• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Västra Kuba kör själv resa

Åk på kör-själv-resa på västra Kuba med besök i Havanna, Viñales och Trinidad och avsluta med solsemester på den vackra stranden i Varadero.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Västra Kuba kör själv resa Västra Kuba kör själv resa
14 dagar

Västra Kuba kör själv resa

Åk på kör-själv-resa på västra Kuba med besök i Havanna, Viñales och Trinidad och avsluta med solsemester på den vackra stranden i Varadero.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Havanna t/r med mellanlandning
 • Transfer till och från flygplatsen i Havanna
 • Stadsrundtur i Havanna med engelskspråkig guide
 • Bilhyra dag 3–10 inkl. fria kilometer (Model Mercedes Benz B180 eller liknande)
 • 9 övernattningar på casa particulares inkl. frukost
 • 3 övernattningar på strandhotell i Varadero med all-inclusive
 • 3 x middag (dag 4+6+8)
 • Turistvisum till Kuba
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Kortfattat om resan

Upplev friheten på en kör-själv-resa på Kuba. Kom nära inpå den vänliga befolkningen och se det vackra landet i din egen takt.

Efter en mjukstart i Kubas charmiga huvudstad Havanna börjar din kör själv resa. Du besöker bland annat Viñalesdalen med sina berömda tobaksplantager och den vilda naturen på Zapata-halvön. Du kan känna historiens vingslag i Grisbukten där en mycket känd amerikansk invasion misslyckades 1961… Du får också uppleva kolonialtidspärlorna Cienfuegos och Trinidad, där dans, musik och livsglädje står i centrum. Det finns också tid till ett snabbt stopp i Santa Clara där Kubas nationalhjälte Che Guevaras museum och mausoleum finns.

Turen avslutas på Varaderos fantastiska sandstrand, där azurblått vatten och vajande palmer väntar på dig.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev härliga Kuba i hyrbil ned frihet att göra stopp när du har lust och själv planera dina aktiviteter
 • Rutten ger dig kolonialtidspärlor på ett halsband med färgrika Havanna, Cienfuegos och Trinidad
 • Upplev de historiska vingslagen vid Grisbukten, där en berömd amerikansk invasion misslyckades 1961, och i Santa Clara, där frihetshjälten Che Guevara ligger begravd
 • Resan avslutas med några njutbara dagar vid Varaderos vackra kritvita sandstrand med vajande palmer och kristallklart hav

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Havanna

Avresa från Sverige och ankomst till Havannas flygplats med en eller flera mellanlandningar på vägen. Här blir du mött av en av våra samarbetspartner på Kuba som håller i en skylt med ditt namn på. En chaufför tar dig till ditt övernattningsställe i Havanna. Restid: ca 30 min. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 2: Stadsrundtur i Havanna

Efter frukost är det dags för en stadsrundtur Havannas gamla stadsdel, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Ta på dig ett par bekväma skor och låt din guide lotsa dig genom Havannas kullerstensgator till imponerande platser med vackra gamla kolonialtidsbyggnader. Du upplever kontrasten mellan de nyrenoverade och välskötta gatorna och byggnaderna samt de mer slitna områdena, som gör Havanna så unikt. En av turens höjdpunkter är stadens äldsta torg Plaza de las Armas där stadsmuseet och guvernörspalatset ligger. Plaza de San Francisco Asís vid Havannas hamn, Plaza Vieja och Plaza de la Catedral med den vackra katedralen.

Eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 3: Havanna på egen hand – Hämtning av bilen

Du tillbringar dagen som du vill och kan utforska fantastiska Havanna på egen hand eller köpa till en av nedanstående utflykter i förväg.

På eftermiddagen/kvällen ska du hämta din hyrbil så att du redo för att åka på äventyr nästa dag.

Dag 4: Havanna – Viñalesdalen

I dag påbörjar du kör-själv-resan och det är dags att lämna Havanna och sätta kurs mot Viñalesdalen, där underbara naturupplevelser väntar.

Landskapet domineras av frodiga dalar med bananträd, mangoträd, tobaksodlingar och enorma kalkstensberg som kallas mogotes. Bönderna här odlar fortfarande grödor och tobak på gammeldags sätt med hjälp av oxdragna vagnar. Viñalesområdet är känt för att ha några av de bästa tobaksplantorna, och från detta område kommer de blad som sedan rullas i Havannas cigarrfabriker och blir till världskända märken som Cohiba och Montecristo.
Det ingår middag på det casa particular du bor på. Se fram emot en måltid med härliga ekologiska råvaror från området.
Dagens körsträcka: ca 210 km.

Dag 5: Viñalesdalen på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill i mysiga Viñales. Du kan utforska det vackra området på egen hand eller välja att köpa till en av nedanstående utflykter.

Dag 6: Viñales – Zapatahalvön – Grisbukten

Du kör från Viñalesdalen till halvön, Península de Zapata, som är en av landets viktigaste ekosystem och den mest omfattande våtmarken i Karibien. Halvön är känd för att ha ett rikt växt- och djurliv med bland annat 900 olika växter och 171 olika fågelarter, däribland papegojor och kolibrier. Det finns också massor av krokodiler i våtmarken.

Du fortsätter till Grisbukten som har en stor historisk betydelse för Kuba. Det var här USA:s misslyckade invasion 1961 ägde rum. Du an få en spännande insikt i historien genom ett besök på Girón-muséet.

Vid bukten ligger två vackra stränder Playa Larga och Playa Girón där du kan ta ett uppfriskande dopp.

Efter en lång kördag kan du glädja dig över att det i dag ingår middag på det casa particular du bor på.

Dagens körsträcka: ca 380 km.

Dag 7: Grisbukten – Cienfuegos

Det är en förhållandevis kort körsträcka i dag så du kan välja att ta en tur till stranden innan du kör vidare mot Cienfuegos, staden som kallas ”Söderns pärla”.

Cienfuegos grundades 1819 av en grupp franska immigranter från USA. År 1957 fick världen upp ögonen för staden då en grupp ungdomar tillsammans med Fidel Castros guerilla övertog militärbasen. Lyckan blev kort och rebellerna blev snart övermannade av Batista.

I dag är Cienfuegos en mysig stad med mycket välbevarade byggnader och av den anledningen är staden med på UNESCOs världsarvslista. Ta en promenad till Parque Martí, som är stadens centrala torg. Här hittar du bland annat den vackra, välbevarade teatern Tomas Terry från 1890 och det vackra borgmästarkontoret.

Du kan också ta strandpromenaden ut till Punta Gorda där du finner några av stadens mest förnäma byggnader. Njut av lunch eller en drink på Palacio de Valle, en mycket vacker byggnad som är som tagen ur ett arabiskt äventyr.

Dagens körsträcka: ca 120 km.

Dag 8: Cienfuegos – Trinidad

I dag går turen vidare till Trinidad som är ännu en höjdpunkt på din resa.

I Trinidads gamla stadsdel får inga bilar köra in, så ta på dig dina promenadskor och gå en tur på kullerstensgatorna och njut av de vackra och färgglada kolonialtidshusen. På stadens centrala torg, Plaza Mayor, är det alltid trevligt och livfullt. Här hittar du en av Kubas största kyrkor, ”Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad”. Här ligger också Casa de la Musica, där du på kvällen kan dansa salsa och lyssna på kubanska rytmer.

I dag ingår middag på det casa particular du bor på.

Dagens körsträcka: ca 85 km.

Dag 9: Trinidad på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Trinidad. Det finns många upplevelser i och omkring Trinidad. Du kan välja att åka och uppleva naturreservatet Topes de Collantes, den historiska Valle de los Ingenios eller kanske den härliga stranden Playa Ancón, som ligger endast 15 km från Trinidad.

Dag 10: Trinidad – Santa Clara – Varadero

I dag rekommenderar vi att du kör från Trinidad tidigt så att du kan se Santa Clara på vägen till Varadero. Det är i Santa Clara som Kubas nationalhjälte Che Guevara ligger begravd.

Överallt på Kuba blir du påmind om revolutionen med stora skyltar med slagord och bilder av Fidel Castro och Che Guevara.
På revolutionstorget i Santa Clara står en bronsstaty av Che Guevara med den berömda texten ”Hasta la victoria siempre”. Bakom statyn ligger hans mausoleum och ett spännande museum om hans liv.

Observera: Che Guevaras mausoleum och museum är stängt på måndagar och på kubanska helgdagar.

Bilen ska lämnas på eftermiddagen i Varadero.

Dagens körsträcka: ca 350 km

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 11-12: Varadero

Välkommen till strandparadiset Varadero. Här väntar dig en fantastiskt vacker strand, vajande palmer och Azurblått vatten.

Koppla av i de bildsköna omgivningarna längs vattnet och skäm bort dig själv på hotellet med god mat och ett stort utbud av underhållning och aktiviteter både i vattnet och på land.

Övernattning:
Dag 13: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av Kuba. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen i Havanna.

Dag 14: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en spännande resa till Kuba.

Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 6 650 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 13 550 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.