• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden

Resor till Ecuador & Galápagosöarna

En resa till Ecuador och Galápagos är en unik upplevelse för naturentusiaster och alla andra som vill uppleva fantastisk natur och lokalbefolkningens traditionsrika kultur.

På våra resor kan du uppleva Ecuadors höjdpunkter kombinerat med en kryssning till Galápagosöarna.

Se alla våra resor till Ecuador och Galápagos nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Ecuador / Galapagos Ecuador / Galapagos

Resor till Ecuador & Galápagosöarna

En resa till Ecuador och Galápagos är en unik upplevelse för naturentusiaster och alla andra som vill uppleva fantastisk natur och lokalbefolkningens traditionsrika kultur.

På våra resor kan du uppleva Ecuadors höjdpunkter kombinerat med en kryssning till Galápagosöarna.

Se alla våra resor till Ecuador och Galápagos nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Varför ska jag resa till Galápagos och Ecuador?

Ecuador är det minsta landet i Anderna, men landets natur och djurliv är en av de mest varierande i världen. Här kan du uppleva häftiga landskap, varma källor, vita sandstränder, berg, vulkaner och inte minst unika ekosystem och djur på Galápagosöarna.

Dessutom bjuder Ecuador på historiska upplevelser och kvarlämningar från den spanska kolonialtiden, vackra städer och ursprungsbefolkningens traditionsrika kulturer.

Våra rundresor

Våra resor till Ecuador och Galápagosöarna börjar på fastlandet och fortsätter med en kryssning till utvalda Galápagosöar.

Läs mer nedan om vad du kan uppleva.

Quito, Ecuadors huvudstad

Quito är Ecuadors huvudstad. Med sitt läge på 2 850 meter över havet är det den näst högst belägna huvudstaden i världen.

Staden har ett vackert läge mellan bergen och stadens pärla är dess historiska centrum, som sedan 1978 finns med på UNESCOs lista över världsarv. Området är fullt av byggnader från kolonialtiden och arkitektoniska skatter från 1600-talet, till exempel den vackra kyrkan La Compañia de Jesus och det centrala torget Plaza de la Independencia, där du kan se katedralen samt ärkebiskopens och presidentens palats.

Quito ligger endast 20 km söder om ekvatorn och när du är i staden är ekvatormonumentet La Mitad del Mundo ett must-see. Monumentet är 30 meter högt och märker ut ekvatorn, världens mittpunkt. Det är populärt att fota sig här med ett ben på var sida av ekvatorn.

Cotopaxi

Ett par timmar från Quito i Cotopaxi nationalpark finns Cotopaxi, som på 5 897 meters höjd är en av världens högsta, snöklädda aktiva vulkaner. Vulkanens senaste utbrott skedde 2006, men det sista våldsamma utbrottet skedde 1940. Upplev vulkanen och den fantastiska utsikten från en höjd på 4 600–4 800 meter.

I själva parken finns många olika slags växter och djur. Parken är en särskilt bra destination för fågelintresserade eftersom det bland annat finns kondorer och kolibrier.

Den traditionella staden Otavalo

Cirka 100 km norr om Quito ligger Otavalo, en gammal stad där en stor del av invånarna tillhör ursprungsbefolkningen.

Staden är särskilt känd för den färggranna marknaden som i hundratals år varit en av de viktigaste i Anderna.

De vänliga invånarna är ofta klädda i traditionella kläder. Här kan du hitta lokaltillverkade hantverk som keramikfigurer och textilier samt frukt och grönsaker.

Galápagosöarna

Ungefär 1 000 km från Ecuadors kust ligger Galápagosöarna, en ögrupp som består av större och mindre öar. Öarna utgör topparna av en lång vulkanisk kedja som reser sig 2 000–3 000 meter över havet.

Galápagosöarna blev särskild kända efter att Charles Darwin använde dem som utgångspunkt får sin bok om arternas uppkomst och naturligt urval, som han skrev efter sitt besök på Galápagos 1835.

Öarna finns med på UNESCOs lista över världsarv och räknas som ett av de mest unika och biologiskt enastående områdena i världen. Varje ö har något unikt att erbjuda och har egna känsliga ekosystem.

Man tror att en av anledningarna till de unika ekosystemen är att öarna uppstod som vulkanöar och därför aldrig har varit en del av fastlandet.

Troligtvis har djurlivet på öarna ursprungligen kommit dit via havet eller luften och arterna har sedan vidareutvecklats. Galápagos är faktiskt den plats i världen som är hemvist för flest arter som inte finns någon annanstans i världen, till exempel Galápagossköldpaddan som också har gett ögruppen dess namn.

Våra två resor tar med dig på två olika, men båda lika oförglömliga, kryssningar till Galápagosöarna.

Läs mer nedan om vad du kan uppleva på de utvalda öarna. Men en sak är säker. Oavsett vilken ö du besöker får du garanterat unika djur- och naturupplevelser.

Isabela

Isabela är Galápagos största ö.

Här kan du besöka Tagus cove, som var ett populärt tillhåll för pirater och valfångare på 1800-talet. Många skrev fartygsnamnen på klipporna som du kan se i Tagus. Det äldsta är från 1836. Här finns dessutom goda möjligheter att se pingviner, pelikaner och krabbor.

Urvina Bay ligger vid foten av Alcedovulkanen och fram till 1954 bestod bukten av havsbotten. Den har sedan dess lyfts 5 meter ovanför havsytan. Upplev några av de största populationerna av landleguaner, Darwinfinkar, jättesköldpaddor och Galápagosskarvar, som är den enda skarven som inte kan flyga.

Utanför Isabelas kust kan du besöka den lilla lavaön Las Tintoreras. Ön är omgiven av vackert turkosblått vatten och här lever sjölejon, havssköldpaddor, havsleguaner, pingviner och rockor.

Santa Cruz

Santa Cruz är ögruppens näst största ö.

I öns största stad Puerto Ayora ligger Charles Darwin Research Centre, som är en av öns höjdpunkter.

Centret har funnits sedan 1960 och här arbetar man med att bevara Galápagos unika ekosystem. I centret bor även Darwinfinkar och 11 olika arter av sköldpaddor. Du kan också se stora landsköldpaddor som bedöms vara mellan 100–150 år gamla.

På öns norra del finns Las Bachas, en vit sandstrand som är en av de viktigaste äggläggningsplatserna för havssköldpaddorna. Här finns också möjligheter att bada och snorkla.

Rábida

Rábida är en av de mest färgrika och vulkanliknande av öarna.

Ön består mestadels av klippor och Rábida är särskilt känd för sin rödbruna sandstrand på nordöstra sidan. Här finns fantastiska utsiktspunkter över öns vidunderliga landskap.

Ön har ett rikt fågelliv och här finns bland annat olika finkarter, Galápagoshäger och bruna pelikaner. Rábida är en av de bästa platserna för att se de bruna pelikanerna häcka.

Genovesa

Genovesa är en hästskoformad ö i den nordöstra delen av Galápagos.

Ön fick sin speciella form efter ett vulkanutbrott som också formade Darwin Bay som omges av branta klippor. I Darwin Bay finns mängder av olika fåglar, till exempel fregattfåglar, Darwinfinkar, svalor, rödfotade sulor och många fler. Av den anledningen har ön fått smeknamnet ”fågelön”.

Du kommer i land på sandstranden i Darwin Bay där du kan se sjölejon som ligger och solar. Det finns också möjlighet att simma i vattnet bland färgglada fiskar, havssköldpaddor och sjölejon.

Har du några frågor?

Vi har samlat all relevant information om Ecuador och Galápagos på sidan Praktisk information om Ecuador.

Du är också varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter som vet allt om våra resor till Syd- och Centralamerika.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika.

Vädret i Ecuador / Galapagos månad för månad

Väderstatistik för Quito: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 21 20 20 20 20 20 21 21 21 21 21 21
Genomsnittlig min. temperatur 10 11 10 10 10 10 10 9 9 10 10 10
Nederbörd mm 104 120 155 179 122 52 38 31 59 112 128 111
Väderstatistik för Galapagos: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 29 30 31 30 29 28 26 26 26 26 27 28
Genomsnittlig min. temperatur 23 23 23 23 23 22 21 20 20 20 21 22
Nederbörd mm 83 107 106 95 42 33 19 10 8 11 13 52
Väderstatistik för Guayaquil: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 31 31 32 32 31 30 29 30 30 30 31 32
Genomsnittlig min. temperatur 24 24 24 24 23 22 21 21 21 21 22 23
Nederbörd mm 167 266 227 142 51 23 10 1 1 4 16 41

Läs mer om Galapagos og Ecuadors klimat här.

Se ett urval av bilder
Bilder
Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos Lamatours.se

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Latinamerika.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.