• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
16 dagar

Peru med Inkavandring

Snöra på dig vandringsskorna och gå det legendariska 4-dagars inkaspåret till Machu Picchu. Du passerar även Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön och inkafolkets gamla huvudstad, Cusco.

Peru med Inkavandring Peru med Inkavandring
16 dagar

Peru med Inkavandring

Snöra på dig vandringsskorna och gå det legendariska 4-dagars inkaspåret till Machu Picchu. Du passerar även Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön och inkafolkets gamla huvudstad, Cusco.

Välj denna resa eftersom…

Peru är inkafolkets skattkammare och har några av Sydamerikas största kulturella och natursköna upplevelser. Du kan se fram emot landets koloniala pärlor, spektakulära berg och vulkaner samt Colca Canyon och Den Heliga Dalen med imponerande terrassystem, spännande indiansamhällen och färgsprakande marknader. Det är även här som du kan uppleva landets unika djurliv med lamor, alpackor och kondorer. Du besöker Urosfolket vid Titicacasjön och Inkarikets gamla huvudstad Cusco, där du bl.a. ser inkaindianernas imponerande stenhuggarkonst. Sedan börjar inkavandringen där du följer den berömda inkaleden. Här kan du se fram emot att uppleva de beundransvärdiga ruinerna och den fantastiska naturen med gröna dalar, snöklädda bergstoppar, massor av växter och ett rikt djurliv samt ett av världens nya underverk, Machu Picchu, som den perfekta avslutningen på vandringen.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Lima med flygbyte på vägen
 • Flyg från Cusco till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikessträcka: Lima – Arequipa
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss: Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • 11 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 3 nätters inkavandring inklusive transport från och till Cusco, engelsktalande guide, bärare, entréer, helpension och guidad rundvandring vid Machu Picchu
 • 6 x lunch (dag 4, 6, 7, 10, 11, 12)
 • 3 x middag (dag 10, 11, 12)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Halvdags stadsrundtur i Lima med Lima Art-museet
 • Halvdags stadsrundtur i Arequipa med Santa Catalina-klostret
 • 2 dagers tur til Colca Canyon med termalbad, gamle landbruksterrasser og kondorer
 • Heldagstur på Titicacasjön med öarna Uros och Taquile
 • Halvdags stadsrundtur i Cusco och närliggande omgivningar
 • Heldagstur till ”Den Heliga Dalen”
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst i Lima

I dag är det avresa från Sverige och det bär av till Peru med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till Lima flygplats där en representant från vår samarbetspartner i Peru väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell. Resan från flygplatsen till hotellet tar ca 40 minuter och på vägen kommer du att få svar på de frågor du eventuellt har angående din resa. Resten av dagen tillbringas på egen hand.

Dag 2: Stadsrundtur i Lima

Du ska i dag på en halvdags stadsrundtur i den peruanska huvudstaden som grundlades år 1535 av Francisco Pizarro. Du besöker stadens fina och livliga centrala torg, Plaza Mayor, prydd med rosenträdgård, höga palmer och fontän med stadens skyddsängel på toppen. Torget är omgivet av vackra kolonialtidsbyggnader bl.a. Presidentpalatset, Ärkebiskopens Palats och stadens mäktiga katedral byggd år 1555 där Pizarros kvarlevor finns. Sedan besöker du San Fransisco-klostret och dess kyrka från år 1674, som är stadens finaste barockkyrka. Klostret har ett fint mosaikkakel från Sevilla och freskmålningar som upptäcktes när ett jordskalv förstörde delar av yttermuren. Bemärkelsesvärdigt är dess museum för religiös konst, biblioteket med mer än 25 000 böcker och katakomberna under kyrkan.

Turen fortsätter till San Isidro-distriktet med attraktiva parker och den moderna stadsdelen Miraflores med stränder, fina parker, torg samt mysiga kaféer och restauranger. Innan stadsrundturen slutar besöker du Limas konstmuseum, som är känt för sina omfattande samlingar av pre-colombianska smycken och brukskonst.

Den sena eftermiddagen och kvällen disponeras fritt.

Dag 3: Flyg från Lima till Arequipa

Denna morgon hämtas du på hotellet och skjutsas till Lima flygplats och flyger till den eleganta, koloniala staden Arequipa som ligger 2 400 m.ö.h. Staden är omgiven av vulkanerna Misti (5822 m), Chachani (6057 m) och Pichu-Pichu (5669 m) som ger staden en helt speciell atmosfär. Vid ankomst till Arequipa flygplats hämtas du och skjutsas du till ditt hotell.

Sedan ska du på en stadsrundtur där du ser många förnäma herrskapshus och kolonialtidsbyggnader från 1700-talet med utskurna dörrar, franska fönster med galler runt stora trädgårdar. Staden är nästan uteslutande byggd av vita vulkanstenar och kallas därför ofta för ”Den vita staden”. Du besöker det vackra torget Plaza de Armas med palmer, gamla gaslyktor, fontän och stadens enorma katedral.

Sedan besöker du Arequipas mest berömda attraktion, Santa Catalina-klostret, där mer än 400 nunnor en gång i tiden bodde.  Santa Catalina grundlades år 1580 av den rika änkan Maria de Guzmán och byggdes ut på 1600-talet. Platsen riktade sig uteslutande till den lokala överklassen och under kolonialtiden var det en sed att rika familjers näst äldsta dotter skulle vara nunna. Flickorna togs till klostret redan i treårsåldern och kom aldrig utanför murarna. Först på 1970-talet öppnades portarna och än i dag lever ungefär 20 nunnor i klostret och de kan nu fritt få besök, samt gå in och ut ur Santa Catalina som de vill.

Innan du återvänder till hotellet besöker du Yanahuara-torget där du kan ta kort på stadens vulkaniska omgivningar.

Dag 4: Med buss från Arequipa till Colca Canyon

Tidigt på morgonen åker du mot den fascinerande ravinen Colca Canyon, som är 3 191 meter djup. Ravinen Colca är dubbelt så djup som Grand Canyon i USA.

Du korsar det spektakulära Altiplano och passerar flera små byar på vägen, där du kan få syn på de lokala herdarna med deras lamor och alpackor. Efter några timmars bussfärd kommer du fram till staden Chivay som fungerar som ingång till Colca Canyon. Här dominerar de två vulkanerna, Sabancaya (5 976 m) och Ampato (6 288 m) landskapet runt staden.

Efter en lång bussresa är det dags att koppla av och du besöker därför Chivays varma termiska bad för att mjukgöra ömma muskler.

Dag 5: Med buss från Colca Canyon till Puno

Tidigt denna morgon styr du kosan mot Mirador Cruz del Condor, en storslagen utsiktspunkt över en av de djupaste delarna av Colca Canyon. Det är en helt fantastisk upplevelse att stå här och titta ned och ut över ravinen. Om du har tur kan du se kondorer, som är världens största flygande fåglar med en vingbredd på upp till 3 meter, sväva på de varma luftströmmarna.

Efter denna betagande naturupplevelse ska du gå en kort promenad i dalen där du kan iaktta de gamla odlingsterrasserna som har använts i flera århundraden.

Du återvänder sedan till hotellet för att äta lunch och åker sedan vidare till Puno som ligger vid stranden vid världens största och högst belägna sjö, Titicaca, i 4 000 meters höjd. Puno hade en viktig historisk betydelse för inkaindianerna eftersom det var här som den första inka-indianen, Manco Capac, steg upp ur Titicacas vatten, startade inkaindianernas imperium och blev den första kungen i Cusco. I dag är Puno en lantbruksort där man framförallt föder upp lamor och alpackor, och därför kan man med fördel köpa yllevaror här.

Dag 6: Titicacasjön

I dag ska du på en heldagstur på Titicacasjön, en sjö Bolivia och Peru delar fredligt på. I dag bebor quechua- och aymara-talande infödingar var sin sträcka längs Titicaca-sjön. Du besöker först Uros-folket som har överlevt på en kombination av jakt och fiske och som lever på gungande vass-öar i Puno-bukten, där hus och båtar är byggda av vassen från öarna. Här får du lära dig om deras kultur och får en inblick i deras vardag.

Därnäst seglar du vidare och ankommer till den fridfulla ön Taquile där du umgås med lokalbefolkningen och här upptäcker du att det är två mycket olika ösamhällen. Guiden tar dig sedan med på en promenad upp på den högsta punkten av ön och härifrån är det en betagande utsikt över den enorma Titicacasjön som har en längd på 17,4 mil och en bredd på 6,4 mil.

Mitt på eftermiddagen seglas du tillbaka till Puno och resten av dagen disponeras fritt.

Dag 7: Med buss från Puno till Cusco

I dag har du en lång men upplevelserik resa framför dig. Du hämtas på ditt hotell och skjutsas till busstationen där en buss väntar på att ta dig till Cusco, som är den formella huvudstaden i Inkariket och i dag en elegant, blomstrande multi-kulturell stad.

Du korsar Altiplano där du kanske får syn på vicuñas, som är i familj med kamelen, men som mest påminner om laman och alpackan. På vägen görs det flera stopp och du kommer att få en guidad rundvisning vid gamla ruiner och monument. Det första stoppet är den 3 500 år gamla och imponerande trappyramiden Pukara som byggdes av Pukaras invånare. Sedan passerar du La Raya som är den högsta punkten på rutten med sina 4 319 m. Härifrån går det nedför och genom en vacker dal med massor av grödor, till exempel majs och potatis. Du kommer till Raqchi där du ser ruinerna av templet Viracocha som var en av inkafolkets mest heliga platser. Sista stoppet innan Cusco är den berömda kolonialtidskyrkan Andahuaylillas, bättre känd under namnet ”Sixtine Chapel of the Americas” på grund av dess fina takmålningar och annan fin konst.

Vid ankomst till Cusco checkar du in på hotellet och på kvällen kan du välja att utforska staden och någon av dess bra restauranger.

Dag 8: Cusco

Denna morgon/förmiddag har inga inplanerade aktiviteter och du kan koppla av tills du på eftermiddagen ska på stadsrundtur i och runt Cusco. Du besöker stadens centrala torg, Plaza de Armas, som under inkatiden kallades Hucaypata, eller ”Krigarnas Torg”, och här har många viktiga händelser i Cuscos historia ägt rum. Det är även här som katedralen Santo Domingo ligger, byggd mellan 1560 och 1664 på det forna Inca Viracochas-palatset, som är en fin blandning av spansk renässansarkitektur och inkafolkets fina stenarbeten. Gatan bredvid kyrkan leder till det som en gång i tiden var Inkarikets viktigaste kulturplats, det tidigare storslagna soltemplet Koricancha, som byggts utan hjälp av murbruk utan där varje enskild sten passar perfekt.

Du fortsätter till Kenko, en inka-helgedom med ett fem meter högt stenblock, som hävdas likna en puma. Denna plats är tillägnad odlandet av Moder Jord och här finns vattenkanaler uthuggna i en massiv klippa och ett underjordiskt rum. Längre bort på vägen står en mindre fästning, Puka Pukara, som sägs ha vaktat vägen och inkafolkets Heliga Dal. Här finns terrasser uthuggna i bergssidan, trappor, tunnlar och torn. Mot norr finns Tambomachay, en helig badplats för inkafolkets härskare och kungliga kvinnor. Systemet är ett byggnadstekniskt mästerverk och det kan fortfarande leverera vatten.

Till sist besöker du militärkomplexet Sacsayhuaman som har en vacker placering med utsikt över Cusco. Sacsayhuaman är ett spännande exempel på inkafolkets arkitektoniska kunnande och är ganska imponerande med dess dubbelmurar byggda av uthuggna granitstenar, varav den största väger mer än 125 ton. Sedan återvänder du till Cusco där du ägnar kvällen åt egen valfri aktivitet.

Dag 9: Den Heliga Dalen

I dag ska du på utflykt till Urubambadalen, inkafolkets heliga dal. Första besöket är Pisac, som framförallt är känd för sina indianmarknader, där man kan köpa allt från peruanska ylletröjor och musikinstrument till målningar, vävar och smycken. Staden är även känd för sina imponerande ruiner ovanför staden. De är byggda av mindre stenar än de i Sacsayhuaman, men den precision som de är uthuggna och anpassade med är helt otrolig – precis som utsikten.

Efter lunch fortsätter du till Ollantaytambo, en annan charmig by i hjärtat av dalen, som anses vara som ett öppet museum eftersom alla invånare håller fast i gamla traditioner och lagar, som går i arv från generation till generation. Staden/byn är känd för komplexet med samma namn som består av tempel, bad och imponerande militära installationer.

Sedan återvänder du till Cusco där resten av dagen disponeras fritt.

Dag 10: Cusco - Huayllabamba

I dag börjar vandringen på den världsberömda inkaleden omgiven av fantastisk natur och betagande landskap som består av gröna dalar, höga berg, snöklädda bergstoppar samt massor av växter och djur. Själva Inkaleden är med sina trappor och tunnlar en del av de stora vandringslederna från Mendoza i Argentina till gränsen mellan Ecuador och Colombia. De nästkommande fyra dagarna vandrar du på stigar som användes för flera hundra år sedan och du kommer förbi arkeologiska inkaruiner som alla berättar sin egen historia.

Du hämtas på hotellet redan kl. 4:00 denna morgon och åker till Ollantaytambo, där det är möjligt att handla det sista till vandringen som t.ex. regnskydd, vandringsstav, vatten och kex.

Du åker sedan till 82-kilometersstenen, där du kliver av bussen och inkavandringen påbörjas. Du vandrar från 82-kilometersstenen till Huayllabamba. Det är en ganska platt och vacker vandring längs Urubambafloden och genom dalen med utsikt till det snöklädda berget Veronica som med sina 5 750 meter är områdets högsta berg. Du passerar en del lokala byar där folk fortfarande bygger sina hus med traditionella ichugrästak. Här stannar du till en stund och kan beundra utsikten över Llactapata, som var ett viktigt lantbruksområde för inkafolket. Sedan vandrar vi bort från floden och upp genom dalen längs Kusichaca-floden där man, om man har tur, kan få syn på kolibrier som flyger omkring.

Du kommer fram till byn Huayllabamba på eftermiddagen och fortsätter till lägerplatsen, där det är en vacker utsikt över dalen och de omkringliggande bergen.

Dag 11: Huayllabamba – Pacaymayo

I dag väntar den hårdaste etappen av vandringen. Du vandrar upp förbi Llulluchampa genom ett område med frodig molnskog. Sedan börjar en brant strapats uppåt med höga trappsteg till 4200-meterspasset Warmi Wañusca som är den högsta punkten under vandringen. Man kan utan tvekan identifiera sig med passets namn som översatt betyder ”Den döda kvinnans pass”. Här tar du en välförtjänt paus medan du njuter utsikten till snöklädda berg och inkaleden.

Sedan börjar nedstigningen längs inkatrapporna på den andra sidan av passet, ned till Pacaymayo-dalen. Här börjar inkafolkets historia att bre ut sig och du kommer till den första av många ruiner – den lilla vaktposten Runkurakay, som ofta är insvept i dimma. Du vandrar vidare längs den ursprungliga inkaleden till ett annat pass i 3 900 meters höjd. På denna plats, på soliga dagar, har du en helt otroligt vacker utsikt till Vilcabamba-bergen där inkafolket drog sig tillbaka efter strider mot spanjorerna. Du fortsätter den vackra vandringen till de stora Sayacmarca-ruinerna på toppen av en smal klipptopp. Här får du en noga förklaring om ruinerna och områdets historia innan du fortsätter genom en mindre molnskog mot lägret.

Dag 12: Pacaymayo – Wiñay Wayna

Om vädret är klart vaknar vi upp till en fantastisk utsikt över Vilcabambabergen. Efter frukosten fortsätter vi mot det tredje passet, här ser du inkafolkets fina stenhuggararbeten med tunnlar och perfekt placerade stenar. Denna del av vandringen är otroligt vacker med molnskogar, orkidéer, ormbunkar och ett färgglatt fågelliv.

Du kommer till det tredje passet, inte långt från Phuyupatamarca i 3 550 meters höjd, där du stannar till och äter din lunch. Sedan börjar den långa nedstigningen till Wiñay Wayna, som är det största komplexet i området efter Machu Picchu och Llaqtapata. Ruinerna ligger upp mot den ena bergssidan och består av hus, torn och terrasser. Komplexet har en imponerande och vacker placering precis bakom lägerplatsen.

Eftersom vandringen fortsätter tidigt nästa morgon kan det vara en bra idé att krypa i säng tidigt och få en god natts sömn.

Dag 13: Wiñay Wayna - Machu Picchu – Cusco

Vi börjar tidigt denna morgon och vandrar till Inti Punku, ”Solens port”. Härifrån ser du solen stå upp över de omkringliggande bergen och det är även här som du får en första skymt av den mytomspunna staden Machu Picchu. Det är en helt speciell upplevelse att stå här, där man verkligen kan känna platsens mystik och äventyr.

Du fortsätter den sista biten ned till ett av världen sju underverk och resans höjdpunkt, den fantastiska ruinstaden Machu Picchu, som ligger sagolikt vackert på en grön brant ås omkransad av molnskog, gröna berg och snöklädda bergstoppar längre ut i horisonten. Här väntar en guidad rundvisning där du får uppleva den imponerande och intelligenta inka-arkitekturen med de smala terrasserna på branta bergssidor och områden med begravningsplatser, fängelser, små hus och tempel.

Det sägs att det var den amerikanska upptäcktsresande Hiram Bingham som den 24 juli 1911 upptäckte Machu Picchu, vilket inte är helt sant, men det var i alla fall tack vare honom som världen fick kännedom om denna fantastiska plats. Inkastaden byggdes runt år 1462 i Inkarikets storhetstid och övergavs mindre än 100 år efter, antagligen på grund av en vattkoppsepidemi. Machu Picchu upptäcktes och plundrades aldrig av spanjorerna och därför har den särskilt stor kulturell betydelse och betraktas som helig. Machu Picchu var hemvist för präster, inflytelserika ämbetsmän, hantverkare, tjänare och kammarjungfrur valda till att viga sina liv till Solguden. Det var en stad med gator, akvedukter där det fortfarande rinner vatten, fontäner och gångar, som hade religiösa funktioner.

Efter en guidad tur får du tid till att utforska området på egen hand.

Eftermiddagen tillbringar du på egen hand i Aguas Calientes, där du kan njuta av din lunch och eventuellt besöka termalbaden, även kallade varma källor. Här kan du koppla av i det naturligt uppvärmda vattnet. Glöm inte badkläder! De varma källorna har gett namn åt staden Aguas Calientes, som betyder varmt vatten.

Ditt tåg tillbaka till Cusco avgår sent på eftermiddagen. Den exakta tidpunkten får du av din guide efter rundturen vid Machu Picchu.

När du anländer till Cusco körs du tillbaka till hotellet.

Dag 14: Cusco

Det är inga utflykter inplanerade och dagen disponeras fritt i denna mysiga stad.

Dag 15: Hemresa

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen och flyger sedan mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 16: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en händelserik semester.

Enkelrumstillägg 4 600 kr
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.