Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaCosta Rica

Resor till Costa Rica

Vulkaner, kratersjöar, vattenfall och tropiska regnskogar är bara några av de naturupplevelser en resa till Costa Rica bjuder på.

Costa Rica är kanske ett av de vackraste länderna i världen och är ett perfekt resmål för dig som vill få djur- och naturupplevelser utöver det vanliga.

Om du har några frågor om våra resor till Costa Rica kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Populära resor: Costa Rica

Varför ska du åka på semester till Costa Rica?

Costa Rica betyder ”den rika kusten” och med en kuststräcka på 1 290 kilometer och en bergskedja av vulkaner, omgiven av tropisk regnskog som sträcker sig från norr till söder, är Costa Rica ett riktigt paradis för naturälskare.

Mer än 25 % av landet består av nationalparker och även om landet till ytan är mindre än Schweiz finns nästan sex procent av världens biologiska mångfald på Costa Rica.

Folket (Ticos) lever efter mottot ”Pura Vida”, som grovt översatt betyder ”Det rena livet” eller ”Det enkla livet”. Pura Vida är en livsstil och livsfilosofi som man också får uppleva när man besöker landet.

Välj en resa till Costa Rica och få storslagna naturupplevelser samt möjlighet att koppla av på några av landets nästan 300 stränder.

Våra resor till Costa Rica

Alla resor till Costa Rica börjar i San José, Costa Ricas huvudstad, där nästan hälften av landets befolkning bor. Här kan du hitta butiker, museum och trevliga uteserveringar där du kan njuta av Costa Ricas fantastiskt goda kaffe, Grano d’oro.

Dessutom bjuder Costa Rica på flera äventyrliga naturupplevelser.

Monteverdes molnskog

Regnskogen i Monteverde ligger på 1 440 meters höjd och är också känd som ”skogen i skyarna”. Läget och den höga luftfuktigheten ”fångar” fukten som ger regnskogen sin karakteristiska dimma.

Dimman bidrar till det komplexa ekosystem som finns i regnskogen, där det finns mer än 100 däggdjursarter och mer än 2 500 olika växtarter, bland annat 420 orkidé-arter. Dessutom finns det mer än 400 olika fågelarter i regnskogen, och därför är platsen ett riktigt paradis för fågelintresserade.

På våra resor kommer du bland annat att uppleva Monteverdes molnskog ovanifrån hängbroar, täckta med mossa, ormbunkar och orkidéer.

Nationalparken Tortuguero

Nationalparken Tortuguero består av ett område som är 77 032 hektar stort och har en kuststräcka på 35 kilometer. Här finns både mangroveskog, sumpmark, laguner, floder, tropisk regnskog och stränder.

Nationalparkens biologiska mångfald och ekosystem ger goda möjligheter att uppleva parkens rika djurliv med exempelvis mer än 300 fågelarter, tre aparter, tapirer, sengångare och många fler.

Nationalparken är dock särskilt känd för att vara en av de viktigaste platserna i världen för havssköldpaddorna att lägga sina ägg i sanden. Det är en otrolig upplevelse att se äggen kläckas och de små sköldpaddorna som beger sig ut i havet för första gången.

Nationalparken Manuel Antonio

Manuel Antonio är den minsta men mest besökta nationalparken på Costa Rica.

Parken är en av världens vackraste nationalparker och internationellt är den känd för att vara en av de parker med störst biologisk mångfald i världen, med både regnskog, laguner, mangroveskog, vackra, vita sandstränder samt ett rikt djurliv.

Mellan staden Manuel Antonio och nationalparken hittar du otroligt vackra stränder där du kan koppla av eller delta i några av de många aktiviteter som platsen bjuder på. Du kan till exempel prova på dykning, snorkling eller åka på mountain bike-turer.

Vulkanen Arenal

Arenal är Costa Ricas mest kända vulkan och är 1 650 meter hög. År 2010 gick vulkanen i dvala men den är fortfarande otroligt häftig att se på.

Vulkanen ligger i nationalparken Arenal Volcano. Här kan du hitta nästan tre fjärdedelar av de 850 olika fågelarter som lever på Costa Rica.

Vid foten av vulkanen ligger staden La Fortuna. Det är en charmig stad med gångavstånd till omkringliggande vattenfall, varma källor och andra spännande aktiviteter, till exempel:

 • Vattenfallet La Catarata de la Fortuna, som faller 70 meter ner i en lagun som det finns möjlighet att bada i.
 • Arenals varma källor som består av fem pooler med temperaturer från 37 till 41 grader.
 • Du kan också prova på olika aktiviteter som forsränning, ridning, kajakpaddling och mycket mer.

Andra höjdpunkter på Costa Rica

På Costa Rica kan du också besöka:

 • Nationalparken Rincon de la Vieaja som ligger på 600–1 916 meters höjd.
  Nationalparkens största attraktion är den aktiva vulkanen Rincón de la Vieja. Dessutom kan du hitta Costa Ricas nationalblomma, orkidén Cattleya Skinneri, i parken.
 • Kuststaden Sámara är särskilt känd för sin långa, vidsträckta sandstrand Playa Sámara och, sägs vara den vackraste och säkraste stranden på Costa Rica.
 • Puerto Viejo de Sarapiquí, Costa Ricas vackra låglandsområde, 30 kilometer från gränsen till Nicaragua. Här besöker du en ananasodling, men staden är också en bra utgångspunkt för den som gillar äventyr.

Costa Rica och Nicaragua

Just nu rekommenderar vi inte att man reser till Nicaragura pga. oroligheter i landet. Vi hoppas att situationen snart ändrar sig och att det blir säkert att åka dit igen. Kontakta våra resekonsulenter för ytterliggare information eller håll dig uppdaterad här.

Två av våra resor kombinerar det bästa av Costa Rica med en resa till Nicaragua.

De två resorna tar dig bland annat till

 • Kolonialstaden Granada, som är uppkallad efter Granada i Spanien
  Här kan du uppleva ett blomstrande kulturliv med utomhuskonserter, koloniala kyrkor och färgstarka marknader.
 • Nicaraguasjön är Centralamerikas största sjö på 8 150 km2. Här lever världens enda färskvattenhaj.
 • Isla Ometepe är en åttaformad ö som ligger i Nicaraguasjön.
  Ometepe (”de två bergen”) består av två vulkaner: La Concepción, som är 1 613 meter hög och fortfarande aktiv samt Madera, som är 1 394 meter hög och inaktiv. Förutom vulkanerna är Ometepe känd för sitt rika förcolombianska förflutna.

Välj kombinationen med Nicaragua om du vill få en blandning av Costa Ricas imponerande naturupplevelser och Nicaraguas vackra koloniala sevärdheter och natur.

Vill du veta mer om våra rundresor?

Om du vill veta mer om våra resor, tryck på ”läs mer” under de enskilda resorna högre upp på sidan. På resans sida får du mer information om:

 • Höjdpunkter på resan
 • Aktuella priser, som beror på avgångsdatumet
 • Vad som ingår i priset
 • Dagsprogram för hela resan

Om du vill ha svar på de praktiska frågor som kan uppstå, till exempel om vädret, visum, med mera, kan du gå in på vår hemsida med Praktisk information om Costa Rica.

Har du några frågor?

Om du har frågor om Kuba eller våra andra resmål i Syd- och Centralamerika, är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter som har många års erfarenhet av alla våra resmål.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.