Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaPeruPeru med Amazonas
16 dagar:

Rundresa i Peru med Amazonas regnskog

Höjdpunkter på denna resa:
Lima, Ballestasöarna, Nazcalinjerna, Arequipa, Colca Canyon, Puno, Titicacasjön, besök hos urosfolket, ön Taquile och besök hos quechuaindianerna, Cusco, Heliga Dalen “Urubamba”, Pisac, Ollantaytambo, Machu Picchu.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Lima med flygbyte på vägen t/r
 • 3 inrikesträckor: Lima – Arequipa // Cusco – Puerto Maldonado – Lima
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss: Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • Tåg: Cusco – Aguas Calientes t/r
 • 12 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar i Amazonas inkl. helpension
 • 3 x lunch (dag 4, 6, 7)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Halvdags stadsrundtur i Lima med Lima Art-museet
 • Halvdags stadsrundtur i Arequipa med Santa Catalina klostret
 • 2 dagar Colca Canyon-tur med termiska bad, gamla odlingsterrasser och kondorer
 • Heldagstur på Titicacasjön med öarna Uros och Taquile
 • Halvdags stadsrundtur i Cusco med omnejd
 • Heldagstur till ”Den Heliga Dalen”
 • Guidad rundvandring vid Machu Picchu
 • Guidade turer i Amazonas
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 4 900 kr
Välj denna resa eftersom…

Peru är ett otroligt vackert och spännande land. Denna resa tar dig med på ett äventyr du sent kommer att glömma. Du kan se fram emot att få uppleva städerna Lima och Arequipa, som båda har många vackra kolonialtidsbyggnader. Omgiven av storslagna vulkaner hittar du den djupa dalen Colca Canyon med mysiga byar, forntida odlingsterrasser och ett spännande djurliv bestående av lamor, alpackor och kondorer. Vid den högt belägna Titicacasjön får du inblick i indianernas kultur och vardag. Du besöker Inkarikets gamla huvudstad Cusco med beundransvärdig stenhuggarkonst, Den Heliga Dalen med imponerande terrassystem, charmiga byar och färgglada marknader samt det berömda Machu Picchu, som är ett av världens nya underverk. Resan slutar i den frodiga Amazonas-regnskogen med färgglada fjärilar, grodor, papegojor och otaliga gröna växter.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst i Lima
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst i Lima

I dag är det avresa från Sverige och det bär av till Peru med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till Lima flygplats där en representant från vår samarbetspartner i Peru väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell. Resan från flygplatsen till hotellet tar ca 40 minuter och på vägen kommer du att få svar på de frågor du eventuellt har angående din resa. Resten av dagen tillbringas på egen hand.

Övernattning Virreynal Hotel

Dag 2: Stadsrundtur i Lima
Dag 2: Stadsrundtur i Lima

Du ska i dag på en halvdags stadsrundtur i den peruanska huvudstaden som grundlades år 1535 av Francisco Pizarro. Du besöker stadens fina och livliga centrala torg, Plaza Mayor, prydd med rosenträdgård, höga palmer och fontän med stadens skyddsängel på toppen. Torget är omgivet av vackra kolonialtidsbyggnader bl.a. Presidentpalatset, Ärkebiskopens Palats och stadens mäktiga katedral byggd år 1555 där Pizarros kvarlevor finns. Sedan besöker du San Fransisco-klostret och dess kyrka från 1674, som är stadens finaste barockkyrka. Klostret har ett fint mosaikkakel från Sevilla och freskmålningar som upptäcktes när ett jordskalv förstörde delar av yttermuren. Bemärkelsesvärdigt är dess museum för religiös konst, biblioteket med mer än 25 000 böcker och katakomberna under kyrkan.

Turen fortsätter till San Isidro-distriktet med attraktiva parker och den moderna stadsdelen Miraflores med stränder, fina parker, torg samt mysiga kaféer och restauranger. Innan stadsrundturen slutar besöker du Limas konstmuseum, som är känt för sina omfattande samlingar av pre-colombianska smycken och brukskonst.

Den sena eftermiddagen och kvällen disponeras fritt.

Övernattning Virreynal Hotel

Dag 3: Flyg från Lima till Arequipa
Dag 3: Flyg från Lima till Arequipa

Denna morgon hämtas du på hotellet och skjutsas till Lima flygplats och flyger till den eleganta, koloniala staden Arequipa som ligger 2 400 m.ö.h. Staden är omgiven av vulkanerna Misti (5822 m), Chachani (6057 m) och Pichu-Pichu (5669 m) som ger staden en helt speciell atmosfär. Vid ankomst till Arequipa flygplats hämtas du och skjutsas du till ditt hotell.

Sedan ska du på en stadsrundtur där du ser många förnäma herrskapshus och kolonialtidsbyggnader från 1700-talet med utskurna dörrar, franska fönster med galler runt stora trädgårdar. Staden är nästan uteslutande byggd av vita vulkanstenar och kallas därför ofta för ”Den vita staden”. Du besöker det vackra torget Plaza de Armas med palmer, gamla gaslyktor, fontän och stadens enorma katedral.

Sedan besöker du Arequipas mest berömda attraktion, Santa Catalina-klostret, där mer än 400 nunnor en gång i tiden bodde.  Santa Catalina grundlades år 1580 av den rika änkan Maria de Guzmán och byggdes ut på 1600-talet. Platsen riktade sig uteslutande till den lokala överklassen och under kolonialtiden var det en sed att rika familjers näst äldsta dotter skulle vara nunna. Flickorna togs till klostret redan i treårsåldern och kom aldrig utanför murarna. Först på 1970-talet öppnades portarna och än i dag lever ungefär 20 nunnor i klostret och de kan nu fritt få besök och lämna Santa Catalina som de vill.

Innan du återvänder till hotellet besöker du Yanahuara-torget där du kan ta kort på stadens vulkaniska omgivningar.

Övernattning Maison du Soleil

Dag 4: Med buss från Arequipa till Colca Canyon
Dag 4: Med buss från Arequipa till Colca Canyon

Du börjar dagen tidigt denna morgon med att checka ut från ditt hotell varpå resan går vidare till det fascinerande Colca Canyon, som är 3 191 meter djup, alltså mer än dubbelt så djup som Grand Canyon i USA och blir med bara 150 meter besegrad av den närliggande Cotahuasi Canyon.

Du korsar det spektakulära Altiplano och passerar flera små byar på vägen, där du kan få syn på de lokala herdarna med deras lamor och alpackor. Efter några timmars bussfärd kommer du fram till staden Chivay som fungerar som ingång till Colca Canyon. Här dominerar de två vulkanerna, Sabancaya (5 976 m) och Ampato (6 288 m) landskapet runt staden.

Efter en lång bussresa är det dags att koppla av och du besöker därför Chivays varma termiska bad för att mjukgöra ömma muskler.

Övernattning Casa Andina Colca

Dag 5: Med buss från Colca Canyon till Puno
Dag 5: Med buss från Colca Canyon till Puno

Tidigt denna morgon styr du kosan mot Mirador Cruz del Condor, en storslagen utsiktspunkt över en av de djupaste delarna av Colca Canyon. Det är en helt fantastisk upplevelse att stå här och titta ned och ut över ravinen. Om du har tur kan du se kondorer, som är världens största flygande fåglar med en vingbredd på upp till 3 meter, sväva på de varma luftströmmarna.

Efter denna betagande naturupplevelse ska du gå en kort promenad i dalen där du kan iaktta de gamla odlingsterrasserna som har använts i flera århundraden.

Du återvänder sedan till hotellet för att äta lunch och åker sedan vidare till Puno, som ligger vid stranden vid världens största och högst belägna sjö, Titicaca, i 4 000 meters höjd. Puno hade en viktig historisk betydelse för inkaindianerna eftersom det var här som den första inka-indianen, Manco Capac, steg upp ur Titicacas vatten, startade inkaindianernas imperium och blev den första kungen i Cusco. I dag er Puno en lantbruksort där man framförallt föder upp lamor och alpackor, och därför kan man med fördel köpa yllevaror här.

Övernattning Qelqatani Hotel

Dag 6: Titicacasjön
Dag 6: Titicacasjön

I dag ska du på en heldagstur på Titicacasjön, en sjö Bolivia och Peru delar fredligt på. I dag bebor quechua- och aymara-talande infödingar var sin sträcka längs Titicaca-sjön. Du besöker först Uros-folket, som har överlevt på en kombination av jakt och fiske och som lever på gungande vass-öar i Puno-bukten, där hus och båtar är byggda av vassen från öarna. Här får du lära dig om deras kultur och får en inblick i deras vardag.

Därnäst seglar du vidare och ankommer till den fridfulla ön Taquile, där du umgås med lokalbefolkningen och här upptäcker du att det är två mycket olika ösamhällen. Guiden tar dig sedan med på en promenad upp på den högsta punkten på ön och härifrån är det en betagande utsikt över den enorma Titicacasjön som har en längd på 174 km och en bredd på 64 km.

Mitt på eftermiddagen seglas du tillbaka till Puno och resten av disponeras fritt.

Övernattning Qelqatani Hotel

Dag 7: Med buss från Puno till Cusco
Dag 7: Med buss från Puno till Cusco

I dag har du en lång men upplevelserik resa framför dig. Du hämtas på ditt hotell och skjutsas till busstationen där en buss väntar på att ta dig till Cusco, som är den formella huvudstaden i Inkariket och i dag en elegant, blomstrande multi-kulturell stad.

Du korsar Altiplano där du kanske får syn på vicuñas, som är i familj med kamelen, men som mest påminner om laman och alpackan. På vägen görs det flera stopp och du kommer att få en guidad rundvisning vid gamla ruiner och monument. Det första stoppet är den 3 500 år gamla och imponerande trappyramiden Pukara som byggdes av Pukaras invånare. Sedan passerar du La Raya, som är den högsta punkten på rutten med sina 4 319 m. Härifrån går det nedför och genom en vacker dal med massor av grödor som exempelvis majs och potatis. Du kommer till Raqchi där du ser ruinerna av templet Viracocha, som var en av inkafolkets mest heliga platser. Sista stoppet innan Cusco är den berömda kolonialtidskyrkan Andahuaylillas, bättre känd under namnet ”Sixtine Chapel of the Americas” på grund av dess fina takmålningar och annan fin konst.

Vid ankomst till Cusco checkar du in på hotellet och på kvällen kan du välja att utforska staden och någon av dess bra restauranger.

Övernattning Maytaq Wasin Boutique Hotell

Dag 8: Cusco
Dag 8: Cusco

Denna morgon/förmiddag har inga inplanerade aktiviteter och du kan koppla av tills du på eftermiddagen ska på stadsrundtur i och runt Cusco. Du besöker stadens centrala torg, Plaza de Armas, som under inkatiden kallades Hucaypata, eller ”Krigarnas Torg”, och här har många viktiga händelser i Cuscos historia ägt rum. Det är även här som katedralen Santo Domingo ligger, byggd mellan 1560 och 1664 på det forna Inca Viracochas-palatset, som är en fin blandning av spansk renässansarkitektur och inkafolkets fina stenarbeten. Gatan bredvid kyrkan leder till det som en gång i tiden var Inkarikets viktigaste kulturplats, det tidigare storslagna soltemplet Koricancha, som byggts utan hjälp av murbruk utan där varje enskild sten passar perfekt.

Du fortsätter till Kenko, en inka-helgedom med ett fem meter högt stenblock, som hävdas likna en puma. Denna plats är tillägnad odlandet av Moder Jord och här finns vattenkanaler uthuggna i en massiv klippa och ett underjordiskt rum. Längre bort på vägen står en mindre fästning, Puka Pukara, som sägs ha vaktat vägen och inkafolkets Heliga Dal. Här finns terrasser uthuggna i bergssidan, trappor, tunnlar och torn. Mot norr finns Tambomachay, en helig badplats för inkafolkets härskare och kungliga kvinnor. Systemet är ett byggnadstekniskt mästerverk och det kan fortfarande leverera vatten.

Till sist besöker du militärkomplexet Sacsayhuaman som har en vacker placering med utsikt över Cusco. Sacsayhuaman är ett spännande exempel på inkafolkets arkitektoniska kunnande och är ganska imponerande med dess dubbelmurar byggda av utskurna granitstenar, varav den största väger mer än 125 ton. Sedan återvänder du till Cusco där du ägnar kvällen åt egen valfri aktivitet.

Övernattning Maytaq Wasin Boutique Hotell

Dag 9: Den Heliga Dalen
Dag 9: Den Heliga Dalen

I dag ska du på utflykt till Urubambadalen, inkafolkets heliga dal. Första besöket är Pisac, som framförallt är känd för sina indianmarknader, där man kan köpa allt från peruanska ylletröjor och musikinstrument till målningar, vävar och smycken. Staden är även känd för sina imponerande ruiner ovanför staden. De är byggda av mindre stenar än de i Sacsayhuaman, men den precision som de är uthuggna och anpassade med är helt otrolig – precis som utsikten.

Efter lunch fortsätter du till Ollantaytambo, en annan charmig by i hjärtat av dalen, som anses vara som ett öppet museum eftersom alla invånare håller fast i gamla traditioner och lagar, som går i arv från generation till generation. Staden/byn är känd för komplexet med samma namn som består av tempel, bad och imponerande militära installationer.

Sedan återvänder du till Cusco där resten av dagen disponeras fritt.

Övernattning Maytaq Wasin Boutique Hotell

Dag 10: Med tåg från Cusco till Aguas Calientes
Dag 10: Med tåg från Cusco till Aguas Calientes

Denna morgon hämtas du på hotellet och skjutsas till stationen där du ska ta tåget till Aguas Calientes – en tågresa på ca 3 timmar. Aguas Calientes är en liten stad som ligger vid molnskogen inte långt från ruinstaden Machu Picchu. Vid ankomst kommer en buss att ta dig till ditt hotell och resten av dagen disponeras fritt.

Övernattning Flower’s House

Dag 11: Inkastaden Machu Picchu
Dag 11: Inkastaden Machu Picchu

Tidigt denna morgon kommer du att hämtas och skjutsas till ett av världens sju underverk och resans höjdpunkt, den fantastiska ruinstaden Machu Picchu, som ligger sagolikt vackert på en grön brant ås i Urubambadalen omringad av molnskog, gröna bergstoppar och snöklädda bergstoppar längre ut i horisonten. Här väntar dig en guidad rundvisning där du kommer att uppleva de smala terrasserna på branta bergssidor och områden med begravningsplatser, fängelser, små hus och tempel.

Det sägs att det var den amerikanska upptäcktsresande Hiram Bingham som den 24 juli 1911 upptäckte Machu Picchu, vilket inte är helt sant, men det var i alla fall tack vare honom som världen fick kännedom om denna fantastiska plats. Inkastaden byggdes runt år 1462 i Inkarikets storhetstid och övergavs mindre än 100 år efter, antagligen på grund av en vattkoppsepidemi. Machu Picchu upptäcktes och plundrades aldrig av spanjorerna och därför har den speciellt stor kulturell betydelse och betraktas som helig. Machu Picchu var hemvist för präster, inflytelserika ämbetsmän, hantverkare, tjänare och kammarjungfrur valda till att viga sina liv till Solguden. Det var en stad med gator, akvedukter där det fortfarande rinner vatten, fontäner och gångar, som hade religiösa funktioner.

Efter en guidad tur får du tid till att utforska området på egen hand. Din inträdesbiljett till ruinkomplexet gäller fram till kl. 12.00.

Vid sidan av Machu Picchu ligger det 2 693 meter höga berget Huayna Picchu. Det är 260 meter högre än Machu Picchu och från toppen av berget har du en fantastisk utsikt över ruinkompexet och Urubamba-floden. Det är dock en krävande vandring till toppen med små, branta och tidvis hala trappsteg, och inte en vandringstur för alla. Antalet personer som får bestiga Huayna Picchu är begränsat och om du vill få möjligheten bör du boka vandringen på förhand, samtidigt som du bokar din resa. Detta gör du mot en mindre avgift.

Eftermiddagen tillbringar du på egen hand i Aguas Calientes, där du kan njuta av din lunch och eventuellt besöka termalbaden, även kallade varma källor. Här kan du koppla av i det naturligt uppvärmda vattnet. Glöm inte badkläder! De varma källorna har gett namn åt staden Aguas Calientes, som betyder varmt vatten.

Ditt tåg tillbaka till Cusco avgår sent på eftermiddagen. Den exakta tidpunkten får du av din guide efter rundturen vid Machu Picchu.

När du anländer till Cusco körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning Maytaq Wasin Boutique Hotell

Dag 12: Cusco – Puerto Maldonado
Dag 12: Cusco – Puerto Maldonado

Du hämtas på ditt hotell och skjutsas till flygplatsen där du flyger till Puerto Maldonado – en flygresa som tar ca 40 min. Det är en otroligt vacker flygtur med utsikt till de snöklädda Anderna och den gröna Amazonasregnskogen. Vid ankomst hämtas du av en representant från lodgen, som kommer att ta dig till Corto Maltez Lodge via Madre de Dios-floden – en segeltur på ca 40 min. När du ankommer, hälsas du välkommen med en förfriskande drink och får se ditt rum.

Sedan väntar första utflykten i djungeln där du kommer att lära dig mer och uppleva kopiösa mängder tropiska träd, medicinska växter, fjärilar och regnskogens andra spännande djur. På tillbakavägen stannar du vid en utsiktspunkt, där det är möjligt att se tukaner, papegojor och andra fågelarter. Du kan också njuta av den vackra solnedgången.

Senare denna kväll ska du på en guidad segeltur nedför floden för att spana efter kajmaner som lever vid flodstränderna. När kajmanerna bländas av guidens ficklampa kommer deras ögon bli röda, vilket gör det lättare för dig att få syn på dem.

Efter dagens många upplevelser seglar du tillbaka till lodgen och somnar till regnskogens alla ljud.

Övernattning Corto Maltez Amazon Lodge

Dag 13: Parrot Clay Lick - Monkey Island – Sandoval Lake
Dag 13: Parrot Clay Lick - Monkey Island – Sandoval Lake

Tidigt denna morgon ska du på en 20 minuter lång vandring till Parrot Clay Lick, där flera papegoja-arter håller till. Papegojorna lever normalt av frukter, frön, nötter, blommor och blad, men några av växterna innehåller giftiga och frätande ämnen och det sägs att papegojorna äter lera för att neutralisera dessa.

Du återvänder till lodgen där det serveras frukost och sedan är det dags att utforska lodgens praktfulla trädgårdar med många olika exotiska växter och blommande träd.

På förmiddagen seglar du till Monkey Island där du kommer att uppleva de fascinerande och underhållande aporna.

Efter lunch fortsätter turen till naturreservatet Tambopata Candamo där du ska på en fem kilometer lång vandrartur genom den tropiska regnskogen med fåglar, apor och ormar. Det är även här man då och då kan få syn på jaguarer. Du kommer fram till Sandovalsjön som är hemvist för många ap- och fågelarter. I själva sjön är det möjligt att få syn på uttrar, kajmaner, pirayor och den jättestora arapaima-fisken som väger över 200 kg och som kan bli mer än 2,5 meter lång. När kvällen faller på kan du njuta den fantastiska solnedgången över sjön, som är en oförglömlig syn. På väg tillbaka till lodgen kan du ha tur att få syn på några av regnskogens nattdjur vid flodstranden.

Kvällen disponeras fritt och du kan till exempel simma i poolen under den klara stjärnnatten eller koppla av i hängmattan på terrassen, medan du lyssnar till de många ljuden.

Programmet är med förbehåll, beroende på vädret så kan det bli en annan ordningsföljd i programmet.

Övernattning Corto Maltez Amazon Lodge

Dag 14: Puerto Maldonado – Lima
Dag 14: Puerto Maldonado – Lima

Efter frukosten är det dags att vinka farväl till Amazonas-regnskogen. Du seglar tillbaka till Puerto Maldonado där du besöker den lokala marknaden med lantbruksprodukter från regionen, framförallt med fokus på frukter från Amazonas.

Därnäst skjutsas du till flygplatsen och du flyger till Lima. Här har du en sista övernattning innan det bär av hem till Sverige. Tiden kan du ägna åt att njuta av stadsdelen Miraflores, shoppa det sista eller bara koppla av på ett kafé och njuta utsikten över Stilla havet.

Övernattning Virreynal Hotel

Dag 15: Hemresa
Dag 15: Hemresa

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen och flyger sedan mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 16: Hemkomst
Dag 16: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en händelserik semester.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.