Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaEcuador / Galapagos

Resor till Ecuador & Galápagosöarna

En resa till Ecuador och Galápagos är en unik upplevelse för naturentusiaster och alla andra som vill uppleva fantastisk natur och lokalbefolkningens traditionsrika kultur.

På våra resor kan du uppleva Ecuadors höjdpunkter kombinerat med en kryssning till Galápagosöarna.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Populära resor: Ecuador / Galapagos

Varför ska jag resa till Galápagos och Ecuador?

Ecuador är det minsta landet i Anderna, men landets natur och djurliv är en av de mest varierande i världen. Här kan du uppleva häftiga landskap, varma källor, vita sandstränder, berg, vulkaner och inte minst unika ekosystem och djur på Galápagosöarna.

Dessutom bjuder Ecuador på historiska upplevelser och kvarlämningar från den spanska kolonialtiden, vackra städer och ursprungsbefolkningens traditionsrika kulturer.

Våra rundresor

Våra resor till Ecuador och Galápagosöarna börjar på fastlandet och fortsätter med en kryssning till utvalda Galápagosöar.

Läs mer nedan om vad du kan uppleva.

Quito, Ecuadors huvudstad

Quito är Ecuadors huvudstad. Med sitt läge på 2 850 meter över havet är det den näst högst belägna huvudstaden i världen.

Staden har ett vackert läge mellan bergen och stadens pärla är dess historiska centrum, som sedan 1978 finns med på UNESCOs lista över världsarv. Området är fullt av byggnader från kolonialtiden och arkitektoniska skatter från 1600-talet, till exempel den vackra kyrkan La Compañia de Jesus och det centrala torget Plaza de la Independencia, där du kan se katedralen samt ärkebiskopens och presidentens palats.

Quito ligger endast 20 km söder om ekvatorn och när du är i staden är ekvatormonumentet La Mitad del Mundo ett must-see. Monumentet är 30 meter högt och märker ut ekvatorn, världens mittpunkt. Det är populärt att fota sig här med ett ben på var sida av ekvatorn.

Cotopaxi

Ett par timmar från Quito i Cotopaxi nationalpark finns Cotopaxi, som på 5 897 meters höjd är en av världens högsta, snöklädda aktiva vulkaner. Vulkanens senaste utbrott skedde 2006, men det sista våldsamma utbrottet skedde 1940. Upplev vulkanen och den fantastiska utsikten från en höjd på 4 600–4 800 meter.

I själva parken finns många olika slags växter och djur. Parken är en särskilt bra destination för fågelintresserade eftersom det bland annat finns kondorer och kolibrier.

Den traditionella staden Otavalo

Cirka 100 km norr om Quito ligger Otavalo, en gammal stad där en stor del av invånarna tillhör ursprungsbefolkningen.

Staden är särskilt känd för den färggranna marknaden som i hundratals år varit en av de viktigaste i Anderna.

De vänliga invånarna är ofta klädda i traditionella kläder. Här kan du hitta lokaltillverkade hantverk som keramikfigurer och textilier samt frukt och grönsaker.

Galápagosöarna

Ungefär 1 000 km från Ecuadors kust ligger Galápagosöarna, en ögrupp som består av större och mindre öar. Öarna utgör topparna av en lång vulkanisk kedja som reser sig 2 000–3 000 meter över havet.

Galápagosöarna blev särskild kända efter att Charles Darwin använde dem som utgångspunkt får sin bok om arternas uppkomst och naturligt urval, som han skrev efter sitt besök på Galápagos 1835.

Öarna finns med på UNESCOs lista över världsarv och räknas som ett av de mest unika och biologiskt enastående områdena i världen. Varje ö har något unikt att erbjuda och har egna känsliga ekosystem.

Man tror att en av anledningarna till de unika ekosystemen är att öarna uppstod som vulkanöar och därför aldrig har varit en del av fastlandet.

Troligtvis har djurlivet på öarna ursprungligen kommit dit via havet eller luften och arterna har sedan vidareutvecklats. Galápagos är faktiskt den plats i världen som är hemvist för flest arter som inte finns någon annanstans i världen, till exempel Galápagossköldpaddan som också har gett ögruppen dess namn.

Våra två resor tar med dig på två olika, men båda lika oförglömliga, kryssningar till Galápagosöarna.

Läs mer nedan om vad du kan uppleva på de utvalda öarna. Men en sak är säker. Oavsett vilken ö du besöker får du garanterat unika djur- och naturupplevelser.

Isabela

Isabela är Galápagos största ö.

Här kan du besöka Tagus cove, som var ett populärt tillhåll för pirater och valfångare på 1800-talet. Många skrev fartygsnamnen på klipporna som du kan se i Tagus. Det äldsta är från 1836. Här finns dessutom goda möjligheter att se pingviner, pelikaner och krabbor.

Urvina Bay ligger vid foten av Alcedovulkanen och fram till 1954 bestod bukten av havsbotten. Den har sedan dess lyfts 5 meter ovanför havsytan. Upplev några av de största populationerna av landleguaner, Darwinfinkar, jättesköldpaddor och Galápagosskarvar, som är den enda skarven som inte kan flyga.

Utanför Isabelas kust kan du besöka den lilla lavaön Las Tintoreras. Ön är omgiven av vackert turkosblått vatten och här lever sjölejon, havssköldpaddor, havsleguaner, pingviner och rockor.

Santa Cruz

Santa Cruz är ögruppens näst största ö.

I öns största stad Puerto Ayora ligger Charles Darwin Research Centre, som är en av öns höjdpunkter.

Centret har funnits sedan 1960 och här arbetar man med att bevara Galápagos unika ekosystem. I centret bor även Darwinfinkar och 11 olika arter av sköldpaddor. Du kan också se stora landsköldpaddor som bedöms vara mellan 100–150 år gamla.

På öns norra del finns Las Bachas, en vit sandstrand som är en av de viktigaste äggläggningsplatserna för havssköldpaddorna. Här finns också möjligheter att bada och snorkla.

Rábida

Rábida är en av de mest färgrika och vulkanliknande av öarna.

Ön består mestadels av klippor och Rábida är särskilt känd för sin rödbruna sandstrand på nordöstra sidan. Här finns fantastiska utsiktspunkter över öns vidunderliga landskap.

Ön har ett rikt fågelliv och här finns bland annat olika finkarter, Galápagoshäger och bruna pelikaner. Rábida är en av de bästa platserna för att se de bruna pelikanerna häcka.

Genovesa

Genovesa är en hästskoformad ö i den nordöstra delen av Galápagos.

Ön fick sin speciella form efter ett vulkanutbrott som också formade Darwin Bay som omges av branta klippor. I Darwin Bay finns mängder av olika fåglar, till exempel fregattfåglar, Darwinfinkar, svalor, rödfotade sulor och många fler. Av den anledningen har ön fått smeknamnet ”fågelön”.

Du kommer i land på sandstranden i Darwin Bay där du kan se sjölejon som ligger och solar. Det finns också möjlighet att simma i vattnet bland färgglada fiskar, havssköldpaddor och sjölejon.

Har du några frågor?

Vi har samlat all relevant information om Ecuador och Galápagos på sidan Praktisk information om Ecuador.

Du är också varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter som vet allt om våra resor till Syd- och Centralamerika.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.