• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaMexikoMexikos höjdpunkter med solsemester i Tulum
15 dagar

Mexikos höjdpunkter med solsemester i Tulum

Upplev Mexikos höjdpunkter under en spännande resa med imponerande mayaruiner, storslagen natur, färgrika kolonialstäder och indiansamhällen. Avsluta med solsemester i mysiga Tulum.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Mexikos höjdpunkter med solsemester i Tulum Mexikos höjdpunkter med solsemester i Tulum
15 dagar

Mexikos höjdpunkter med solsemester i Tulum

Upplev Mexikos höjdpunkter under en spännande resa med imponerande mayaruiner, storslagen natur, färgrika kolonialstäder och indiansamhällen. Avsluta med solsemester i mysiga Tulum.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Mexico City med flygbyte på vägen
 • Flyg frän Cancún till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikessträcka i Mexiko: Mexico City – Tuxtla Gutiérrez
 • Transfers från och till flygplatserna (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss: San Cristóbal de las Casa – Palenque
 • Förstaklass-buss: Palenque – Mérida
 • Buss: Mérida – Tulum
 • 13 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 1 x lunch (dag 10)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Mexico City med det Antropologiske Museum
 • Heldagstur till Guadalupe kyrkan samt staden Teotihuacán med Solens og Månens pyramider
 • Segeltur i Sumidero klyftan
 • Utflykt till indianbyarna Chamula och Zinacantán
 • Besök vid vattenfallen Agua Azul samt Misol-Há
 • Rundvisning i mayakomplexet Palenque
 • Rundvisning vid en av världens nya underverk Chichen Itza
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Njut av att uppleva Mexikos mångsidighet. Landet har allt som behövs för en perfekt semester och bjuder på spännande historia, fantastiska ruinkomplex, spännande kulturer, god mat, vacker natur och vita sandstränder med vajande palmer.

Resan börjar i Mexikos pulserande huvudstad, där du upplever det bästa av staden på en spännande stadsrundtur inklusive ett besök till ruinerna Teotihuacán. Härifrån fortsätter resan genom den fantastiska Sumidero-ravinen till den vackra kolonialtidsstaden San Cristóbal. I den här delen av Mexiko lever många av mayaindianerna fortfarande enligt gamla seder och traditioner, vilket kan upplevas på nära håll när du besöker mayabyarna San Juan Chamula och Zinacantán.

Du kommer att uppleva flera imponerande ruinkomplex både i Palenques täta djungel och i det världsberömda Chichén Itzá.

Resan avslutas i kuststaden Tulum, som trollbinder sina besökare med fantastiska stränder och en helt unik atmosfär.

Välj denna resa eftersom...

 • Följ med på en spännande stadsrundtur i Mexico City med vackra kolonialtidstorg och katedraler, och besök den största precolombianska ruinstaden i Latinamerika, Teotihuacán
 • Upplev vacker natur under en speedbåttur i Sumidero Canyon och vid de imponerande vattenfallen Agua Azul och Misol-Há
 • Besök den fantastiska mayaruinen Chichen Itza, som har utsetts till ett av världens sju nya underverk
 • Få sand mellan tårna och njut av den avkopplade stämningen i strandstaden Tulum vid Mexikos berömda karibiska kust, Riviera Maya

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa och ankomst till Mexico City

Idag lämnar vi Sverige bakom oss och turen går till Mexiko med flygbyte på vägen. På Mexico Citys flygplats står en chaufför och väntar på oss och skjutsar oss till vårt hotell.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 2: Stadsrundtur i Mexico City

Idag ska vi på stadsrundtur i Mexico City, som är en av världens största städer. Den ligger på 2 240 meters höjd och är således även en av världens högst belägna storstäder och är omgiven av vulkaner. Vi ska besöka Mexikos koloniala centrum, där vi kommer förbi torget, Zocalo. I nationalpalatset ska vi se den kända konstnären Diego Riveras fantastiska väggmålningar, som visar Mexikos historia.

Vid torget ligger också Mexikos största katedral, ett imponerande byggnadsverk som byggdes av sten från aztekernas tempel. Härifrån fortsätter vi till Palacio de Bellas Artes, landets nationalscen, där man framför opera, balett, skådespel och konserter. Vi fortsätter längs den vackra La Reforma Avenue till Chapultepecparken. Här ligger det imponerande antropologiska museet där vi får en inblick i landets historia och många kulturer.

Övernattning:
Extra utflykter:
Dag 3: Teotihuacán, Basilica och Plaza de las Tres Culturas

Idag ska vi besöka tempelstaden Teotihuacán, som betyder ”Platsen där människor blev gudar” och som är en av Latinamerikas största ruinstäder. När vi går längs den 3 km långa Avenida de los Muertos (Dödens Avenue) ser vi de enorma templen och pyramiderna som kan dateras till 200 år f.Kr. men som är byggda under en lång period; Quetzalcoatl-templet, där fler än 200 offrade krigsfångar hittats, Quetzalpapalotl-palatset och de kända pyramiderna Månpyramiden (60 m) och Solpyramiden (70 m) som är byggda i centrum av staden över en ca 100 m lång underjordisk gång, där det sägs att mänskligheten blev till.

Sedan besöker vi Basilica de Nuestra de Guadalupekyrkan, som har plats till 10 000 och som varje år besöks av 20 miljoner pilgrimer. Kyrkan har fått sitt namn av jungfrun av Guadalupe, som är Mexikos och hela Mellanamerikas skyddshelgon.

Till sist besöker vi Plaza de las Tres Culturas, De tre kulturernas torg, som symboliserar Mexikos tre historiska perioder. Här kan man se resterna av de precolumbianska aztekiska ruinerna, en spansk kyrka från kolonialtiden samt de mexikanska mestizernas moderna byggnad som huserar utrikesdepartementet.

Dag 4: Mexico City – Sumideroravinen – San Cristóbal de las Casas

I dag lämnar du Mexico City och flyger till Tuxtla Här blir du hämtad och körd till Sumideroravinen, där du åker på en fantastisk två timmar lång speedbåttur in i ravinen, där bergssidorna sträcker sig upp på båda sidor om dig. Njut av naturen och det spännande djurlivet. Om du har tur kan du få se apor, krokodiler och olika slags fåglar.

Sedan fortsätter vi i buss till San Cristobal de las Casas, som ligger på ca 2 100 meters höjd och är en av de vackraste städerna i Mexiko. Den charmiga staden var tidigare känd som bara “San Cristobal”, “de las Casas” lades till för att ära Bartolomé de las Casas, en spansk präst som kämpade för indianernas rättigheter. Staden är känd för sin vackra arkitektur från kolonialtiden. Bredvid den centrala ”Plaza 31 de Marzo” ligger den vackraste av stadens kyrkor, nämligen Templo de Santo Domingo.

Dessutom är följande platser värda ett besök: Templo del Carmen med det karaktäristiska tornet, den lokala marknaden med mat och konsthantverk samt den danske upptäcksresande och arkelogen Frans Bloms hem, Na Bolom. Na Bolom är nu ett hotell och museum med utställningar om hans livslånga arbete med studier av indianstammar.

Det är inte möjligt att få en engelsktalande guide på denna dag (vilket inte heller är nödvändigt).

Övernattning:
Dag 5: Indianstäderna San Juan Chamula och Zinacantán

San Juan Chamula bebos av 50 000 ursprungliga mayaindianer, primärt Tzotzil och Tzeltals. Det är viktigt för mayaindianerna att bevara sina traditioner och sitt kulturarv, det märks bl.a. genom att de har sitt eget språk och byn har sin egen polis och egna regler. Vi ska besöka den karaktäristiska kyrkan vid torget som absolut är värt ett besök. Kyrkan är ett bra exempel på sammansmältningen av den ursprungliga mayaindianska tron och den katolska tron. Indianerna ber till den mayagud eller det helgon, som är relevant för den specifika sjukdomen eller önskan som ligger bakom deras besök. Der finns inga bänkar i kyrkan, så man faller på knä och ber på golvet bland de många tända stearinljusen. Luften är tjock av rökelse och längs väggarna står träfigurer av deras helgon och av Johannes Döparen, som är stadens skyddsängel.

Både San Juan Chamula och Zinacantán är kända för sina vävningstekniker och varje stad/landsby har sina egna dräkter med noga uttänkta mönster och färger. Indianerna kommer till marknaderna iförda sina färgsprakande dräkter för att sälja keramik och kläder av ull och bomull.

Övernattning:
Dag 6: San Cristóbal de las Casas – Palenque

Idag ska vi till Palenque. På vägen besöker vi det vackra vattenfallet Agua Azul, som är omgivet av tropisk regnskog. Med det turkosa vattnet, de intensiva färgerna och den konstanta brisen och dånet är denna plats en av de vackraste och mest oförglömliga naturupplevelserna i Mexiko. Det är fler än 500 mindre och större vattenfall i höjderna tre till 30 meter. Härefter ska vi besöka det 35 meter höga vattenfallet Misol-Há, som är känt för sin skönhet. Detta vackra landskap ligger mitt i den tropiska vegetationen och är täckt av mahogny- och sapoteträd. Vi ankommer till Palenque senare på dagen.

Det är inte möjligt att få en engelsktalande guide på denna dag (vilket inte heller är nödvändigt).

Övernattning:
Dag 7: Palenque

Palenque är omgivet av tropisk regnskog och är känd för sin skönhet och sitt fantastiska läge med utsikt över det platta Yucatán. Palenque var en av mayaindianernas största städer och lägger också namn till de närliggande mayaruinerna som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Dolda, djupt in i den täta regnskogen i Mexikos Chiapas-provinsen, hittar vi dessa vackra mayaruiner. Vi ska bl.a. besöka Inskriptionstemplet, som är ett begravningsmonument för kung Pacal den store.

Övernattning:
Dag 8: Palenque – Mérida

I dag väntar en lång resdag, men du åker till Mérida med en buss i första klass så du kan bara luta dig tillbaka i det mjuka sätet och njuta av landskapet som susar förbi. Du kan promenera från hotellet till busstationen i Palenque eller ta en taxi som du betalar själv. När du ankommer till Mérida väntar en taxi som kör dig till hotellet.

Resan tar ca 8 timmar

Övernattning:
Dag 9: Mérida

Det är inga utflykter inplanerade i dag och du kan därför utforska staden på egen hand.

Denna gemytliga stad grundades år 1542 på resterna av den före detta mayastaden Tihó. Mérida kallas både ”Den vita staden” på grund av de många vitkalkade husen och ”Mexikos Paris” bland de lokala, eftersom det är den mest europeiska staden på Yucatán-halvön. Det är också möjligt att göra en utflykt utanför staden, antingen ett besök vid flamingokolonien i Celestun eller de vackra mayaruinerna vid Uxmal.

Övernattning:
Dag 10: Mérida – Chichén Itzá – Tulum

I dag fortsätter resan till Tulum, men först besöker du ännu en höjdpunkt på resan: ruinstaden Chichén Itzá, som både finns med på UNESCOs världsarvslista och har blivit utnämnd till ett av världens sju nya underverk.

Ruinerna har spår efter två olika kulturepoker: maya- och itzá-epoken. Du får en spännande insikt i historien på en rundvandring bland områdets många ruiner i området. Du upplever naturligtvis också den ikoniska pyramiden El Castillo, som är 25 meter hög.

Därefter väntar en härlig avslutning på din resa i den mysiga kuststaden Tulum. Njut av kilometerlånga vackra stränder, azurblått vatten och vajande palmer. Tempot i Tulum är helt annorlunda och mycket lugnare än vad du upplevt på andra platser i Mexiko. Här använder både de lokala invånarna och turisterna cykeln som transportmedel.

Övernattning:
Dag 11-13: Tulum

Dagarna i Tulum tillbringar du som du vill. Du kan koppla av och bada i det ljumma havsvattnet eller njuta av en kall drink i skuggan av ett palmträd med havets svala bris i ansiktet.

Om du vill vara aktiv kan du hyra en cykel och besöka de närliggande mayaruinerna i Tulum eller åka på utflykt till Sian Ka’an-reservatet, som har ett helt unikt djur- och växtliv och som finns med på UNESCOs världsarvslista.

Yucatánhalvön är känd för sina ”cenotes”, som är naturliga sötvattenbrunnar eller grottor, där du kan bada och dyka. Flera av dessa ”cenotes” ligger nära Tulum och kan besökas på en halvdagsutflykt.

Övernattning:
Dag 14: Hemresan börjar

Det har blivit dags att ta farväl av Mexiko. Du blir körd till flygplatsen i Cancún, där din hemresa börjar.

Dag 15: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en spännande resa till Mexiko.

Tillägg för enkelrum 11 000 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.