Tel: 08-124 105 25 | Man - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Central- och SydamerikaMexiko

Resor till Mexiko

Mexiko har alla ingredienser för en perfekt semester.

Här kan du uppleva spännande städer, fantastiska ruiner, underbar natur och kritvita sandstränder. En resa till Mexiko garanterar spännande upplevelser och möjlighet att koppla av på en vacker strand.

Om du har några frågor om våra resor till Mexiko kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Populära resor: Mexiko

Varför ska jag åka på semester till Mexiko?

I Mexiko finns en av världens största städer, kulturella och historiska skatter från mayafolkets och aztekernas tid, och bildsköna stränder som får dig att tappa andan. Här kan du uppleva färgstark och pulserande kultur, förhistoria och vacker natur – allt i en skön blandning.

Välj en resa till Mexiko och få en semester för livet, oavsett om du föredrar kultur, historia eller fantastiska naturupplevelser och legendariska sandstränder.

Vad kan jag uppleva på rundresorna?

För tillfället erbjuder vi fem olika rundresor i Mexiko, varav två av resorna kombinerar det bästa av Mexiko och Guatemala.

Mexiko är starkt präglat av sin historiska bakgrund med mayafolkets och aztekernas storhetstid och kultur. Historien genomsyrar en stor del av Mexikos största attraktioner och upplevelser.

Dessutom bjuder Mexiko på härliga sandstränder och en helt fantastisk och mångsidig natur.

Mexico City

Mexico City är en av världens största städer, om inte den största.

Staden är byggd ovanpå ruinerna av aztekernas gamla huvudstad Tenochtitlán, och den känslan får man också när man besöker staden. I Mexico City ligger de aztekiska ruinerna sida vid sida med metropolens skyskrapor, vilket gör att du får ta del av både storstad och landets historiska bakgrund.

Mexico City är en smältdegel av upplevelser och det kan vara svårt att välja mellan alla sevärdheter som finns.

Från det centrala torget Zócaloen är det gångavstånd till tre av stadens största attraktioner:

 • Nationalpalatset (Palacia Nacional), där du kan se Diego Riveras väggmålningar.
 • Den berömda katedralen Metropolitana, som är en av världens största och äldsta katedraler.
 • Templo Mayor, som är ruinerna från aztekernas tidigare huvudstad Tenochtitlán.

Dessutom har Mexiko ett pulserande nattliv med massor av möjligheter till att dansa, lyssna på musik och äta god mat – oavsett om du föredrar street food eller gourmetmat.

Yucatánhalvön

Yucatánhalvön är en populär plats att semestra på i Mexiko. Här hittar du härliga stränder och otaliga möjligheter till äventyr – allt från badsemester till besök på några av de gamla, ikoniska sevärdheterna.

Chichén Itzá

I den norra delen av Yucatánhalvön hittar du Chichén Itzá. Ruinstaden är en av de största turistattraktionerna i Mexiko, om inte den största. Chichén Itzá finns med på UNESCOs världsarvslista och du kommer att förstå varför när du besöker staden. Det arkeologiska området vittnar om det imponerande samhälle som mayafolket byggde för 1 500 år sedan.

I Chichén Itzá kan du se den berömda, 25 meter höga pyramiden, El Castillo. 2007 blev El Castillo utnämnd till ett av världens sju nya underverk, och den är väl värd ett besök.

Playa del Carmen

På Yucatánhalvön hittar du också vackra Playa del Carmen. Staden är i grunden en fiskestad, men i dag är den mer känd för sina vackra, vita sandstränder, sitt kristallklara vatten och sin livliga strandpromenad.

I Playa del Carmen finns det många möjligheter att delta i olika vattensporter, shoppa i staden Plaza Mayor eller bara koppla av på stranden och njuta av livet.

Andra höjdpunkter i Mexiko

I Mexiko finns det som sagt en hel del sevärdheter. Förutom de ovanstående kan du också uppleva:

 • San Cristóbal de las Casas – en av de vackraste och charmigaste kolonialstäderna i Mexiko, som ligger på 2 100 meters höjd.
 • Vattenfallet Agua Azul som med sina fler än 500 stora och små vattenfall är en av de mest oförglömliga naturupplevelserna i Mexiko.
 • Palenque – en av mayafolkets största städer, som i dag är omgiven av tropisk regnskog och känd för sin obeskrivliga skönhet.

Kombinera Mexiko och Guatemala

Två av våra rundresor kombinerar Mexiko med en resa till Guatemala. Guatemala gränsar till Mexiko och därför är en resa till Guatemala ett självklart val.

De två resorna tar dig bland annat till

 • Nationalparken Tikal, där ett av de mäktigaste rikena under mayatiden låg, och som i dag är ett av de största arkeologiska mayaområdena i Guatemala.
 • Staden Panajachel, som omgärdas av vulkaner och mayabyar, och som ligger vid en av världens vackraste sjöar – Atilán.
 • Antigua, den tidigare huvudstaden, är en trevlig stad med kullerstensgator och färgrika koloniala byggnader.

Du besöker ovanstående sevärdheter på båda kombinationsresorna till Guatemala.

Läs mer om att hämta ett ej bindande erbjudande

Om du vill veta mer om de enskilda rundresorna kan du trycka på ”läs mer” på resan högre upp på sidan.

Under de enskilda resorna får du mer information om:

 • Resans höjdpunkter
 • Aktuella priser, beroende på avresedatum
 • Vad som ingår i priset
 • Dagsprogram för alla dagar

Du kan dessutom läsa mer om Mexiko på sidan Praktisk information om Mexiko.

Om du vill hämta ett erbjudande på resan är det bara att fylla i dina uppgifter under ”GRATIS FÖRFRÅGAN”. Därefter skickar vi ett erbjudande till dig baserat på dina uppgifter om avresedatum, flygplats, med mera.

Om du därefter vill acceptera erbjudandet följer du bara instruktionerna som står i erbjudandet.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på telefonnummer: 08-124 105 25 eller via e-post på info@lamatours.se. Våra resekonsulter är redo att svara på dina frågor om Mexiko, bokning av resan eller något helt annat. De är på plats varje måndag till fredag mellan 9.00 och 16.00.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika

Trustpilot

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!