• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
16 dagar

I mayaindianernas fotspår

Få en unik inblick i Mexikos spännande historia och olika precolumbianska ruiner kryddat med trivsamma kolonialstäder och solsemester vid Yucatán-halvöns kritvita sandstränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

I mayaindianernas fotspår I mayaindianernas fotspår
16 dagar

I mayaindianernas fotspår

Få en unik inblick i Mexikos spännande historia och olika precolumbianska ruiner kryddat med trivsamma kolonialstäder och solsemester vid Yucatán-halvöns kritvita sandstränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Mexico City med mellanlandning på vägen
 • Flyg från Cancún till Sverige med mellanlandning på vägen
 • Transport från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Förstaklass-buss: Mexico City – Oaxaca
 • 1 övernattning i förstaklass-buss: Oaxaca – Tuxtla Gutiérrez
 • Buss: San Cristóbal de las Casas – Palenque
 • Förstaklass-buss: Palenque – Mérida
 • Buss: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider, dock inte dag 7 och 9
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Besök vid tempelstaden Teotihuacán, Guadalupe-kyrkan och De tre kulturernas torg
 • Stadsrundtur i Mexico City inkl. besök till det antropologiska museet
 • Stadsrundtur i Oaxaca
 • Besök till det arkeologiska området Monte Albán
 • Segeltur i Sumidero-ravinen
 • Utflykt till indianbyarna Chamula och Zinacantán
 • Besök vid vattenfallen Agua Azul samt Misol-Há
 • Besök vid Mayakomplexet Palenque
 • Besök vid ett av världens nya underverk: Chichen Itza
 • Entréer till nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Mexiko har en otroligt spännande kultur och historia som kan dateras flera hundra år tillbaka f.Kr. Det är ett land som fortfarande är präglat av de forna mayacivilisationerna samt det forna spanska styret. Du kommer på denna resa gå i mayaindianernas fotspår, där du upplever UNESCO:s världsarv och ett av världens sju nya underverk. Du märker stämningen i den pulserande huvudstaden och får inblick i det forna spanska styret med besök till Mexikos charmiga koloniala städer. Du upplever också den måleriska naturen med en segeltur i Sumidero-ravinen och med besök till vackra turkosa vattenfall. Du avslutar resan i den härliga badstaden Playa den Carmen med kritvita sandstränder och kristallklart vatten.

Välj denna resa eftersom...

 • Besök Mexikos imponerande precolumbianska ruinstäder Teotihuacán, Monte Albán, Palenque och Chichen Itza, som alla står med på UNESCOS världsarvslista
 • Ta ett uppfriskande dopp vid de bildsköna vattenfallen Agua Azul och Misol-Há
 • Upplev mayaindianernas färgrika kultur och traditioner i de små byarna San Juan Chamula och Zinacantán
 • Se fram emot en fantastisk avslutning i tropiska omgivningar vid Playa del Carmens fantastiska strand

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa och ankomst till Mexico City

I dag reser vi från Sverige och resan går till Mexiko med mellanlandning på vägen dit. På Mexico Citys flygplats står en chaufför och väntar på dig för att sedan skjutsa dig till ditt hotell.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 2: Teotihuacán, Basilica och De tre kulturernas torg

I dag ska du besöka ett av Latinamerikas största ruinkomplex, tempelstaden Teotihuacán, som betyder Platsen där människor blev gudar. Du går längs den tre kilometer långa Avenida de los Muertos (Dödens Aveny) där du ser de enorma templen och pyramiderna som kan dateras till 200 år f.Kr., men som är byggda under en lång period. Här kan nämnas Quetzalcoatl-templet, där fler än 200 offrade krigsfångar har hittats, Quetzalpapalotl-palatset, Månpyramiden (60 m) och Solpyramiden (70 m) som är byggda i stadens centrum över en ca 100 m lång underjordisk gång, där det sägs att mänskligheten blev till.

Sedan besöker vi Basilica de Nuestra de Guadalupekyrkan, som har plats till 10 000 personer och som varje år besöks av 20 miljoner pilgrimer. Kyrkan har fått sitt namn av jungfrun av Guadalupe, som är Mexikos och hela Centralamerikas skyddshelgon.

Till sist besöker vi Plaza de las Tres Culturas, De tre kulturernas torg, som symboliserar Mexikos tre historiska perioder. Här kan man se resterna av de precolumbianska aztekiska ruinerna, en spansk kyrka från kolonialtiden samt de mexikanska mestisernas moderna byggnad som huserar utrikesdepartementet.

Dag 3: Mexico City

Idag ska vi på stadsrundtur i Mexico City, som är en av världens största städer. Den ligger på 2 240 meters höjd och är således även en av världens högst belägna storstäder och omgiven av vulkaner. Vi ska besöka Mexikos koloniala centrum, där vi kommer förbi torget, Zocalo. Här besöker du nationalpalatset med den kända konstnären Diego Riveras fantastiska väggmålningar som visar Mexikos historia, Templo Mayor som är ruinerna från aztekernas före detta huvudstad Tenochtitlan samt Mexikos största katedral, som är ett imponerande byggnadsverk byggd av sten från aztekernas tempel. Härifrån fortsätter du till Alamedaparken med landets nationalscen Palacio de Bellas Artes där man har olika slags föreställningar, till exempel opera, balett, skådespel och konserter. Du fortsätter längs den vackra La Reforma Avenue till Chapultepec-parken. Här ligger det imponerande antropologiska museet där du kan lära dig mer om landets historia och många kulturer.

Övernattning:
Extra utflykter:
Dag 4: Mexico City – Oaxaca

I dag åker du till den kolonialistiska pärlan Oaxaca – en bussresa som tar ca. 6,5 timme.

Övernattning:
Dag 5: Stadsrundtur i Oaxaca

I dag ska du på stadsrundtur. Du besöker stadens centrala torg, Zocalo, som har en otroligt mysig atmosfär med de många Marimba-banden. Ett par gator därifrån hittar du Mexikos mest berömda barockkyrka Santa Domingo. Bredvid den ligger museet med samma namn, som huserar många av fynden från det stora arkeologiska området Monte Albán.

Övernattning:
Dag 6: Monte Albán – Oaxaca – Tuxtla Gutierrez

Du ska i dag på en halvdagsutflykt till det arkeologiska området Monte Albán, som ligger på en bergstopp 400 meter över staden Oaxaca. Monte Albán byggdes under 2000 år, och den påbörjades runt år 900 f.Kr. av det zapotekiska folket. Här finns bollplaner där de mesoamerikanska bollsporterna spelades, pyramider samt gravplatser för härskarna. Guiden kommer att berätta om platsen och förklara mysterierna om ”dansarnas sten”. Du är tillbaka på hotellet under eftermiddagen.

På kvällen ska du ta bussen till Tuxtla Gutierrez – en bussresa som tar ca. 10 timmar. Du ankommer nästa morgon.

Övernattning:
Dag 7: Tuxtla Gutierrez – Sumideroravinen – San Cristóbal de las Casas

Bussen anländer till busstationen i Tuxtla Gutierrez tidigt på morgonen. Du har ett par timmar för att gå ut och äta frukost innan du blir upphämtad för att åka till Sumideroravinen.

Du upplever den vackra ravinen på en ca två timmar lång speedbåttur, där du kan njuta av de dramatiska klippväggarna som tornar upp sig runt omkring dig. Du kan ha turen att se både apor, krokodiler och olika slags fåglar.

Du fortsätter sedan till San Cristobal de las Casas som ligger i 2100 meters höjd. Staden var tidigare känd som bara ”San Cristobal”, “de las Casas” lades till för att ära Bartolomé de las Casas, en spansk präst som kämpade för indianernas rättigheter. Staden ligger i 2100 meters höjd och är en av de vackraste och charmigaste koloniala städerna i Mexiko. Här kommer du märka och uppleva mayakulturen, som ger staden sin helt speciella atmosfär.

Det är inte möjligt att få en engelsktalande guide på denna dag (vilket inte heller är nödvändigt).

Övernattning:
Dag 8: Utflykt till indianbyar

I dag ska du besöka de två indianbyarna San Juan Chamula och Zinacantán. San Juan Chamula bebos av 50 000 inhemska mayaindianer, primärt Tzotzil och Tzeltals. Det är otroligt viktigt för mayaindianerna att bevara deras traditioner och kulturarv, vilket bl.a. är tydligt eftersom de har sitt eget språk och staden har egna regler och egen poliskår.

Du besöker Chamulas utmärkande kyrka som ligger vid stadens centrala torg. Kyrkan är ett bra exempel på sammansmältningen av den ursprungliga mayaindianska tron och den katolska tron. Indianerna ber till den mayagud eller det helgon, som är relevant för den specifika sjukdomen eller önskan som ligger bakom deras bön. Det finns inga bänkar i kyrkan, så därför faller man på knä och ber på golvet bland de många tända stearinljusen. Luften är tjock av rökelse och längs väggarna står träfigurer av landets helgon och av Johannes Döparen, som är stadens skyddsängel.

Zinacantán bebos också av inhemska mayaindianer, primärt Tzotzil. Både San Juan Chamula och Zinacantán är kända för sina vävningstekniker och varje stad/by har sina egna unika dräkter med noga uttänkta mönster och färger. Indianerna kommer till marknaderna iförda sina färgsprakande dräkter för att sälja keramik och kläder av ull och bomull.

Övernattning:
Dag 9: San Cristóbal – Palenque

I dag åker du från San Cristobal de las Casas till Palenque. På vägen besöker du det vackra vattenfallet Agua Azul. Det är fler än 500 mindre och större vattenfall i höjderna 3 till 30 meter.  Med det turkosfärgade vattnet, de intensiva färgerna och den konstanta brisen och bruset är denna plats en av de vackraste och mest oförglömliga naturupplevelserna i Mexiko.

Du besöker sedan det 35 meter höga vattenfallet Misol-Há, som är känd för sin skönhet. Detta vackra landskap ligger mitt i den tropiska vegetationen och är täckt av mahogny- och sapoteträd. Misol-Há har bildats av en flods klippkants utfällning, som har format en bred damm vid fallet, där det är möjligt att ta sig ett dopp.

Det är inte möjligt att få en engelsktalande guide på denna dag (vilket inte heller är nödvändigt).

Övernattning:
Dag 10: Palenque

Palenque är omgiven av tropisk regnskog och är känd för sin skönhet och sitt fantastiska läge med utsikt över det platta Yucatán. Palenque var en av mayaindianernas största städer och lägger även namn till de närliggande mayaruinerna, som finns på UNESCO:s världsarvslista. Dessa vackra mayaruiner är undangömda djupt in i den täta regnskogen i Mexikos Chiapas-provinser. Du ska bl.a. se Inskriptionstemplet, som är ett begravningsmonument för kung Pacal den Store. Detta tempel är med 600 hieroglyfer den näst längsta mayainskriptionen i världen.

Övernattning:
Dag 11: Palenque – Mérida

I dag väntar en lång resdag, men du åker till Mérida med en buss i första klass så du kan bara luta dig tillbaka i det mjuka sätet och njuta av landskapet som susar förbi. Du kan promenera från hotellet till busstationen i Palenque eller ta en taxi som du betalar själv. När du ankommer till Mérida väntar en taxi som kör dig till hotellet.

Resan tar ca 8 timmar

Övernattning:
Dag 12: Mérida

Det är inga utflykter inplanerade och du kan välja att uppleva flamingokolonin i Celestun, de vackra mayaruinerna vid Uxmal eller utforska staden på egen hand. Mérida är en mysig stad som grundlades år 1542 på resterna av den forna maya-staden Tihó. Den kallas både ”Den vita staden” på grund av de många vitputsade husen och ”Mexikos Paris” bland lokalbefolkning eftersom staden är den mest europeiska på Yucatán-halvön. Under förra seklet blev staden rik på agavefiber-produktion och stadens dåtida rikedom avspeglas fortfarande i de många imponerande byggnaderna.

Övernattning:
Dag 13: Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen

I dag ska du till Playa del Carmen, men innan du ska till strandparadiset, besöker du ruinstaden Chichen Itza, som finns med på UNESCO’s världsarvslista och som utsetts till ett av världens sju nya underverk. Ruinerna har spår av två olika kulturepoker, en maya- och en itza-epok.

Mayaindianerna hade högutvecklad kunskap inom både astronomi och arkitektur, vilket tydligt kan ses på ruinerna. Du ser bl.a. den 25 meter höga berömda pyramiden El Castillo, som i själva verket är mayakalendern utformad i sten. Varje år i mars och september får man intrycket av en ”orm” vid den norra trappan, det är dock bara solens skugga. Du ser också Mexikos största antika bollplan som är mer än 180 x 70 m, Krigarnas Tempel som är berömt för sin chac mool-figur samt Observatoriet som var mayaindianernas astronomiska observatorium. Dessutom ska vi se Cenote Sagrado, den heliga brunnen, som användes vid religiösa riter. Det var en källa till vatten och som tack offrade mayaindianerna till regnguden Chaac. Det har hittats både människoben och värdefulla offergåvor nere i brunnen.

Du fortsätter sedan till den härliga badorten Playa del Carmen med den kilometerlånga vita sandstranden med palmer och kristallklart vatten.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:

Mot en extra kostnad kan du ändra din avslutande solsemester från Playa del Carmen till Tulum. Du kan också välja att uppgradera ditt hotell i Playa del Carmen. Se uppgraderings- och tillköpsmöjligheterna nedan:

Dag 14: Playa del Carmen

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet och du kan njuta Playa del Carmen och slappa på den vackra vita sandstranden. Det är också möjligt att ägna sig åt vattensport, som till exempel vindsurfning och jet-skiing eller du kan snorkla och dyka vid ön Cozumel, där det världsberömda dykarparadiset, med grottor och vackra rev, ligger. Det går en färja direkt från stranden vid Playa del Carmen til Cozumel – en segeltur som tar ca. 30-45 minuter.

Playa del Carmens centrum är Plaza Mayor som ligger vid stranden och precis vid färjan till dykarparadiset Isla Cozumel. Från Plaza Mayor slingrar sig stadens huvudgata Avenida 5, där det finns massor av butiker, restauranger och barer. På kvällen blir stränderna omgjorda till barer och det är ofta levande musik i form av reggae eller calypso. Man kan nästan inte tänka sig ett bättre sätt att inleda kvällen på än att dricka en kall Corona och lyssna på bra musik med utsikt över Karibiska havet.

Dag 15: Hemresan påbörjas

I dag är det dags att säga hejdå till Mexiko. I dag beger vi oss till Cancúns flygplats där resan hemåt påbörjas.

Dag 16: Hemkomst

Ankomst i Sverige.

Tillägg för enkelrum 8 200 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.