turen startar i Havanna där vackra kolonitidsbyggnader, charmiga amerikanska bilar, leenden och salsarytmer välkomnar dig.
Från den färgsprakande huvudstaden fortsätter turen ut på landet till den frodiga och idylliska Viñalesdalen där man bland annat odlar tobaksplantor som blir till några av världens bästa cigarrer.
Därifrån fortsätter turen via Cienfuegos, också känt som söderns pärla, till Trinidad. Det är nästan omöjligt att inte älska Trinidad! Kullerstensgatorna, de färgglada husen och den härliga livemusiken är balsam för både kropp och själ.

Från Trinidad går turen tillbaka till Havanna med ett stopp i Santa Clara, där du kan besöka Che Guevaras grav och mausoleum.

Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på en av Kubas vackra sandstränder.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Havanna
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Havanna

Avresa från Sverige och ankomst på Havannas flygplats med en eller flera mellanlandningar på vägen. Här blir du mött av en av våra samarbetspartner på Kuba med en skylt med ditt namn på. En chaufför tar dig till ditt övernattningsställe i Havanna. Restid: ca 30 min. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Casa Particular - Havanna

Dag 2: Stadsrundtur i Havanna
Dag 2: Stadsrundtur i Havanna

Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i gamla Havanna, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Ta på dig ett par bekväma skor och låt din guide lotsa dig genom Havannas kullerstensgator till imponerande platser med vackra gamla kolonialtidsbyggnader. Du upplever kontrasten mellan de nyrenoverade och välskötta gatorna och byggnaderna samt de mer nedgångna områdena, som gör Havanna så unikt. En av turens höjdpunkter är stadens äldsta torg Plaza de las Armas där stadsmuseet och guvernörspalatset ligger.Plaza de San Francisco Asis vid Havannas hamn, Plaza Vieja och Plaza de la Catedral med den vackra katedralen.

Eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning Casa Particular - Havanna

Dag 3: Havanna på egen hand
Dag 3: Havanna på egen hand

Du disponerar dagen fritt och kan utforska fantastiska Havanna på egen hand eller köpa till en av nedanstående utflykter i förväg.

Nedan finns ett urval av utflykter i Havanna som kan köpas till:

Övernattning Casa Particular - Havanna

Dag 4: Havanna – Viñalesdalen
Dag 4: Havanna – Viñalesdalen

I dag lämnar du Havanna och sätter kurs mot Viñalesdalen, där underbara naturupplevelser väntar. På vägen besöker du en liten tobaksplantage och får en spännande inblick i hur man framställer goda cigarrer. Kuba är världsberömt för sina goda cigarrer och Viñalesområdet är känt för att ha några av landets bästa tobaksplantor. Från detta område kommer tobaksbladen till de kända cigarrmärkena Cohiba och Montecristo.
Observera: Man måste vara minst 18 år för att komma in på cigarrfabrikerna på Kuba. Tänk på att cigarrfabriken har stängt på helgen.

Den sista biten av vägen in till Viñalesdalen är kurvig. Det görs ett stopp vid utsiktspunkten på Hotel Jazmines. Härifrån har du den vackraste panoramautsikten över den spännande dalen som med sina karaktäristiska kalkstensklippor, även kallade ”mogotes”, som sticker upp mitt i frodiga marker. Denna utsikt tar verkligen andan ur dig.

En bit utanför Viñales kommer du att få se en gigantisk väggmålning, Mural de la prehistoria, som symboliserar människans evolution. Den är gjord av den lokala konstnären Leovigildo González och kubanerna är mycket stolta över den.
Det sista upplevelsen på dagens tur är ett besök i droppstensgrottan, Cueva del Indio, som förr i tiden var bebodd av ursprungsbefolkningen. Du kommer att både vandra och åka båt genom den imponerande grottan.

I utflykten ingår lunch på en traditionell kubansk restaurang innan du blir avsläppt på ditt övernattningsställe i Viñales.

Resten av dagen tillbringar du som du vill. I dag ingår middag på det casa particular du bor på. Se fram emot en måltid med härliga ekologiska råvaror från området.

Övernattning Casa Particular - Viñales

Dag 5: Viñalesdalen på egen hand
Dag 5: Viñalesdalen på egen hand

Du spenderar dagen i Viñales på egen hand eller så kan du välja att köpa till en extra utflykt i området.

Nedan finns ett urval av utflykter i Viñales som kan köpas till:

Övernattning Casa Particular - Viñales

Dag 6: Viñales – Cienfuegos
Dag 6: Viñales – Cienfuegos

Du blir hämtad tidigt på morgonen på ditt övernattningsställe och blir körd till busstationen varifrån bussen till Cienfuegos avgår. Det blir en lång resa på ca 8 timmar så luta dig tillbaka i de mjuka sätena och njut av det kubanska landskapet som susar förbi. På Kubas landsvägar möter du inte bara andra bilar och bussar. Här färdas fotgängare, cyklar, oxkärror och hästvagnar i överraskande harmoni med varandra. Och självklart kan du drömma dig bort när du tittar på de vackra, gamla amerikanska bilarna som är så karaktäristiska för Kubas gator.

På eftermiddagen kommer du till Cienfuegos, som även kallas ”Söderns pärla”. Du blir mött på busstationen och körd till ditt övernattningsställe. Resten av dagen tillbringar du som du vill. I dag ingår middag på det casa particular du bor på.

Övernattning Casa Particular - Cienfuegos

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad
Dag 7: Cienfuegos – Trinidad

Cienfuegos grundades 1819 av en grupp franska immigranter från USA. År 1957 fick världen upp ögonen för staden då en grupp ungdomar tillsammans med Fidel Castros guerilla övertog militärbasen. Lyckan blev kort och rebellerna blev snart övermannade av Batista.

I dag är Cienfuegos en mysig stad med mycket välbevarade byggnader och av den anledningen är staden med på UNESCOs världsarvslista. Ta en promenad till Parque Martí, som är stadens centrala torg. Här hittar du bland annat den vackra, välbevarade teatern Tomas Terry från 1890 och det vackra borgmästarkontoret.

Du kan också ta strandpromenaden ut till Punta Gorda där du finner några av stadens mest förnäma byggnader. Njut av lunch eller en drink på Palacio de Valle, en mycket vacker byggnad som är som tagen ur ett arabiskt äventyr.

På förmiddagen kan du utforska staden på egen hand. Du kan också välja att köpa till en stadsrundtur.

På eftermiddagen fortsätter turen till Trinidad. Restid: ca 1,5 timme. När du kommer fram blir du hämtad och körd till ditt övernattningsställe där värdfamiljen står redo med läcker kvällsmat.

Det är möjligt att köpa till följande tur hemifrån:

Övernattning Casa Particular - Trinidad

Dag 8: Stadsrundtur i Trinidad
Dag 8: Stadsrundtur i Trinidad

I dag ska du på en guidad stadsrundtur i Trinidads vackra gamla stadsdel. Trinidads kullerstensgator är väldigt ojämna, så ta på dig bekväma skor.

Du besöker bland annat det pittoreska torget Plaza Mayor och stadens katedral Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad, som är en av Kubas största kyrkor. Din guide berättar om stadens spännande historia och arkitektur under turens gång. Rundturen innehåller självklart en drink på en av de mysiga lokala barerna.

Resten av eftermiddagen och kvällen tillbringar du på egen hand. Vi rekommenderar att du tar en kvällspromenad genom staden för att uppleva stämningen. Vid Plaza Mayor ligger populära dansstället Casa de la musica och bara 100 meter därifrån ligger ett annat dansställe, Casa de la Trova, där det också alltid är livemusik. Om du inte redan kan dansa finns det möjligheter att lära dig Du kan självklart också bara njuta av synen av dansglada människor runt omkring dig.

Övernattning Casa Particular - Trinidad

Dag 9: Trinidad på egen hand
Dag 9: Trinidad på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Trinidad. Ca 15 km från Trinidad ligger den härliga stranden Ancón där du kan ta ett uppfriskande dopp och koppla av på stranden Du har också möjlighet att köpa till en utflykt hemifrån.

Nedan finns ett urval av utflykter i Trinidad som kan köpas till:

Övernattning Casa Particular - Trinidad

Dag 10: Trinidad – Santa Clara – Havanna
Dag 10: Trinidad – Santa Clara – Havanna

Den här dagen går turen tillbaka till Havanna via Santa Clara där Che Guevara ligger begravd. Överallt på Kuba blir du påmind om revolutionen med stora skyltar med slagord och bilder av Fidel och Che Guevara. På revolutionstorget står en bronsstaty av Che Guevara med den berömda texten ”Hasta la victoria siempre”. Bakom statyn ligger hans mausoleum och ett spännande museum om hans liv.
Observera: Che Guevaras mausoleum och museum är stängt på måndagar och kubanska helgdagar.

Du besöker också Santa Claras park Leoncio Vidal Park och tågmuseet som berättar historien om Che Guevara och hans män som 1958 fick ett hårt bevakat tåg fyllt med ammunition att spåra ur. Det var en viktig seger i kampen om att inta Santa Clara.

Resan från Trinidad till Santa Clara tar ca 3 timmar och resan från Santa Clara till Havanna tar ca 4 timmar.

Du kommer fram till Havanna på kvällen.

Övernattning Casa Particular - Havanna

Dag 11: Hemresan börjar
Dag 11: Hemresan börjar

I dag går resan tillbaka till Sverige. Du blir hämtad på ditt övernattningsställe och körd till flygplatsen.

Dag 12: Hemkomst
Dag 12: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en spännande resa till Kuba.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning med solsemester till Varadero 4 dagar/3 nätter
Förlängning med solsemester till Varadero 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 350 kr
Per barn u/12 år: + 4 025 kr
Enkelrumstillägg: + 1 000 kr

Varadero ligger på Kubas nordkust, ca 2,5 timmars bilfärd från Havanna. Det är Kubas största och mest populära strandområde, och det är inte så konstigt. Den 20 km långa landtungan välkomnar dig med kritvit sand, azurblått vatten och vajande palmer.

I Varadero finns det massor av resorter, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Du kan också spela golf härute.

Koppla av i de bildsköna omgivningarna längs vattnet och skäm bort dig själv på hotellet med god mat och ett stort utbud av underhållning och aktiviteter.

Övernattning Hotel Iberostar Tainos

Förlängning med solsemester till Jibacoa 4 dagar/3 nätter
Förlängning med solsemester till Jibacoa 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 350 kr
Enkelrumstillägg: + 1 200 kr

På den vackra kusten mellan Havanna och Varadero ligger Jibacoa, som en liten pärla omgiven av fantastisk natur. Här kan du avsluta din semester i lugn och ro på den härliga sandstranden Arroyo Bermejo.

Njut av hotellets många faciliteter och bra restauranger, och ta ett uppfriskande dopp i den stora poolen eller i det kristallklara havet. Bara några få meter från kusten finns ett rev där du kan snorkla och uppleva det fina färgglada livet under havsytan.
Om du gillar aktivitet kan du spela tennis, volleyboll och gå på små vandringsturer på de gröna kullarna bakom hotellet.
Njut av solnedgången med en svalkande mojito i handen från en av hotellets all inclusive-barer.

Observera att hotellet bara är för gäster över 16 år.

Övernattning Memories Jibacoa

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.