• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Peru med La Paz, Bolivia

Denna resa kombinerar Peru och Bolivia. Du upplever Cusco och inkaruinen Machu Picchu, övernattar hos en lokal familj på Titicacasjön och avslutar med ett besök i Bolivias huvudstad, La Paz.

Peru med La Paz, Bolivia Peru med La Paz, Bolivia
14 dagar

Peru med La Paz, Bolivia

Denna resa kombinerar Peru och Bolivia. Du upplever Cusco och inkaruinen Machu Picchu, övernattar hos en lokal familj på Titicacasjön och avslutar med ett besök i Bolivias huvudstad, La Paz.

Välj denna resa eftersom...

 • Kombinera Peru med Bolivia och se storslagna torg omgivna av vackra katedraler från kolonialtiden i Lima, Cusco och La Paz
 • Se inkaindianernas gamla huvudstad, Cusco, och den imponerande inkaruinen Machu Picchu
 • Få en spännande inblick i kultur och traditioner med en övernattning hos en lokal familj på ön Amantaní, mitt i Titicacasjön
 • Besök Måndalen med sina spektakulära klippformationer utanför La Paz

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan

Peru och Bolivia är sagoomspunna länder och så har de en helt fantastisk historia. Denna resa tar dig med till Perus huvudstad Lima med vackra historiska byggnader och Inkarikets gamla huvudstad Cucco, där du bl.a. ser inkafolkets beundransvärdiga stenhuggarkonst. Du upplever Den Heliga Dalen med imponerande terrassystem, små indiansamhällen, färgsprakande marknader, saltgruvområdet Maras och den öppna museumsbyn Ollantaytambo. En av resans höjdpunkter är den berömda inkastaden Machu Picchu med de spektakulära inkaruinerna. Utsikten till berg och molnskog är obeskrivlig och kan nästan ge gåshud. Vid den högt belägna sjön Titicaca besöker du Uros-folket och Quechua-indianerna där du får inblick i deras spännande kultur och levnadssätt. Resan avslutas i Bolivias administrativa huvudstad La Paz med fina koloniala byggnader och besök i måndalen, Valle de Luna, med de särpräglade klippformationerna.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Lima med flygbyte på vägen
 • Flyg från La Paz till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikesträcka i Peru: Lima – Cusco
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss: Cusco – Den Heliga Dalen & Cusco – Puno – La Paz, Bolivia
 • Tåg: Ollantaytambo – Aguas Calientes – Cusco
 • 11 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 1 övernattning hos en lokal familj på Amantani inkl. frukost
 • 3 x lunch (dag 5, 8, 9)
 • 1 x middag (dag 9)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det finns möjlighet för daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Halvdags stadsrundtur i Lima med Lima Art-museet
 • Halvdags stadsrundtur i Cusco med omnejd
 • Besök i små andinska byar
 • Heldagsutflykt till den heliga dalen: Chincheros, Moray, Maras, Pisac och Ollantaytambo
 • Guidad rundvandring vid Machu Picchu
 • 2 dagars tur på Titicacasjön med öarna Uros, Amantani och Taquile
 • Stadsrundtur i La Paz inkl. Måndalen
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst i Lima

I dag är det avresa från Sverige och det bär av till Peru med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till Lima flygplats där en representant från vår samarbetspartner i Peru väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell. Resan från flygplatsen till hotellet tar ca 40 minuter och på vägen kommer du att få svar på de frågor du eventuellt har angående din resa. Resten av dagen disponeras fritt.

Dag 2: Stadsrundtur i Lima

Du ska i dag på en halvdags stadsrundtur i den peruanska huvudstaden som grundlades år 1535 av Francisco Pizarro. Du besöker stadens fina och livliga centrala torg, Plaza Mayor, prydd med rosenträdgård, höga palmer och fontän med stadens skyddsängel på toppen. Torget är omgivet av vackra kolonialtidsbyggnader bl.a. Presidentpalatset, Ärkebiskopens Palats och stadens mäktiga katedral byggd år 1555 där Pizarros kvarlevor finns. Sedan besöker du San Fransisco-klostret och dess kyrka från 1674 som är stadens finaste barockkyrka. Klostret har ett fint mosaikkakel från Sevilla och freskmålningar som upptäcktes när ett jordskalv förstörde delar av yttermuren. Bemärkelsesvärdigt är dess museum för religiös konst, biblioteket med mer än 25 000 böcker och katakomberna under kyrkan.

Turen fortsätter till San Isidro-distriktet med attraktiva parker och den moderna stadsdelen Miraflores med stränder, fina parker, torg samt mysiga kaféer och restauranger. Innan stadsrundturen slutar besöker du Limas konstmuseum, som är känt för sina omfattande samlingar av pre-colombianska smycken och brukskonst.

Den sena eftermiddagen och kvällen disponeras fritt.

Dag 3: Flyg från Lima till Cusco

Efter frukosten hämtas och skjutsas du till flygplatsen där du flyger till Cusco som är den formella huvudstaden i Inkariket och i dag en elegant, blomstrande multi-kulturell stad. Vid ankomst hämtas och skjutsas du till ditt hotell. Resten av dagen disponeras fritt och du kan utforska staden och dess bra restauranger.

Dag 4: Cusco

Denna morgon/förmiddag har inga inplanerade aktiviteter och du kan koppla av tills du på eftermiddagen ska på stadsrundtur i och runt Cusco. Du besöker stadens centrala torg, Plaza de Armas, som under inkatiden kallades Hucaypata, eller ”Krigarnas Torg”, och här har många viktiga händelser i Cuscos historia ägt rum. Det är även här som katedralen Santo Domingo ligger, byggd mellan 1560 och 1664 på det forna Inca Viracochas-palatset, som är en fin blandning av spansk renässansarkitektur och inkafolkets fina stenarbeten. Gatan bredvid kyrkan leder till det som en gång i tiden var Inkarikets viktigaste kulturplats, det tidigare storslagna soltemplet Koricancha, som byggts utan hjälp av murbruk utan där varje enskild sten passar perfekt.

Du fortsätter till Kenko, en inka-helgedom med ett fem meter högt stenblock, som hävdas likna en puma. Denna plats är tillägnad odlandet av Moder Jord och här finns vattenkanaler uthuggna i en massiv klippa och ett underjordiskt rum. Längre bort på vägen står en mindre fästning, Puka Pukara, som sägs ha vaktat vägen och inkafolkets Heliga Dal. Här finns terrasser uthuggna i bergssidan, trappor, tunnlar och torn. Mot norr finns Tambomachay, en helig badplats för inkafolkets härskare och kungliga kvinnor. Systemet är ett byggnadstekniskt mästerverk och det kan fortfarande leverera vatten.

Till sist besöker du militärkomplexet Sacsayhuaman som har en vacker placering med utsikt över Cusco. Sacsayhuaman är ett spännande exempel på inkafolkets arkitektoniska kunnande och är ganska imponerande med dess dubbelmurar byggda av uthuggna granitstenar, varav den största väger mer än 125 ton. Sedan återvänder du till Cusco där du ägnar kvällen åt egen valfri aktivitet.

Dag 5: Den heliga dalen – Ollantaytambo

Du blir hämtad på ditt hotell och körd till den heliga dalen där du ska övernatta under kommande natt.

Första stoppet på resan är byn Chincheros, som har fantastisk utsikt över Anderna. Här besöker du den lokala marknaden, den vita kyrkan och de urgamla lantbruksterrasserna som är inhuggna i bergssidan.
Resan fortsätter mot Moray, där du kan se mer av inkafolkets imponerande terrassystem, utformat som enorma, djupa hål, där det djupaste hålet är 150 meter. Detta djup skapar en temperaturskillnad på 15 grader, vilket inkafolket använde till att studera vilka effekter olika klimatförhållanden har på grödor.
Härifrån kör du till Maras som är ett imponerande salinområde från inkatiden.

Du besöker också staden Pisac, som är särskilt känt för ursprungsbefolkningens marknad, där det finns möjlighet att köpa allt från peruanska ulltröjor och musikinstrument, till målningar, vävar och smycken.

Dagens sista höjdpunkt är ett besök vid det imponerande inkakomplexet i Ollantaytambo. Här får du en guidad rundtur och en spännande inblick i historien, och du belönas med en fantastisk utsikt över staden.

Dag 6: Ollantaytambo – Aguas Calientes

Ollantaytambo är en trevlig liten stad där befolkningen fortfarande håller fast vid gamla traditioner och lagar som har överlevt från deras förfäders tid. Förmiddagen kan du tillbringa på egen hand i staden.

På eftermiddagen åker du tåg till Aguas Calientes. Du promenerar till tågstationen som ligger cirka 1 km från stadens centrum. Du kan också ta en taxi (som du betalar själv).

Dag 7: Machu Picchu - Cusco

Tidigt denna morgon kommer du att hämtas och skjutsas till ett av världens sju underverk och resans höjdpunkt, den fantastiska ruinstaden Machu Picchu, som ligger sagolikt vackert på en grön brant ås i Urubambadalen omringad av molnskog, gröna berg och snöklädda bergstoppar längre ut i horisonten. Här väntar dig en guidad rundvisning där du kommer att uppleva de smala terrasserna på branta bergssidor och områden med begravningsplatser, fängelser, små hus och tempel.

Det sägs att det var den amerikanska upptäcktsresande Hiram Bingham som den 24 juli 1911 upptäckte Machu Picchu, vilket inte är helt sant, men det var i alla fall tack vare honom att världen fick kännedom om denna fantastiska plats. Inkastaden byggdes runt år 1462 i Inkarikets storhetstid och övergavs mindre än 100 år efter, antagligen på grund av en vattkoppsepidemi. Machu Picchu upptäcktes och plundrades aldrig av spanjorerna och därför har den särskilt stor kulturell betydelse och betraktas som helig. Machu Picchu var hemvist för präster, inflytelserika ämbetsmän, hantverkare, tjänare och kammarjungfrur valda till att viga sina liv till Solguden. Det var en stad med gator, akvedukter där det fortfarande rinner vatten, fontäner och gångar, som hade religiösa funktioner.

Efter en guidad tur får du tid till att utforska området på egen hand.

Eftermiddagen tillbringar du på egen hand i Aguas Calientes, där du kan njuta av din lunch och eventuellt besöka termalbaden, även kallade varma källor. Här kan du koppla av i det naturligt uppvärmda vattnet. Glöm inte badkläder! De varma källorna har gett namn åt staden Aguas Calientes, som betyder varmt vatten.

Ditt tåg tillbaka till Cusco avgår sent på eftermiddagen. Den exakta tidpunkten får du av din guide efter rundturen vid Machu Picchu.

När du anländer till Cusco körs du tillbaka till hotellet.

Dag 8: Cusco – Puno

I dag har du en lång men upplevelserik resa framför dig. Du hämtas på ditt hotell och skjutsas till busstationen där en buss väntar på att skjutsa dig till Puno.

Du korsar det spektakulära Altiplano, ett torrt och kargt landskap med öppna vidder, och på vägen stannar du till vid små byar.

Puno ligger vackert vid stranden vid världens största och högst belägna sjö, Titicaca, i 4 000 meters höjd. Puno hade en viktig historisk betydelse för inkafolket eftersom det var här som den första inka-indianen, Manco Capac, steg upp ur Titicacas vatten, startade inkaindianernas imperium och blev den första kungen i Cusco. I dag är Puno en lantbruksort där man framförallt föder upp lamor och alpackor och därför kan man med fördel köpa yllevaror här.

Dag 9: Titicacasjön – Uros - Amantani

I dag ska du på en heldagstur på Titicacasjön, som Bolivia och Peru fredligt delar på. I dag bebor quechua- och aymara-talande infödingar var sin sträcka längs Titicaca-sjön.

Du besöker först Uros-folket, som har överlevt på en kombination av jakt och fiske och som lever på gungande vass-öar i Puno-bukten, där hus och båtar är byggda av vassen från öarna. Här får du lära dig om deras kultur och får en inblick i deras vardag.

Sedan seglar du vidare och kommer till ön Amantani där du tas emot av de lokala familjerna som öppnar upp sitt hem för dig. Detta är ett riktigt bra och spännande sätt att lära sig mer om lokalbefolkningen, deras vardag och kultur.

När du har inlogerats hos din värdfamilj ska du på en promenad upp till den högsta punkten av ön. Härifrån är det en betagande utsikt över den enorma Titicaca-sjön som har en längd på 17,4 mil och en bredd på 6,4 mil.

Dag 10: Amantani – Taquile

Du säger hejdå till din värdfamilj och seglar vidare till den fridfulla ön Taquile som domineras av gamla inkaterrasser. Här möter du lokalbefolkningen, Quechua-indianerna, i sina traditionella klädedräkter och det kommer att vara möjligt att få lära sig mer om deras vardag och kultur. Ön är också känd för sin vävningsteknik och du kommer få en demonstration av traditionella vävtekniker.

Det serveras sedan lunch – färskfångade öringar från sjön och närodlade frukter och grönsaker.

Senare seglar du tillbaka till Puno.

Dag 11: Puno – La Paz

Du hämtas på ditt hotell och skjutsas till busstationen där en buss väntar på att ta dig till La Paz, som är huvudstaden i Bolivia och en av de mest ovanliga och spännande städerna i världen. Staden ligger i 4 000 meters höjd och är därmed världens högst belägna administrerande huvudstad. När du kommer till gränsen möts du av gränsvakter som stämplar ditt pass och härifrån åker du mot ditt hotell, där resten av dagen disponeras fritt.

Dag 12: La Paz

I dag ska du på stadsrundtur i och runt omkring La Paz. Det snöklädda berget Illimani, som är mer än 6 000 meter högt, dominerar utsikten från de flesta delarna av staden. Du börjar vid Valle de la Luna, Måndalen, som har fått sitt namn efter sina speciella klippformationer. Sedan bär det av tillbaka till La Paz, där du besöker stadens centrala torg, Plaza Murillo, med det vackra italienskinspirerade presidentpalatset från 1850, känt som Palacio Quemado (Det brända palatset), eftersom det två gånger sedan det byggdes har varit utsatt för att en folkmängd har satt eld till det. Inte långt därifrån finns stadens moderna katedral. Gatorna häromkring bildar stadens mysigaste kvarter med kullerstensgator utan trafik och många välbevarade kolonialtidsbyggnader. Stadens smala gator sträcker sig upp längs bergssidan till ett annat mysigt område bakom Plaza San Francisco med den stora stenkyrkan där det står en Jesusstaty med blå självlysande gloria. Här är det oftast fullt av bolivianska campeninas, i traditionella färgsprakande kläder som säljer mattor, ylletröjor, nötter och örter.

Resten av dagen disponeras fritt och du kan utforska staden på egen hand. Bakom Plaza San Francisco finns det berömda Mercado de Hechiceria (Häxmarknaden), där äldre kvinnor säljer magiska amuletter och flaskor fyllda med färgade träbitar och olja, som allt efter innehållet kommer att ge tur i kärlek, pengar eller hälsa. Du kommer snart upptäcka att mat är en av sevärdheterna i La Paz och det säljs många goda specialiteter. Sätt dig vid en av bodarna och få en kopp te och titta på det bolivianska gatulivet. Senare kan en stark chicha (jäst majsdryck) rekommenderas eller den goda lokala ölen. Man kan också smaka en chuflay, som bl.a. innehåller den lokala alkoholen singani. Du kan också besöka stadens muséer som visar föremål från Stillahavskriget, målningar och möbler från kolonialtiden samt utställningar om ayoreo- och chipaya-folkens kultur.

Dag 13: Hemresa

I dag är det dags att säga hejdå till Peru och Bolivia. Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen och flyger till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Tillägg för enkelrum 4 900 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 10 800 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.