• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Perus höjdpunkter

Höjdpunkterna står i kö under denna resa, med besök till Cusco, inkaruinen Machu Picchu, de vackra Anderna, färgrika indiansamhällen vid Titicacasjön och kolonialstäderna Lima och Arequipa.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Perus höjdpunkter Perus höjdpunkter
14 dagar

Perus höjdpunkter

Höjdpunkterna står i kö under denna resa, med besök till Cusco, inkaruinen Machu Picchu, de vackra Anderna, färgrika indiansamhällen vid Titicacasjön och kolonialstäderna Lima och Arequipa.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Lima med flygbyte på vägen
 • Flyg från Cusco till Sverige med flygbytte på vägen
 • 1 inrikessträckning: Lima – Arequipa
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss: Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • Tåg: Cusco – Aguas Calientes t/r
 • 12 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 3 x lunch (dag 4, 6, 7)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Halvdags stadsrundtur i Lima med Lima Art-museet
 • Halvdags stadsrundtur i Arequipa med Santa Catalina-klostret
 • 2 dagers tur til Colca Canyon med termalbad, gamle landbruksterrasser og kondorer
 • Heldagstur på Titicacasjön med öarna Uros och Taquile
 • Halvdags stadsrundtur i Cusco och närliggande omgivningar
 • Heldagstur till ”Den Heliga Dalen”
 • Guidad rundvandring vid Machu Picchu
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Peru är ett underland för kultur- och naturälskare. På denna resa besöker du de koloniala pärlorna Lima och Arequipa samt det fantastiska Colca Canyon med gamla lantbruksterrasser och kondorer. Vid Titicacasjön kommer du nära lokalbefolkningen och du får inblick i deras levnadssätt och kultur. Du upplever Inkarikets gamla huvudstad Cusco och Den Heliga Dalen med besök till den öppna museumsbyn Ollantaytambo, där invånarna håller fast i gamla traditioner och lagar. Det är även här som du kan uppleva alpackor och lamor. Peru är känt för sina charmiga marknader och du besöker därför marknadsstaden Pisac. Innan resan slutar besöker du den lilla staden Aguas Calientes inte långt från resans absoluta höjdpunkt, inkaruinstaden Machu Picchu, med de spektakulära inkaruinerna. Från Machu Picchu och dess omgivningar kan du njuta den betagande utsikten till höga berg och molnskog, innan det bär av tillbaka till huvudstaden Lima och svenska himmelsstråk.

Välj denna resa eftersom...

 • Känn historiens vingslag vid mötet med den sägenomspunna inkaruinen Machu Picchu
 • Upplev Andernas magi i Colca Canyon, där de imponerande kondorerna svävar över himlen
 • Besök färgrika indiansamhällen vid den vackra Titicacasjön
 • Se fram emot mötet med Cusco, som ångar av liv och historiska byggnader och katedraler, både från inkatiden och den spanska kolonialtiden

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst i Lima

I dag är det avresa från Sverige och det bär av till Peru med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till Lima flygplats där en representant från vår samarbetspartner i Peru väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell. Resan från flygplatsen till hotellet tar ca 1 timme och på vägen kommer du att få svar på de frågor du eventuellt har angående din resa. Resten av dagen tillbringas på egen hand.

Övernattning:
Dag 2: Stadsrundtur i Lima

Du ska i dag på en halvdags stadsrundtur i den peruanska huvudstaden som grundlades år 1535 av Francisco Pizarro. Du besöker stadens fina och livliga centrala torg, Plaza Mayor, prydd med rosenträdgård, höga palmer och fontän med stadens skyddsängel på toppen. Torget är omgivet av vackra kolonialtidsbyggnader bl.a. Presidentpalatset, Ärkebiskopens Palats och stadens mäktiga katedral byggd år 1555 där Pizarros kvarlevor finns. Sedan besöker du San Fransisco-klostret och dess kyrka från år 1674, som är stadens finaste barockkyrka. Klostret har ett fint mosaikkakel från Sevilla och freskmålningar som upptäcktes när ett jordskalv förstörde delar av yttermuren. Bemärkelsesvärdigt är dess museum för religiös konst, biblioteket med mer än 25 000 böcker och katakomberna under kyrkan.

Turen fortsätter till San Isidro-distriktet med attraktiva parker och den moderna stadsdelen Miraflores med stränder, fina parker, torg samt mysiga kaféer och restauranger. Innan stadsrundturen slutar besöker du Limas konstmuseum, som är känt för sina omfattande samlingar av pre-colombianska smycken och brukskonst.

Den sena eftermiddagen och kvällen disponeras fritt.

Övernattning:
Dag 3: Flyg från Lima till Arequipa

Denna morgon hämtas du på hotellet och skjutsas till Lima flygplats och flyger till den eleganta, koloniala staden Arequipa som ligger 2 400 m.ö.h. Staden är omgiven av vulkanerna Misti (5822 m), Chachani (6057 m) och Pichu-Pichu (5669 m) som ger staden en helt speciell atmosfär. Vid ankomst till Arequipa flygplats hämtas och skjutsas du till ditt hotell.

Sedan ska du på en stadsrundtur där du ser många förnäma herrskapshus och kolonialtidsbyggnader från 1700-talet med utskurna dörrar, franska fönster med galler runt stora trädgårdar. Staden är nästan uteslutande byggd av vita vulkanstenar och kallas därför ofta för ”Den vita staden”. Du besöker det vackra torget Plaza de Armas med palmer, gamla gaslyktor, fontän och stadens enorma katedral.

Sedan besöker du Arequipas mest berömda attraktion, Santa Catalina-klostret, där mer än 400 nunnor en gång i tiden bodde.  Santa Catalina grundlades år 1580 av den rika änkan Maria de Guzmán och byggdes ut på 1600-talet. Platsen riktade sig uteslutande till den lokala överklassen och under kolonialtiden var det en sed att rika familjers näst äldsta dotter skulle vara nunna. Flickorna togs till klostret redan i treårsåldern och kom aldrig utanför murarna. Först på 1970-talet öppnades portarna och än i dag lever ungefär 20 nunnor i klostret och de kan nu fritt få besök samt gå in och ut ur Santa Catalina som de vill.

Innan du återvänder till hotellet besöker du Yanahuara-torget där du kan ta kort på stadens vulkaniska omgivningar.

Övernattning:
Dag 4: Med buss från Arequipa till Colca Canyon

Du börjar dagen tidigt denna morgon med att checka ut från ditt hotell varpå resan går vidare till det fascinerande Colca Canyon som är 3 191 meter djup, alltså mer än dubbelt så djup som Grand Canyon i USA och blir med bara 150 meter besegrad av den närliggande Cotahuasi Canyon.

Du korsar det spektakulära Altiplano och passerar flera små byar på vägen. Här kan du få syn på de lokala herdarna med deras lamor och alpackor. Efter några timmars bussfärd kommer du fram till staden Chivay som fungerar som ingång till Colca Canyon. Här dominerar de två vulkanerna, Sabancaya (5 976 m) och Ampato (6 288 m) landskapet runt staden.

Efter en lång bussresa är det dags att koppla av och du besöker därför Chivays varma termiska bad för att mjukgöra ömma muskler.

Dag 5: Med buss från Colca Canyon till Puno

Tidigt denna morgon styr du kosan mot Mirador Cruz del Condor, en storslagen utsiktspunkt över en av de djupaste delarna av Colca Canyon. Det är en helt fantastisk upplevelse att stå här och titta ned och ut över ravinen. Om du har tur kan du se kondorer, som är världens största flygande fåglar med en vingbredd på upp till 3 meter, sväva på de varma luftströmmarna.

Efter denna betagande naturupplevelse ska du gå en kort promenad i dalen där du kan se de gamla odlingsterrasserna som använts i flera århundraden.

Härefter återvänder du till Chivay för att äta lunch och kör sedan vidare till Puno, som ligger vid världens största och högst belägna sjö, Titicacasjön, på 4 000 meters höjd. Puno hade en viktig historisk betydelse för inkaindianerna eftersom det var här som den första inka-indianen, Manco Capac, steg upp ur Titicacas vatten, startade inkaindianernas imperium och blev den första kungen i Cusco. I dag är Puno en lantbruksort där man framförallt föder upp lamor och alpackor, och därför kan man med fördel köpa yllevaror här.

Övernattning:
Dag 6: Titicacasjön

I dag ska du på en heldagstur på Titicacasjön, en sjö Bolivia och Peru fredligt delar på. I dag bebor quechua- och aymara-talande infödingar var sin sträcka längs Titicaca-sjön. Du besöker först Uros-folket som har överlevt på en kombination av jakt och fiske och som lever på gungande vass-öar i Puno-bukten, där hus och båtar är byggda av vassen från öarna. Här får du lära dig om deras kultur och får en inblick i deras vardag.

Därnäst seglar du vidare och ankommer till den fridfulla ön Taquile där du umgås med lokalbefolkningen och här upptäcker du att det är två mycket olika ösamhällen. Guiden tar dig sedan med på en promenad upp på den högsta punkten av ön och härifrån är det en betagande utsikt över den enorma Titicacasjön som har en längd på 17,4 mil och en bredd på 6,4 mil.

Mitt på eftermiddagen seglas du tillbaka till Puno och resten av dagen disponeras fritt.

Övernattning:
Dag 7: Med buss från Puno till Cusco

I dag har du en lång men upplevelserik resa framför dig. Du hämtas på ditt hotell och skjutsas till busstationen där en buss väntar på att ta dig till Cusco, som är den formella huvudstaden i Inkariket och i dag en elegant, blomstrande multi-kulturell stad.

Du korsar Altiplano där du kanske får syn på vicuñas, som är i familj med kamelen, men som mest påminner om laman och alpackan. På vägen görs det flera stopp och du kommer att få en guidad rundvisning vid gamla ruiner och monument. Det första stoppet är den 3 500 år gamla och imponerande trappyramiden Pukara som byggdes av Pukaras invånare. Sedan passerar du La Raya som är den högsta punkten på rutten med sina 4 319 m. Härifrån går det nedför och genom en vacker dal med massor av grödor, till exempel majs och potatis. Du kommer till Raqchi där du ser ruinerna av templet Viracocha som var en av inkafolkets mest heliga platser. Sista stoppet innan Cusco är den berömda kolonialtidskyrkan Andahuaylillas, bättre känd under namnet ”Sixtine Chapel of the Americas” på grund av dess fina takmålningar och annan fin konst.

Vid ankomst till Cusco checkar du in på hotellet och på kvällen kan du välja att utforska staden och någon av dess bra restauranger.

Dag 8: Cusco

Denna morgon/förmiddag har inga inplanerade aktiviteter och du kan koppla av tills du på eftermiddagen ska på stadsrundtur i och runt Cusco. Du besöker stadens centrala torg, Plaza de Armas, som under inkatiden kallades Hucaypata, eller ”Krigarnas Torg”, och här har många viktiga händelser i Cuscos historia ägt rum.

Det är också här du hittar Cuscos katedral, som byggdes med sten från inkakomplexet Sacsayhuamán ovanpå inkapalatset Viracochas Palads under kolonialtiden. Katedralen är en fin blandning av spansk renässansarkitektur och inkaindianernas mästerliga stenarbete. Gatan vid sidan om katedralen leder till Santo Domingo-kyrkan, som är byggd ovanpå det som en gång var inkarikets viktigaste tempel, Koricancha. Det tidigare storslagna soltemplet utgör kyrkans fundament och byggdes utan murbruk, men varje enskild sten passar perfekt in i konstruktionen.

Du fortsätter till Kenko, en inka-helgedom med ett fem meter högt stenblock, som hävdas likna en puma. Denna plats är tillägnad odlandet av Moder Jord och här finns vattenkanaler uthuggna i en massiv klippa och ett underjordiskt rum. Längre bort på vägen står en mindre fästning, Puka Pukara, som sägs ha vaktat vägen och inkafolkets Heliga Dal. Här finns terrasser uthuggna i bergssidan, trappor, tunnlar och torn. Mot norr finns Tambomachay, en helig badplats för inkafolkets härskare och kungliga kvinnor. Systemet är ett byggnadstekniskt mästerverk och det kan fortfarande leverera vatten.

Till sist besöker du militärkomplexet Sacsayhuaman som har en vacker placering med utsikt över Cusco. Sacsayhuaman är ett spännande exempel på inkafolkets arkitektoniska kunnande och är ganska imponerande med dess dubbelmurar byggda av uthuggna granitstenar, varav den största väger mer än 125 ton. Sedan återvänder du till Cusco där du ägnar kvällen åt egen valfri aktivitet.

Dag 9: Den Heliga Dalen

I dag ska du på utflykt till Urubambadalen, inkafolkets heliga dal. Första besöket är Pisac, som framförallt är känd för sina indianmarknader, där man kan köpa allt från peruanska ylletröjor och musikinstrument till målningar, vävar och smycken. Staden är även känd för sina imponerande ruiner ovanför staden. De är byggda av mindre stenar än de i Sacsayhuaman, men den precision som de är uthuggna och anpassade med är helt otrolig – precis som utsikten.

Efter lunch fortsätter du till Ollantaytambo, en annan charmig by i hjärtat av dalen, som anses vara som ett öppet museum eftersom alla invånare håller fast i gamla traditioner och lagar som går i arv från generation till generation. Staden/byn är känd för komplexet med samma namn som består av tempel, bad och imponerande militära installationer.

Sedan återvänder du till Cusco där resten av dagen disponeras fritt.

Dag 10: Med tåg från Cusco till Aguas Calientes

Denna morgon hämtas du och skjutsas till stationen, härifrån ska du åka tåg till Aguas Calientes – en resa som tar ca 3 timmar. Aguas Calientes är en liten stad som ligger vid molnskogen inte långt från ruinstaden Machu Picchu. Vid ankomst kommer en buss att köra dig till ditt hotell och resten av dagen disponeras fritt.

Övernattning:
Dag 11: Inkaruinstaden Machu Picchu

Tidigt denna morgon kommer du att hämtas och skjutsas till ett av världens sju underverk och resans höjdpunkt, den fantastiska ruinstaden Machu Picchu, som ligger sagolikt vackert på en grön brant ås i Urubambadalen omringad av molnskog, gröna bergstoppar och snöklädda bergstoppar längre ut i horisonten. Här väntar dig en guidad rundvisning där du kommer att uppleva de smala terrasserna på branta bergssidor och områden med begravningsplatser, fängelser, små hus och tempel.

Det sägs att det var den amerikanska upptäcktsresande Hiram Bingham, som den 24 juli 1911 upptäckte Machu Picchu, vilket inte är helt sant, men det var i alla fall tack vare honom att världen fick kännedom om denna fantastiska plats. Staden byggdes runt år 1462 i Inkarikets storhetstid och övergavs mindre än 100 år efter, antagligen på grund av en vattkoppsepidemi. Machu Picchu upptäcktes och plundrades aldrig av spanjorerna och därför har den speciellt stor kulturell betydelse och betraktas som helig. Machu Picchu var hemvist för präster, inflytelserika ämbetsmän, hantverkare, tjänare och kammarjungfrur valda till att viga sina liv till Solguden. Det var en stad med gator, akvedukter där det fortfarande rinner vatten, fontäner och gångar, som hade religiösa funktioner.

Efter en guidad tur får du tid till att utforska området på egen hand.

Eftermiddagen tillbringar du på egen hand i Aguas Calientes, där du kan njuta av din lunch och eventuellt besöka termalbaden, även kallade varma källor. Här kan du koppla av i det naturligt uppvärmda vattnet. Glöm inte badkläder! De varma källorna har gett namn åt staden Aguas Calientes, som betyder varmt vatten.

Ditt tåg tillbaka till Cusco avgår sent på eftermiddagen. Den exakta tidpunkten får du av din guide efter rundturen vid Machu Picchu.

När du anländer till Cusco körs du tillbaka till hotellet.

Dag 12: Cusco på egen hand

I dag är det inga utflykter inplanerade och du tillbringar dagen som du vill. Kanske vill du passa på och köpa de sista souvenirerna eller bara strosa runt i den vackra historiska staden.

Vill du uppleva ännu mer av de magiska Anderna så kan vi rekommendera att du köper en tilläggsutflykt till storslagna Rainbow Mountain. Berget är bara ett av de många, vackra regnbågsfärgade bergen strax utanför Cusco vars färger beror på bergens kombination av färgrika mineraler. Det är en helt unik upplevelse att se ett berg med så många fina färger.

Dag 13: Hemresa

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen och flyger hem till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Tillägg för enkelrum 4 400 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.