Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaPeruPeru med Salkantay-vandring
16 dagar:

Peru med Salkantay-vandring

Höjdpunkter på denna resa:
Perus pulserande huvudstad Lima, den vackra vita staden Arequipa, den storslagna ravinen Colca Canyon, Inkafolkets gamla huvudstad Cusco och en fantastisk vandring i oförstörd natur runt om berget Salkantay till ruinkomplexet Machu Picchu.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Lima, hemresa från Cusco med byte av flyg på vägen.
 • 1 inrikesflyg: Lima – Arequipa
 • Transfer till och från flygplatsen (i mindre, internationella grupper)
 • Buss: Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • 11 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • Salkantay-vandring med 2 nätter i tält och 1 natt på hotell i Aguas Calientes. Transport från och till Cusco, engelsktalande guide, helpension och guidad rundvandring i Machu Picchu.
 • 6 x lunch (dag 4, 6, 7, 10, 11, 12)
 • 3 x middag (dag 10, 11, 12)
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • En halvdags stadsrundtur i Lima inklusive besök på Limas konstmuseum
 • En halvdags stadsrundtur i Arequipa inklusive besök i Santa Catalina-klostret
 • Guidad utflykt till Colca Canyon med varma källor, natursköna jordbruksterrasser och kondorer
 • Heldagsutflykt på Titicacasjön med besök hos uros-folket och på ön Taquile.
 • Halvdagsrundtur i Cusco och de omkringliggande inkakomplexen
 • Heldagsutflykt i inkafolkets heliga dal inklusive den öppna museistaden Ollantaytambo
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 4 600 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom:

På den här resan får du uppleva Perus höjdpunkter med besök i huvudstaden Lima, den vackra vita staden Arequipa, den storslagna ravinen Colca Canyon, inkafolkets gamla huvudstad Cusco och en fantastisk vandring i oförstörd natur runt om berget Salkantay till ruinkomplexet Machu Picchu.

Salkantay-leden bjuder på en fantastiskt vacker vandring genom Anderna med utsikt över flera snöklädda bergstoppar, band annat Salkantay på 6 271 meter. Det är ett bra alternativ till den populära inkaleden om den skulle vara slutsåld, men många väljer också Salkantay-leden eftersom det är färre som vandrar där och upplevelsen känns mer unik och äkta.

Njut av en resa där du får uppleva Perus spännande kultur och historia, välkomnande befolkning och förtrollande natur.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Lima
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Lima

I dag reser du från Sverige till Peru med mellanlandning(ar) på vägen. Vid ankomst till flygplatsen i Lima blir du mött av en representant från vår samarbetspartner i Peru, som kör dig till ditt hotell. Det tar ca 40 minuter att komma från flygplatsen till hotellet. Under den turen kan du få svar på eventuella frågor gällande din resa. Efter ankomst till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill.

Övernattning Virreynal Hotel

Dag 2: Stadsrundtur i Lima
Dag 2: Stadsrundtur i Lima

I dag åker du på en halvdags stadsrundtur i Lima för att få en inblick i den peruanska huvudstaden, som grundades 1535 av Francisco Pizarro. Du besöker det centrala, vackra och livliga torget Plaza Mayor, som är omgivet av vackra kolonialtidsbyggnader. På torget finns rosenträdgårdar, höga palmer och en fontän med stadens skyddsängel på toppen. I kolonialtidsbyggnaderna ingår bland annat presidentpalatset, ärkebiskopens palats och Limas mäktiga katedral från 1555, där man bevarar kvarlevorna efter stadens grundare.

Du besöker San Fransisco-klostret och den tillhörande kyrkan från 1674, som sägs vara stadens vackraste barockkyrka. I klostret finns vackra mosaikplattor från Sevilla samt freskomålningar, som upptäcktes då delar av den yttre muren förstördes under ett jordskalv. Hela komplexet med kloster och kyrkor är byggt ovanpå katakomber, som under krigen användes som gravplatser. I komplexet finns det också ett museum med religiös konst och ett bibliotek med fler än 25 000 böcker.

Därefter åker du vidare till San Isidro-distriktet, där du hittar fina parker och den moderna stadsdelen Miraflores. Stadsdelen består av stränder, vackra trädgårdar och platser med mysiga caféer och restauranger. Stadsrundturen avslutas med ett besök på Limas konstmuseum, som är känt för sin omfattande samling av förcolumbianskt hantverk och smycken.

Resten av eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning Virreynal Hotel

Dag 3: Flyg från Lima till Arequipa – Stadsrundtur i Arequipa
Dag 3: Flyg från Lima till Arequipa – Stadsrundtur i Arequipa

Du hämtas på ditt hotell i Lima på morgonen och körs till flygplatsen. Härifrån flyger du till den vackra vita staden Arequipa. Staden ligger 2 400 meter över havet och har en unik atmosfär, då den är omgiven av de snöklädda vulkanerna Misti (5 822 m), Chachani (6 057 m) och Pichu-Pichu (5 669 m). Vid din ankomst till Arequipas flygplats blir du hämtad och körd till ditt hotell, och därefter ska du på stadsrundtur.

På stadsrundturen ser du många fina herrgårdar och kolonialtidsbyggnader från 1700-talet, där de flesta har franska fönster med spröjs, snidade dörrar och rymliga trädgårdar. Du besöker det vackra centrala torget Plaza de Armas med gamla gatlyktor, fontäner, palmer och inte minst stadens enorma katedral. Staden kallas också ”den vita staden”, då nästan alla byggnader är byggda av vita, vulkaniska stenar.

Du besöker Arequipas mest berömda sevärdhet, Santa Catalina-klostret, där det förr bodde mer än 400 nunnor. Klostret grundades 1580 av den rika änkan Maria de Guzmán, och byggdes ut ytterligare under 1600-talet, då det uteslutande vände sig till den lokala överklassen. Under kolonialtiden var det i rika familjer tradition att den andra dottern skulle bli nunna. De här flickorna togs med till klostret redan i treårsåldern och kom därefter aldrig utanför klostrets murar. Den var inte förrän 1970 som klostret öppnades så att nunnorna fritt kunde ta emot besök, samt komma och gå som de ville. I dag bor ungefär 20 nunnor i Santa Catalina-klostret.

Innan du åker tillbaka till ditt hotell besöker du Yanahuara-torget, där du kan ta några fina bilder av staden med de vackra kägelformade vulkanerna i bakgrunden.

Övernattning Maison du Soleil

Dag 4: Busstur från Arequipa till Chivay i Colca Canyon
Dag 4: Busstur från Arequipa till Chivay i Colca Canyon

Dagen börjar tidigt med avgång mot fascinerande Colca Canyon. Colca Canyon är 3 191 meter djup, vilket är dubbelt så djupt som Grand Canyon i USA.

Resan till Colca Canyon går genom det spektakulära Altiplano-området – ett torrt och kargt landskap med breda ytor. På resan passerar du flera små byar och har chansen att se de lokala herdarna med sina alpackor och lamor. Du övernattar i staden Chivay, som ligger 3 633 meter över havet. Staden fungerar som ingång till Colca Canyon och har ett vackert läge med de två vulkanerna Sabancaya (5 976 m) och Ampato (6 288 m) i bakgrunden.

När du anländer till Chivay finns det tid till att skämma bort dig själv efter den långa bussresan. Du besöker därför varma källor, där du kan koppla av och mjuka upp dina muskler.

Övernattning Casa Andina Colca

Dag 5: Upplevelser i Colca Canyon och bussresa till Puno
Dag 5: Upplevelser i Colca Canyon och bussresa till Puno

I dag kommer du att uppleva Colca Canyon på nära håll från Cruz del Condor, som är en utsiktsplats över en av ravinens djupaste delar. Här kan du låta dig fascineras av den storslagna utsikten och få en fantastisk upplevelse genom att endast stå och titta ner över ravinen. Här kan du ha turen att se kondoren, som är en av världens största flygande fåglar med ett vingspann på upp till tre meter.

Efter den här fascinerande upplevelsen kommer du att gå en kort promenad i dalen, innan du reser tillbaka till hotellet där det är dags för lunch. På promenaden kan du studera de gamla jordbruksterrasserna, som de lokala invånarna har använt sig av i flera århundraden.

Efter lunchen går resan vidare till staden Puno, som ligger på 4 000 meters höjd vid bredden av världens största och högst belägna sjö, Titicaca. Det var i Puno som inkarikets grundare Manco Capac gick upp till Titicacasjön, bildade inkabefolkningens imperium och blev det första kungen i Cusco. Staden har därför en viktigt historisk betydelse för inkabefolkningen, och är i dag en jordbruksstad där man föder upp lamor och alpackor. Här kan du därför köpa ullvaror.

Övernattning Qelqatani Hotel

Dag 6: Titicacasjön
Dag 6: Titicacasjön

I dag åker du på en heldagsutflykt till Titicacasjön. Även om sjön gränsar till både Peru och Bolivia delar länderna fredligt på sjön. På vardera sida av sjön bor den quechua- och aymara-talande lokalbefolkningen.

Du besöker uros-folket och får en inblick i deras vardag och spännande kultur. Uros-folket bor på gungande öar av vass i Puno-bukten och lever av jakt och fiske. Efter besöket hos detta folk åker du vidare med båt på Titicacasjön och anländer till den fridfulla ön Taquille. Här tillbringar du tid med lokalbefolkningen och upplever hur olika de två samhällena är. Därefter tar guiden med dig på en vandring till öns högsta punkt, varifrån du kan njuta av den hänförande utsikten över den enorma sjön.

Mitt på eftermiddagen reser du tillbaka till Puno, där du tillbringar kvällen som du vill.

Övernattning Qelqatani Hotel

Dag 7: Bussresa från Puno till Cusco
Dag 7: Bussresa från Puno till Cusco

I dag reser du vidare på en lång men upplevelserik bussresa till inkarikets formella huvudstad Cusco. Du blir hämtad på ditt hotell i Puno och körd till busstationen, där bussen väntar på att köra vidare till den vackra historiska staden Cusco.

På resan korsar du det imponerande landskapet Altiplano, där du får chansen att se vikunjan, som mest av allt påminner om laman och alpackan, men som är släkt med kamelen.
Det görs flera stopp vid gamla ruiner och monument, där du kommer att få guidade turer. Första stoppet är vid den imponerande pyramiden Pukara, som är 3 500 år gammal och byggdes av Pukaras invånare. Därefter åker du förbi bergskedjan La Raya, som med sina 4 319 meter är resans högsta punkt. Härifrån åker du genom en vacker dal där det odlas mängder av olika grödor som potatis och majs. Vid nästa stopp upplever du en av inkafolkets mest heliga platser, Raqchi, och ruinerna efter templet Viracocha. Det sista stoppet innan avslutningen på resan är den berömda kolonialtidskyrkan Andahuaylillas. Kyrkan är mer känd som ”Sixtine Chapel of the Americas” på grund av sina vackra takmålningar.

När du anländer till Cusco blir du hämtad och körd till ditt hotell. På kvällen kan du utforska staden och dess inbjudande restauranger.

Övernattning Maytaq Wasin Boutique Hotell

Dag 8: Cusco
Dag 8: Cusco

Morgonen/förmiddagen tillbringar du som du vill och kan utforska staden eller få lite välförtjänt avkoppling, innan du åker på rundtur i och omkring Cusco på eftermiddagen.

Du besöker stadens centrala torg Plaza de Armas, där många viktiga händelser i Cuscos historia har ägt rum, och som under inkatiden kallades för Hucaypata eller ”Krigarnas torg”. På det här torget ligger också katedralen Santo Domingo, som byggdes mellan 1560 och 1664 i en blandning mellan spansk renässansarkitektur och inkafolkets vackra stenarbete. Från kyrkan reser du vidare till det som en gång var inkarikets viktigaste kulturplats, soltemplet Koricancha. Det tidigare storslagna soltemplet byggdes utan murbruk, men varje enskild sten passar perfekt in i konstruktionen.

Därefter reser du vidare till ruinerna norr om Cusco, där första stoppet är Kenko, ett inkatempel med ett fem meter högt stenblock som sägs likna en puma. Hela platsen är en hyllning till moder jord och här finns vattenkanaler uthuggna ur massiva klippor samt ett underjordiskt rum. Vidare på din resa besöker du den mindre fästningen Puka Pukara, som har trappor, tunnlar, torn och terrasser uthuggna ur bergssidan. Den här fästningen sägs ha använts till att vakta vägen till och från inkafolkets Heliga dal. Nästa stopp är den heliga badplatsen för inkafolkets härskare och högättade kvinnor, Tambomachay, där det än i dag finns vatten.

Sista stoppet är försvarskomplexet Sacsayhuaman, som är vackert beläget med utsikt över Cusco och är ett spännande exempel på inkafolkets arkitektoniska bedrifter. Komplexet är imponerande med dess dubbla mur, som är byggd av uthuggen granit, där några av stenarna väger mer än 125 ton.

Resan går tillbaka till Cusco, där du tillbringar kvällen som du vill.

Övernattning Maytaq Wasin Boutique Hotell

Dag 9: Cusco – utflykt till Den heliga dalen
Dag 9: Cusco – utflykt till Den heliga dalen

I dag åker du på utflykt till inkafolkets heliga dal – Urubamba-dalen. Här besöker du staden Pisac, som är särskilt känd för ursprungsbefolkningens färgglada marknader och de imponerande ruinerna över staden. På marknaderna kan du köpa allt från peruanska ulltröjor och musikinstrument till smycken, målningar och vävda textilier. Ruinerna över staden byggdes av mindre stenar än de i Sacsayhuaman, men med samma precision i uthuggningen och anpassningen. En helt otrolig konstruktion med en lika fantastisk utsikt.

Efter lunchen åker du vidare till staden Ollantaytambo, som ligger i dalens hjärta. Staden fungerar som en öppen museumstad, där befolkningen fortfarande håller fast vid gamla traditioner och normer från deras förfäders tid. Det är en otroligt charmig stad, som förutom sin kulturstatus också är känd för sitt komplex med samma namn, som består av tempel, bad och imponerande militära installationer.

Resten av dagen kan du tillbringa som du vill.

Övernattning Maytaq Wasin Boutique Hotell

Dag 10: Cusco – Mollepata – Soraypampa (3 900 meter)
Dag 10: Cusco – Mollepata – Soraypampa (3 900 meter)

Dags att knyta vandringsskorna, för i dag börjar din Salkantay-vandring. Salkantay är ett gammalt ord från quechua-språket och betyder ”det vilda berget”. Och det är minst sagt en vild och helt förtrollande naturupplevelse som väntar i Anderna de närmaste fyra dagarna. Vandringen avslutas med ett besök i Machu Picchu, inkabefolkningens mytomspunna ruinstad.

Du blir hämtad på hotellet tidigt på morgonen och körs till staden Mollepata, där vandringen börjar. Här möter du resten av din vandringsgrupp, och de bärare, hästkörare, kockar och självklart din guide, som ska hjälpa dig genom de kommande dagarnas vandring i Anderna.

När vädret är klart är det möjligt att se La Veronica (5 750 meter högt), som är ett av de högsta bergen i Urubamba-bergskedjan, samt många av Vilcabambas bergstoppar i fjärran. Du passerar små bergsbyar och områden med molnregnskog, som är fyllda med sällsynta orkidéer och andra växter. Här finns också möjligheter att se den lilla kolibrin. Du vandrar vidare mot snötoppen på Tucarhuay (5 910 meter). Här börjar skogen och den täta vegetationen att ändra sig, och du kommer till den grästäckta dalen Soraypampa, där du äter lunch och slår läger för natten.
Efter lunchen har du möjlighet att vandra upp till den vackra sjön Humantay, som ligger på 4 220 meters höjd. Vandringen tar ca 1 timmar per väg.

Middagen serveras i fantastiska omgivningar, och när mörkret lägger sig kan du se en stjärnhimmel utan dess like. Se till att få en god nattsömn, då morgondagens vandring sträckans tuffaste bit.

Resetid: ca 3 timmar
Avstånd: Ca 17 km
Vandringstid: Ca 6–8 timmar
Svårighetsgrad: Medel

Övernattning Tältläger på Salkantay-leden

Dag 11: Soraypampa – Salkantay-passet – Anderna (3 300 meter)
Dag 11: Soraypampa – Salkantay-passet – Anderna (3 300 meter)

I dag blir den tuffaste dagen på vandringen. Du börjar därför med en näringsrik frukost, så att du har energi att vandra på den branta rutten upp till Salkantay-passet, som ligger på 4 600 meters höjd. Det är vandringens högsta punkt och det är en utmanande sträcka till toppen. Kom ihåg att gå i ditt eget tempo och ta de pauser du behöver på vägen. På toppen av berget belönas du med en obeskrivlig utsikt bland annat över Salkantay-bergets vackra, snöklädda bergstoppar på 6 271 meters höjd. Efter en välförtjänt vila börjar nedstigningen och du kan återigen njuta av den skiftande vegetationen, som långsamt ändrar sig från ett kargt landskap till frodig molnskog.

Efter lunch fortsätter du till Anderna (3 300 meter), där du slår läger för natten. Njut av din sista natt i tält i Andernas fantastiska natur och lugn.

Avstånd: Ca 18 km
Vandringstid: Ca 6–8 timmar
Svårighetsgrad: Medel – tuff

Övernattning Tältläger på Salkantay-leden

Dag 12: Anderna – Chaullay – Lucmabamba – inkaruinen Llactapata – Aguas Calientes (2 050 meter)
Dag 12: Anderna – Chaullay – Lucmabamba – inkaruinen Llactapata – Aguas Calientes (2 050 meter)

När du har ätit frukost och packat ner ditt tält vandrar du till staden Chaullay. Här hämtas du upp av en bil, som kör dig till Lucmabamba. Bilfärden tar ca 1 timme. I Lucmabamba vandrar du upp till inkaruinen Llactapata.
Det sägs att Llactapata var en viktig ”mellanlandningsplats” för inkafolket på deras vandring till Machu Picchu, och din guide kommer att ge dig en spännande rundtur. Från ruinen har du en fantastisk utsikt över Machu Picchu-berget och Vilcanota-ravinen.

Efter lunch går du ner mot Urubamba-floden och vattenkraftverket, varifrån du hoppar på tåget och åker till staden Aguas Calientes, som ligger vid foten av Machu Picchu. Här kommer du sova i natt.

När du har checkat in på hotellet kan du tillbringa resten av eftermiddagen och kvällen som du vill i den lilla staden. Det är en bra idé att gå och lägga sig tidigt, då du ska gå upp tidigt nästa morgon.

Resetid: ca 2 timmar
Avstånd: Ca 17 km
Vandringstid: Ca 6–8 timmar
Svårighetsgrad: Medel

Övernattning Marco Wasi Hotel

Dag 13: Machu Picchu – Aguas Calientes – Cusco
Dag 13: Machu Picchu – Aguas Calientes – Cusco

I dag åker du till det fantastiska ruinkomplexet Machu Picchu, som är ett av världens sju underverk och en av resans absoluta höjdpunkter. Machu Picchu ligger på en brant, grön bergsrygg omgiven av molnskog, gröna bergstoppar och snöklädda bergstoppar längre ut i horisonten. Du tillbringar hela morgonen och förmiddagen i detta förtrollande område, som 1983 kom med på UNESCOs världsarvslista.

Här får du en guidad rundvisning och upplever den imponerande inka-arkitekturen med smala terrasser på de branta sidorna av berget samt områden med begravningsplatser, fängelser, små bostadsplatser och tempel. Här finns ett särskilt imponerande ruinkomplex, där inkabefolkningens byggmetoder verkligen uppenbarar sig.

Machu Picchu byggdes under inkakrigets storhetstid omkring 1462, men övergavs mindre än 100 år senare, formellt på grund av en vattkoppsepidemi. Den 24 juli 1911 återupptäckte den amerikanske upptäcktsresanden Hiram Bingham bebyggelsen, som i dag är Perus mest populära sevärdhet och ett av världens mest kända arkeologiska områden.

Efter den guidade rundvandringen har du tid att på egen hand utforska området. Din inträdesbiljett till ruinkomplexet gäller fram till kl. 12.00. Vid sidan av Machu Picchu ligger det 2 693 meter höga berget Huayna Picchu. Det är 260 meter högre än Machu Picchu och från toppen av berget har du en fantastisk utsikt över ruinkompexet och Urubamba-floden. Det är dock en krävande vandring till toppen med små, branta trappsteg, och inte en vandringstur för alla.
Observera: Antalet personer som får bestiga Huayna Picchu är begränsat och om du vill få möjligheten bör du boka vandringen på förhand, samtidigt som du bokar din resa. Detta gör du mot en mindre avgift.

Eftermiddagen tillbringar du som du vill i staden Aguas Calientes. Du kan koppla av och avnjuta en lunch i en av stadens många restauranger. Behöver du tid till att mjuka upp musklerna efter de senaste dagarnas vandring? Då kan du besöka stadens varma källor. De också har gett namn åt staden Aguas Calientes, vilket betyder varmt vatten.

Sent på eftermiddagen/tidigt på kvällen åker du tillbaka till Cusco med tåg och buss. Den exakta tidpunkten får du av din guide efter rundturen vid Machu Picchu. När du anländer till Cusco blir du körd till ditt hotell.

Övernattning Maytaq Wasin Boutique Hotell

Dag 14: Cusco på egen hand
Dag 14: Cusco på egen hand

Dagen tillbringar du på egen hand och du kan utforska staden eller bara ta en välförtjänt ledig dag efter de senaste dagarnas vandring i Anderna.

Övernattning Maytaq Wasin Boutique Hotell

Dag 15: Hemresa
Dag 15: Hemresa

I dag reser du hem med mellanlandning(ar) på vägen. Du blir hämtad på ditt hotell och körd till flygplatsen. Tidpunkten beror på ditt flyg hem.

Dag 16: Hemkomst
Dag 16: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.