• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Amazonas

Resor till Amazonas

Res till Sydamerika och upplev världens största regnskog, Amazonas.

Varmt och fuktigt klimat, oändligt många djur, frodig natur, forsande floder och vild djungel är bara några av de upplevelser som Amazonas har att bjuda på.

Se våra resor till Amazonas nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Våra resor till Amazonas:

Därför ska du resa till Amazonas

Amazonas är världens största tropiska regnskog, är inte detta faktum tillräckligt för att väcka din reslust? Här väntar vild och frodig natur med exotiska växter överallt. Och så myllrar det av allt från små, krypande insekter till stora, fascinerande däggdjur.

En resa till Amazonas är ett äventyr du aldrig glömmer.

Våra resor till Amazonas

Amazonas är en fantastisk upplevelse och du har möjlighet att utforska regnskogens vackra natur som en del av en rundresa i Peru, Brasilien och Ecuador.

Natursköna Peru

Upplev den peruanska delen av Amazonas på vår spännande kombinationsresa ”Rundresa i Peru och Amazonas”.

Peru är ett vidunderligt land som bjuder på otroligt vacker och mångsidig natur och många spännande upplevelser.

På resan kan du bland annat uppleva huvudstaden Lima och staden Arequipa, som båda bjuder på elegant kolonitidsarkitektur. Du får också uppleva imponerande natur med storslagna vulkaner, spännande djurliv, den världsberömda ruinstaden Machu Picchu och mycket mer.

Resan är full av historia och kulturella upplevelser i inkarikets gamla huvudstad, Cusco, där du bland annat ser Den heliga dalen med charmiga byar och färgrika marknader.

Du avslutar turen i Puerto Maldonado i Amazonas. Här ska du bo i en lodge vid Madre de Dios-floden som ligger mitt inne i djungeln och som du når efter en vacker segeltur på cirka 40 minuter. Det finns gott om möjligheter att utforska regnskogen och uppleva naturen på ett oförglömligt vis. Till exempel genom att segla på sjöar eller besöka lodgens utkikstorn, varifrån du kan se färgrika fåglar och andra djur uppe på höjderna.

Färgrika och kulturella Brasilien

Upplev den brasilianska delen av Amazonas på vår resa ”Brasiliens höjdpunkter”.

På resan reser du runt i det stora landet, som bjuder på ett hav av upplevelser och stor mångfald.

Se fram emot att uppleva storstaden Rio de Janeiro, som bland annat är känd för världens största karneval, Iguazúfallen, som ligger på gränsen mellan Brasilien och Argentina, den historiska staden Salvador och självklart den frodiga och fascinerande brasilianska delen av Amazonas regnskog.

På denna resa bor du tryggt och härligt i djungellodge vid Tupana-floden i Amazonas.

Du kan se fram emot segelturer på floderna, då du bland annat upplever platsen där de två floderna Rio Negro (den svarta floden) och Rio Solimões (den bruna floden) möts och blir till Amazonasfloden – ett fenomen som kallas för ”Vattnens möte”. Dessutom väntar självklart ett fantastiskt möte med den intensiva regnskogen, där du kan se fram emot att uppleva regnskogens spännande växt- och djurliv. Inte bara på dagen, utan även på natten under en minnesvärd nattsafari.

Om du vågar har du möjlighet att tillbringa natten under öppen himmel i ett primitivt djungelläger, där du får höra livet från regnskogen på ett helt nytt sätt. Denna resa är en enastående möjlighet att uppleva Amazonas på ett annorlunda vis.

Fascinerande och djurrika Ecuador

Om du drömmer om att uppleva den ecuadorianska delen av Amazonas har du goda möjligheter att uppfylla denna dröm med en äventyrlig resa hos oss.

I Ecuador kan du uppleva enastående natur, spännande historia och lokalbefolkningens traditionsrika kultur.

På resan ”Ecuador med Amazonas och öhoppning på Galápagos” ska du bland annat på rundvisning i Ecuadors huvudstad Quito, som står med på UNESCOS världsarvslista. Du kan också se fram emot vacker natur i Cotopaxi nationalpark och storslagna upplevelser i de majestätiska Anderna. Framför allt kan du naturligtvis glädja dig åt att ge dig in i världens största regnskog, Amazonas. Resan avslutas på de förtrollande och djurrika Galápagosöarna.

Din Amazonas-resa startar i Tena, där du får ett rejält smakprov på regnskogen och något av allt det som den har att bjuda på.
Du kommer att besöka djungeln och får bland annat se hur kakaoproduktionen går till i Amazonas. Dessutom ska du ut på en naturskön vandringstur, då du får höra mer om de många olika växternas och trädens medicinska användningsmöjligheter.

I rehabiliteringscentret AmaZOOnico, som tar sig an sårade och konfiskerade djur för att kunna sätta ut dem i naturen igen, kan du möta många spännande djur såsom apor, sköldpaddor, ormar och kanske ett av de mer sällsynta kattdjuren, som ozeloten.

Vill du ha en ännu vildare Amazonas-upplevelse har du möjlighet att förlänga din resa till Ecuador med en ännu mer autentisk Amazonas-upplevelse. I Coca är du nämligen ännu längre bort från civilisationen än i Tena och du har därför större möjlighet att uppleva regnskogens otroliga natur- och djurliv. Du kan också ha turen att få se olika dägg- och kräldjur, bland annat kajmaner.

Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika!

Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.