• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNicaragua

Nicaragua

Åk på en oförglömlig resa till Nicaragua och utforska landets vackra sandstränder, spännande historia och latinamerikanska kultur.

Nicaragua är ett perfekt val för dig som vill uppleva Centralamerikas fängslande kultur, vackra omgivningar och vänliga lokalbefolkning.

Om du har frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Just nu rekommenderar vi inte att man reser till Nicaragura pga. oroligheter i landet. Vi hoppas att situationen snart ändrar sig och att det blir säkert att åka dit igen. Kontakta våra resekonsulenter för ytterliggare information eller håll dig uppdaterad här.

Varför ska jag resa till Nicaragua?

Även om Nicaragua är det största landet i Centralamerika är det förhållandevis orört av turister.Därför kallar många Nicaragua för det ”äkta” Centralamerika, där resande i lugn och ro kan uppleva de många skatter som Nicaragua erbjuder.

Nicaragua är ett unikt resmål för dig som drömmer om en semester med både avkoppling och stora upplevelser. Nicaragua bjuder på fantastiska landskap, autentisk latinamerikansk kultur och en fascinerande historia.

Vad kan jag uppleva i Nicaragua?

Våra resor till Nicaragua är kombinerade med fantastiska naturupplevelser i grannlandet Costa Rica.

När du väljer en av våra resor till Nicaragua kommer du alltså att få uppleva både den gripande latinamerikanska kulturen i Nicaragua och den exotiska naturen på Costa Rica.

Så packa väskan och koppla av under vajande palmer längs de exotiska sandstränderna. Gå en promenad längs Granadas färgrika gator och smaka på fantastisk lokal rom. Utforska landets spännande historia och möt den vänliga, spansktalande lokalbefolkningen på en av de många marknaderna.

Nicaraguas höjdpunkter

Nicaragua har något för alla. Nedan kan du läsa om några av de höjdpunkter du kan uppleva på våra resor.

Granada – utforska den färgrika kolonialstaden

Du får inte resa till Nicaragua utan att besöka den vackra staden Granada, som sägs vara den äldsta staden i hela Centralamerika.

Staden grundades redan år 1524 av den spanska upptäcktsresanden Francisco Hernández de Córdoba och blev snabbt ett handelscentrum för Spaniens koloni i Nicaragua.

I dag kan man fortfarande uppleva den charmiga, spanska koloniala stämningen i Granada. Staden har färgrika hus, trevliga gator och ett blomstrande kulturliv med utomhuskonserter och små konstgallerier, kolonialkyrkor, vackra palats och unika marknader.

Du kommer snabbt att märka att staden har sin egen atmosfär som speglar den koloniala historien.

Isla Ometepe – Nicaraguas vackraste ö

Isla Ometepe är en vulkanö mitt i den enorma Nicaraguasjön. Ön består av två stora vulkaner och är åttaformad.

Det är fantastisk stämning på ön med vänlig lokalbefolkning, makalös regnskog, vackra stränder, brusande vattenfall och kristallklara laguner.

Den högsta av de två vulkanerna, La Concepción på 1 613 meter, är fortfarande aktiv, medan den mindre, Madera på 1 394 meter, har varit inaktiv i över 1 000 år. Det unika vulkanlandskapet ramar vackert in öns äventyrliga upplevelser och avkoppling i den frodiga naturen.

Nicaraguasjön – Centralamerikas största sjö

Åk på en båttur du kommer att minnas för livet och upplev den enorma Nicaraguasjön som är större än hela Skåne! Sjön bjuder på en utsikt i världsklass där du kan se några av sjöns alla 365 små vulkanöar.

Nicaraguasjön bjuder också på ett fantastiskt djurliv med sällsynta färskvattenshajar och ett rikt fågelliv. Så ta fram kameran och föreviga den unika utsikten från Centralamerikas största sjö!

Kombinera Nicaragua och Costa Rica

Våra resor till Nicaragua är kombinerade med äventyrliga upplevelser på en resa till Costa Rica.

Costa Rica är ett av världens vackraste länder och bjuder på flera fantastiska naturupplevelser, bland annat:

  • Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, där det finns möjlighet att koppla av i de kringliggande varma källorna, eller gå en promenad i den vackra nationalparken Arenal Volcano.
  • Den fantastiska nationalparken Tortuguero där du kan utforska det vilda djurlivet, stränderna, vattenfallen och floderna. Nationalparken är dessutom känd för att vara en av de viktigaste platserna i världen för havssköldpaddorna att lägga sina ägg.
  • Avkoppling på en av Costa Ricas vackra stränder, den exotiska sandstranden Playa Samara, som är omringad av palmer och ett frodigt växtliv.

Om du har några frågor om våra rundresor i Nicaragua:

Vi har samlat all praktisk information om resor till Nicaragua på sidan ”Praktisk information om Nicaragua”.

Våra resekonsulter är redo att svara på alla dina frågor om Nicaragua, bokning eller om våra andra resor till Central- och Sydamerika.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika.

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.